Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A lakótársam a féltesóm és...

A lakótársam a féltesóm és nem tudom hogyan beszéljek vele erről?

Figyelt kérdés

Hárman lakunk együtt a tesóm a párom és én, a szülőktől kapott lakásban. A problémám az, hogy sosem tudjuk a tesóm mikor mit csinál, mikor van otthon mikor nincs. Általában heti 2-3 napot van a barátjánál lassan 2 éve, de még 1 órával korábban sem tudja megmondani, hogy hol fog aludni, hazajön-e vagy nem stb.

A problémánk, hogy a lakás beosztása miatt, ha itt vannak, akkor nem tudunk nyugodtan együttlenni a párommal, anélkül, hogy ez mindenki számára ne legyen nyilvánvaló, viszont mivel mi is gyakran eljárunk bulizni, hazamegyünk a szülőkhöz vagy ismerősökkel találkozunk, így volt, hogy három hétig egyszer sem tudtunk együtt lenni, és többször a kapucsengő hangjára pattantunk ki az ágyból és kezdtünk valamilyen ruhát magunkra pakolni. Az sem igazán megoldás, hogy megvárjuk míg lefekszenek, mert tesóm kb. hat órát alszik, hajnali 1-2 fele fekszik és van, hogy utánunk kel több órával, van hogy elöttünk és van, hogy utánunk 10-15 perccel.

A tesómmal nem nagyon szoktunk a szexuális életünkről beszélni (sőt igaziból beszélni sem szoktunk, mióta megsértődött, hogy folyton kérdezgetem mi a mai programja). Hogy lehet ezt úgy felvetni, hogy ne legyen nagyon kínos?

2018. márc. 21. 07:42
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Megcserélni nem lehet, mert a galérián nem lehet felállni, de a nappaliba be lehet rakni a tesóm íróasztalát vagy ruhásszekrényét (1+2 fél szobás lakás, az ő szobájába sem igazán fér el a szekrény mellett). Eredetileg azért lett így kialakítva, mert mindhármunknak kellett íróasztal, és nem zavartuk egymást ha el akartunk menni aludni, megnézni egy filmet stb. Viszont nyilván ez is rosszul esne neki, mert mi már így is ketten vagyunk, akkor még tanulni sem tudna csöndben, vagy mi üldögélhetnénk az ágyunkon 6 négyzetméteren egész este, hogy ne zavarjuk.

Tényleg sajnálom, hogy ennyit kell alkalmazkodnia, de nem azt mondom, hogy számoljon be mindenről, csak mondjon egy héten egyszer-kétszer két órát amikor valószínűleg nincs otthon. Nekem az furcsa, hogy egy viszonylag családi együttélésből hirtelen 180 fokos fordulatot vett és ha nem jön két napig, akkor azon kell elmélkednem, hogy megegyük-e a zsömléit a két napon belül lejáró joghurtot felvágittat vagy hagyjam és dobjam ki két nap múlva, hátha hazaesik holnap.

2018. márc. 21. 11:14
 22/59 anonim ***** válasza:
95%

8-as kérdezi:

"Én azt nem értem, miért lakik veletek gyertyatartónak a testvéred? "

Mondjuk mert közös a lakás.

A kérdező ezt írja az elején:

"Hárman lakunk együtt a tesóm a párom és én, a szülőktől kapott lakásban. "

Most akkor miért fizessen a tesó bérleti díjat valahol.

Megjegyzem, ezért tartom kibaxásnak a szülőktől, ha a gyerekeiknek így vesznek lakást. Addig semmi gond nem szokott lenni, míg a két tesó (vagy féltesó) összeköltözik a közös kecóban. Csak aztán amikor kapcsolata lesz valamelyiknek, akkor jönnek a gondok. (A szülő ezzel lényegében a saját gondját oldja meg, a gyerekeiét nem.)

2018. márc. 21. 11:17
 23/59 anonim ***** válasza:
11%
Ebben a törtenetben, egy bunkó van: a bátyád.
2018. márc. 21. 11:19
 24/59 anonim ***** válasza:
18%

18: És?? Azt is leírta, hogy a tesónak van egy külön szobája.

Akkor nem csukhatják magukra a nappali-háló ajtaját?

A tesónak ettől még meglesz a saját szobája. Nem dobják ki a lakásból.

Tényleg nem értem :D

2018. márc. 21. 11:25
 25/59 anonim ***** válasza:
100%

22-es:

Nem lenne itt semmi gond, ha normális emberek módjára átgondolnák.

Van két félszoba, feltehetőleg csukható (sőt zárható) ajtóval. Az lenne a két hálószoba. A féltesó tud nyugodtan aludni, a kérdező tud nyugodtan szexelni, és nem kell egymáshoz igazítani a szexelés időpontját.

A nappaliban galériás hálót pedig el kell felejteni. Max. akkor tudom elképzelni, ha valaki totál egyedül lakik, vagy párocska ketten lakik.

A nappaliba pedig, ha a galériára nem lehet feltenni az íróasztalt (ahogy a kérdező írta, mert felfelé kevés már a hely), akkor a nappaliban ki kell alakítani egy dolgozósarkot az íróasztallal, polccal.

És alkalmazkodjon a tesó is, igen. Nehogy már ő két csukható félszobát bitoroljon, hogy meglegyen a külön kis hálószobája és a külön kis tanulószobája. Tesó pedig szexeljen a galérián, hát eszem áll meg.

2018. márc. 21. 11:31
 26/59 A kérdező kommentje:
A nappali ajtaja folyton csukva van, hogy ne zavarjuk azt aki tanul. Esetleg egy ne zavarj feliratot tudunk kifüggeszteni. A húgomnak van barátja nem a bátyámnak...
2018. márc. 21. 11:32
 27/59 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! 25-ösben leírt leosztás miért nem jó?
2018. márc. 21. 11:35
 28/59 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor jól értem, mert lehet, hogy már én vagyok értelmi fogyatékos:

3 szoba nyílik az előszobából, ugye? Egyik sem egymásból nyílik?

2018. márc. 21. 11:36
 29/59 A kérdező kommentje:
Azt hozzá kell tenni, ha otthon van kb. délután hattól hajnali egyig végig tanul, csak szüneteket tart (olyankor szokott beköszönni a nappaliba, beszélgetni egy kicsit). Két párhuzamos szakon tanul, amiből az egyik az orvosi és emellett csinál tanulmányi versenyt, meg céges ösztöndíjat, szóval tényleg érthető, hogy nincs ideje megtervezni a napját, de legalább annyit megtehetne, hogy mikor kitalálta, hogy nem alszik otthon ír egy sms-t, vagy ha van előre eltervezett buli/találkozó akkor szól, hogy addig nincs otthon.
2018. márc. 21. 11:46
 30/59 anonim ***** válasza:
100%
#26: Igen tudom, de "mellélőttem". Nem ehhez a kérdéshez szántam azt a választ. Kérlek, töröltesd.
2018. márc. 21. 11:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!