Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mégis mi köze ehhez egy...

Mégis mi köze ehhez egy rokonnak? Milyen alapon szól bele? Vagy csak kötekedni akart?

Figyelt kérdés

Múlt hétvégén meglátogattuk a szüleimet a férjemmel és a 4 éves fiammal. Együtt elmentünk egyik rokonunkhoz, mert náluk családi esemény volt és étkezés előtt imádkozni kellett. Mi nem imádkoztunk, ateisták vagyunk. Meg is kérdezték, hogy miért nem imádkozunk. Férjem mondta, hogy mi nem szoktunk, mert nem vagyunk vallásosat.

Ebéd közben egyszer csak gúnyosan megszólalt egyikük, hogy akkor ugye a húsvétot sem tartjuk? Én meg csípőből visszakérdeztem, hogy ugye ti sem, mert eredetileg ez egy pogány ünnep, ők meg katolikus keresztények. Erre nekem estek, hogy ez bizony Jézus ünnepe és ne beszéljek badarságokat, már rég keresztény ünnep ez és mire nevelem a fiamat, milyen ember lesz belőle így stb. stb. Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak.

Szó szót követett, megelégeltem és felálltam, kisfiam sírva fakadt, férjem felöltöztette és hazamentünk.

Otthon apám mondta, hogy ezt azért nem kellett volna, de hát nem mi kezdtük, ők provokáltak és bunkók is voltak.

Anyám azt akarja hívjam fel őket, de eszem ágában sincs ezután keresni őket. Mit gondoltok erről, ti nem indultatok volna haza ennyi sértés után?

2018. márc. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
36%
Ne keverd a hivőt a bigottal,a hivő az nem mondja a polgári házasra h nem házasok,az nem erőszakos és nem üvölt egy kisgyerekre h a pokolra jut stb..
2018. márc. 27. 18:56
 32/85 anonim ***** válasza:
20%

Ettől függetlenül hihetetlenül nagy bunkóság vendégségben (!), ima közben nem összekulcsolni a kezed és lehajtani a fejed. Nem kell imádkozni, de ennyit megtehettél volna. Párom sem vallásos, én az vagyok, a családom is, ahányszor nálunk eszünk mindig így tesz, mert tiszteletre lett nevelve.

A húsvét pedig a legnagyobb keresztény ünnep.

És valóban ne keverd a bigottat a vallásossal.

2018. márc. 27. 19:17
 33/85 anonim ***** válasza:
81%

"Ebéd közben egyszer csak gúnyosan megszólalt egyikük, hogy akkor ugye a húsvétot sem tartjuk?"

Mindannyian tudjuk,hogyha erre csak annyit válaszolsz,hogy "De.",ebből akkor is veszekedés lett volna,szóval itt nem lehetett vlna kikerülni.

Viszont az remekül látszik,hogy a legtöbb vallásos emberből ömlik a sötétség, és szemellenzőt hordanak.

" Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak. "

Egyszerűen az ilyrn jellegű mondatokat nem tudom hova tenni. Ha csak a szöveget olvasnám,azt hinném,hogy a Mónika Show-ból van, vagy valami hittérítő műsorból.

A legfelháborítóbb,hogy megkérdőjelezik a nevelésed,csak azért, mert nem vallásosra neved. Na itt kezdődik a sötétség, amiről írtam.

Én tiszteletben tartom,ha valaki vallásos, de azt is, ha valaki ateista. Általában az ateisták is tiszteletben tartják a vallást,még akkor is, ha nem értenek egyet vele, viszont a hívők számára az ateisták egy nagy rakás birka, aki a pokolra fog kerülni (na nyilván nem mindegyik ilyen). Itt van óriási különbség.

2018. márc. 27. 19:18
 34/85 anonim ***** válasza:
85%
Most komolyan... ateista vagyok, ha hozzám bárki jön, felőlem hozhat imaszőnyeget és Mekka fele borulhat, nem fogom mondani neki, hogy az én házamban eljátszod, hogy nem hiszel vagy nem jössz. Mekkora seggek ezek.
2018. márc. 27. 19:19
 35/85 anonim ***** válasza:
20%
19:27 nem keverte, előtted levő hozzászólásban irta, hogy bigottak 😲
2018. márc. 27. 19:21
 36/85 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk én simán elmegyek nem vallásosként templomi esküvőkre, és sajnos temetésekre is kell néha mennem, amiknek nagy része egyházi. Nem vetek itt sem keresztet, de természetesen felállok, amikor a többiek. Nem teszek úgy, mintha én is mormolnám az imát, de temetésen a főhajtás a szertartás adott részén nekem teljesen természetes.

Családi körben 30 éve vallásos nagyszüleimnél, dédszüleimnél sem láttam soha, hogy étkezés előtt, vagy otthon imádkoztak volna.

2018. márc. 27. 19:50
 37/85 anonim ***** válasza:
76%

Csak puszta érdeklődésből, ha már ilyen toleránsak vagyunk, akik szerint illik tettetni az imádkozást, hogy a vallásosok kicsi lelke ne sérüljön, azok már bekészítették otthonra a csadort meg a burkát, hogy a kedves muszlim bevándorlók lelkivilágát is kíméljék?

Tényleg érdekel.

Szerintem tiszteletben kell tartani mások vallását, de csak addig a pontig, amíg ők is tisztelik az én hitemet.

2018. márc. 27. 19:51
 38/85 anonim ***** válasza:
50%
Utolsónál van igazság.
2018. márc. 27. 19:53
 39/85 anonim ***** válasza:
67%

Itt is meglátszik mennyire más világ a vallásos és az ateista. Sok vallásos válasz írja, hogy "illik" összekulcsolni a kezed és lehajtani a fejed ha valaki imádkozik. Míg az ateista válaszok azt mondják, csinálhat bárki, amit jólesik.

Én is azt mondom,, hogy fogadjuk el egymást. Miért kell a hitből etikett kérdést csinálni. Az ima a hívők magánügye. Szerintem pont az az illetlenség ha hitetlenként imához csatlakozunk, megjátszuk. Olyan, mintha kifiguráznánk a hívőkez. Komolyan szükség van erre?

2018. márc. 27. 19:53
 40/85 anonim ***** válasza:
21%
Ha a párom családjánál vagyunk, nyilván nem imádkozok csak én, egyedül ebéd előtt, hiszen tiszteletben tartom a szokásaikat. Nálunk imádkozok, a párom meg ahogy mondtam, tiszteletből fejet hajt, ennyi. Szerintem ez jelenti azt, többek közt, hogy tiszteled a másik vallását. A muszlimok meg hogy jönnek ide? Arról volt szó, hogy illik viselkedni, ha valakit a házamba hívok. Őket franc se hívta.
2018. márc. 27. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!