Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A lakótársam a féltesóm és...

A lakótársam a féltesóm és nem tudom hogyan beszéljek vele erről?

Figyelt kérdés

Hárman lakunk együtt a tesóm a párom és én, a szülőktől kapott lakásban. A problémám az, hogy sosem tudjuk a tesóm mikor mit csinál, mikor van otthon mikor nincs. Általában heti 2-3 napot van a barátjánál lassan 2 éve, de még 1 órával korábban sem tudja megmondani, hogy hol fog aludni, hazajön-e vagy nem stb.

A problémánk, hogy a lakás beosztása miatt, ha itt vannak, akkor nem tudunk nyugodtan együttlenni a párommal, anélkül, hogy ez mindenki számára ne legyen nyilvánvaló, viszont mivel mi is gyakran eljárunk bulizni, hazamegyünk a szülőkhöz vagy ismerősökkel találkozunk, így volt, hogy három hétig egyszer sem tudtunk együtt lenni, és többször a kapucsengő hangjára pattantunk ki az ágyból és kezdtünk valamilyen ruhát magunkra pakolni. Az sem igazán megoldás, hogy megvárjuk míg lefekszenek, mert tesóm kb. hat órát alszik, hajnali 1-2 fele fekszik és van, hogy utánunk kel több órával, van hogy elöttünk és van, hogy utánunk 10-15 perccel.

A tesómmal nem nagyon szoktunk a szexuális életünkről beszélni (sőt igaziból beszélni sem szoktunk, mióta megsértődött, hogy folyton kérdezgetem mi a mai programja). Hogy lehet ezt úgy felvetni, hogy ne legyen nagyon kínos?

2018. márc. 21. 07:42
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ha két ember lakik egy lakásban (a párodat ne vegyük bele most), akkor azért olyat még nem láttam, hogy az egyik fél lakja a két hálószobát, a másik pedig a nappalit.

Valahol már kapisgálom, hogy mi zavar téged: Tehát lényegében ha a tesónak úgymond átadnátok a nappalit "tanulószobának", akkor Nektek a pároddal maradna egy félszobányi lyuk, ahol meg kell oldanotok az életeteket. Nem csak a szexet, de a többi részét is. Gondolom, erre írtad még az eleje felé, hogy akkor az ágyon ülhetnétek szabadidőtökben a félszobában. Akkor a nappali lenne Nektek tabu, mivel ott nem zavarhatnátok a húgodat a tanulásban.

Lehet, hogy ilyen megfontolásból lett a Tietek a nappali, hogy legyen életteretek is, és a galérián egy háló rész is?

Tesó pedig egyik félszobában alszik, másik félszobában tanul. (Még ez is rendben van.)

Akkor viszont azt kellene elérni, hogy ő NE ZAVARJON Titeket a nappaliban. Tehát a nappali a TI szobátok. Akár bejöhetne itt is egy fólia az üveges nappali ajtóra, és egy kulcs a zárba. És akkor az nem nappaliként funkcionál, hanem a Te szobádként.

Mert az tényleg fura, hogy hugodnak külön hálószoba, külön tanulószoba, mindkettőbe el tud vonulni úgy, hogy ne zavarja senki. És akkor még bármikor szabad bejárás neki a nappaliba. Akkor a fogalmakat kellene tisztázni, az NEM nappali. Az a Tied, és kész.

Beszéljétek meg, mert most lényegében NEKED nincs egy olyan élettered, ahol nem nyithat rád a hugi.

2018. márc. 21. 13:50
 42/59 anonim ***** válasza:
100%
Na, ugyanazt írtam, mint 40-es.
2018. márc. 21. 13:51
 43/59 A kérdező kommentje:

Igen, ha kérdezi elmesélem, hogyha hazamegyek, ha megyek bulizni stb. Ha megkérdi hányra érek haza, akkor általában megpróbálok rá válaszolni, nem szoktam rajta megsértődni, néha szoktam üzenetet írni, hogy most indulok.

Nem tudom, hogy honnan veszi bárki, hogy mienk a lakás, apukámé. Amikor kiköltözött az előző albérlő, akkor felajánlotta, hogy költözzünk be mi a tesómmal, mert akkor nem kell nekünk bérelni valamit, vagy koliba költözni. Mikor a párom beköltözött nyilván beszállt a rezsibe és fizetett (vagy akkor még a szülei) albérleti díjat. Most mi felezzük a rezsit, és nem fizetünk albérletet, mert így apukámnak sem kell fizetnie a tesóm lakhatásáért és mi is tudunk spórolni, ha minden jól megy talán egy-két éven belül összejön annyi pénzem, hogy elgondolkodjak egy lakásvásárláson.

Nyilván, néha a tesóm is áthozza a barátját, nem szokott zavarni, ha ott alszik, de ez viszonylag ritka, mert a srác egyedül lakik.

2018. márc. 21. 13:52
 44/59 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt utolsó néhány ötlet a szobacserékkel jó megoldásnak tűnik. A tesóm szerintem kiborulna, ha kiraknánk a nappaliból, de megpróbálom megbeszélni vele, hogy hátha hajlandó módosítani a helyzeten vagy a kisszobát beáldozni és átrakni a szekrényét a nappaliba vagy tényleg néha nem bejönni, ha bezárjuk az ajtót vagy jelezzük, hogy szeretnénk magánszférát.
2018. márc. 21. 14:33
 45/59 anonim ***** válasza:
100%

Kiborulna, ha kiraknátok a nappaliból?

Ez nem így van, azért ezt pedig ő értse meg (ha már tanult lány, akkor gondolom, fel tudja fogni).

Tehát ő lakik fixen 2 szobát, és a harmadikba simán berongyolhat bármikor.

Ti sem járkáltok be hozzá, sem a hálószobájába, sem a tanuló szobájába.

Most akkor lényegében Neked nincs szobád.

Nem akarlak bujtogatni, de mert ő a "kisebb", nem kell ám minden szart ráhagyni. Állj ki magadért.

2018. márc. 21. 14:44
 46/59 anonim ***** válasza:
100%
"...de nem azt mondom, hogy számoljon be mindenről, csak mondjon egy héten egyszer- kétszer két órát, amikor valószínűleg nincs otthon." Na jó, de ezt így elmondtad neki? Mert a kérdés alatt meg azt írod, hogy megsértődött, mert folyton a napi programjáról faggattad.
2018. márc. 21. 15:24
 47/59 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért nem lehet a hálószoba egyben tanulószoba is? Egy fél szoba neki, egy fél neked, a nappali meg közös használatú. Nektek se kellene egész nap a hálóban gubbasztani, arra ott a közös nappali, az alvást és a többit meg megoldjátok azon a hat négyzetméteren.
2018. márc. 21. 15:58
 48/59 anonim ***** válasza:
93%

Egyébként nem azért, de tanulni egy ágyon is lehet... Legalábbis nekem sikerült mindig, ahogy rajzolnom és laptopoznom is. Leterítem egy pléddel az ágyat és nyugodt szívvel, kényelmesen körbe veszem magam a cuccaimmal.

Èn is arra szavazok amúgy, hogy legyen a nappali közös, a két félszoba pedig a háló.

2018. márc. 21. 16:05
 49/59 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem jól kommunikáltam felé a problémát. A faggatást úgy értettem, hogy ha találkoztunk, akkor megkérdeztem hogy van, mit tervez arra a napra, otthon alszik-e vagy nem. Mikor rájöttem, hogy ez zavarja (bár be kell vallanom nem értem miért, egy évvel ezelőtt nem volt vele gondja és nekem sincs fordítva), akkor próbáltam visszavenni a kérdezősködésből. Aztán megpróbáltam felvetni, hogy esetleg tud-e mondani olyan néhány órát, mikor nincs otthon, először az évfordulóra hivatkozva, amit vagy elfelejtett vagy nem tartott elég fontos indoknak a távolmaradásra. Mivel utána nem akartam azt mondani, hogy kettesben szeretnénk lenni, ezért azt kérdeztem, hogy mikor hívhatnánk át két barátunkat? Ezen akkor eléggé kiborult, hogy nem vagyok figyelemmel arra, hogy neki tanulnia kell, és hogy gondolom, hogy ő majd közli, hogy mikor van otthon vagy majd zajban tanul. Amúgy sem tudja azt sem, hogy két óra múlva hol lesz, nem, hogy négy nap múlva haza akar-e jönni vagy hogy két hónap múlva. Ekkor vetettem fel, hogy és ahhoz mit szólna, ha mondjuk kitalálnak valami közös programot, akkor ha tudja, hogy valameddig nem ér haza esetleg írna egy üzenetet, hogy addig, ha úgy jön ki a lépés be tudjunk hívni valakit. Ami nyilván valahogy arra fordítódik, hogy ellenőrizgetni akarom.
2018. márc. 21. 17:30
 50/59 anonim ***** válasza:
47%
Hát, mondjuk, ezt így végigolvasva, azert olyan érzése tamad az embernek, mintha direkt "szívatna" benneteket.
2018. márc. 21. 17:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!