Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért érzem cikinek azt hogy...

Miért érzem cikinek azt hogy beszéljek a 7 hetes unokatestvéremhez?!

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem. Hiszen imádom Őt.Szeretem meg minden..de ha valaki ott van velem csak idiótán mosolygok a gyerekre és nézem Őt.

Ezt hogyan tudnám legyőzni? Mert ez olyan rossz érzés és mindenképpen változtatni akarok ezen! :)

(Nem tudom hogy jó témába írtam-e ezt)

14/L

#kisgyerek #beszéd..stb.
2014. márc. 18. 20:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Talán azért, mert úgy érzed, hogy ő még úgysem érti, amit mondasz neki, és mivel nem válaszol, kicsit olyan, mintha magadban motyognál. :) Viszont ő is megérti, amit hall, leginkább a hangsúlyból érzékeli, hogy őt most szórakoztatni akarják, vagy éppen megnyugtatni, stb. Egy idő után pedig így tanul meg ő is beszélni, hogy hallja a szavakat, társítja az érzésekhez, a környezethez. :)
2014. márc. 18. 20:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg,ez nem ciki..:DD a felnőttek is szoktak a kicsikhez beszélni..ha nem beszéltek volna hozzánk,nem tanultunk volna meg beszélni,vagy hangokat artikulálni..:)
2014. márc. 18. 20:56
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem ciki,de én is igy éreztem mint te amikor még nem volt gyerekem.

Amit itt megjegyezbék hogy az viszont számomra nevetséges mikor egy kicsitnek azt mondják,mond meg hogy hivnak meg hasonlok,egy pár hónapos babara gondolok,vagy amitől mindig falra másztam az a gügyögés...:)

2014. márc. 18. 21:04
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Amikor egyedül vagyok vele akkor beszélgetek hozzá. :) Csak akkor nem amikor ott van az anyukája vagy éppen az apukája :/ Őket is szeretem nagyon de olyan furcsának érzem a helyzetet :(

Remélem azért majd alakulni fogok :DD

2014. márc. 18. 21:06
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Én 32 éves nő vagyok, és világ életemben nem tudtam gügyögni a picikhez. Sejpítve beszélni se voltam hajlandó sose. Az összes unokatesómnál rám szóltak, hogy: rád néz a baba, hát szólj hozzá, motyogjál neki valamit! de én semmit se tudtam szólni. Egyszerűen nem ment ez sose. A húgom olyanokat mondott nekik, hogy: megeszem a lábikódat, huss, már le is haraptam. meg, hogy: lecsíptem a fülikédet, hopp, már itt is van a zsebemben. A kis kölkök meg nagyon élvezték, kacagtak, gondolom a hanglejtés miatt. No, és persze a húgomat dicsérték emiatt, engem meg leszidtak, hogy nem is szeretem az unoakotasóimat.

Aztán amikor nagyobbak lettek, pár hónaposak, akkor én voltam, aki énekelt nekik. később én tanítottam nekik a mondókákat, kiszámolósokat, meséltem is nekik sokat. én voltam velük a legtürelmesebb, amikor a házi feladatban kellett segíteni nekik, és most én vagyok, akitől tanácsot kérnek szerelmi bánatukban. :-) Szóval így utólag már nem is érzem magam bunkónak, hogy annó nem tudtam gügyörészni velük.

Most babát várok és már előre tudom, mit fognak gondolni a rokonok, hogy a saját gyerekemnek nem fogom azt mondani, hogy: itt a papácsi, eszikéljél szépen. vagy iszikáljad a vizikédet. Mert én ettől is falra mászok.

Szóval esetleg próbálj más utat találni. Kis dalocskákat is énekelhesz, vagy csak simogatod, mosolyogsz rá.

Ha nem jön valami belőled belülről, akkor azt nem kell erőltetned, mert úgysem lesz őszinte.

2014. márc. 18. 22:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nincs veled baj! Sőt, aranyos vagy, hogy szeretnéd ezt megváltoztatni. Idővel megoldódik, hidd el. Amíg kellemetlen az ilyen helyzet, beszélgess csak magadban a picihez, mosolyogj rá, és ha úgy érzed, hogy szívesen meg is szólalnál, akkor meg nyugodtan. Mindenki ezt csinálja :D és nem fura. Kedves vagy! Maradj ilyen! :)
2014. márc. 18. 23:49
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem ciki, majd megszokod. Gondolj arra, hogy minél többet beszéltek neki, annál hamarabb fog beszélni. Szóval ne kukulj meg csak azért, mert más is hallja. :) Ez csak azért van, mert egy kicsit szégyellős vagy.
2014. márc. 19. 00:45
 8/12 anonim ***** válasza:

14 evesen en is sokmindent cikinek ereztem. Sot mielott gyerekem szuletett en sem tudtam egy 2 eves gyerekkel visitva vihancolva jatszani vagy szerepjatekozni.. vagy nezegetni egy par hetes babat csacsogva.

nincs veled semmi gond! Amugyis ebben a korban annyi mindent cikinek ereznek a fiatalok..ez is egy a sok kozul.

2014. márc. 19. 09:08
 9/12 anonim ***** válasza:

Amikor veled egykorú voltam, sőt amikor még 18-20 éves is, és a környezetemben baba született, én sem tudtam mit kezdeni velük. Sosem voltam az a típus aki rögtön odarohan egy kisgyerekhez,vagy, hogy ölbe kapom, vagy egyből leültem és órákat játszottam volna vele/velük. Amikor az exemnek a családjából született baba, és ahogyan nagyobb lett, és hívott játszani, feszélyezett a dolog, hogy nem tudok úgymond lemenni egy gyerek szintjére. Minden ismerősöm, főleg nők rohantak amikor fürdetés volt, körbeállták a kádat, dünnyögtek stb., én nem. Aztán tavaly megszületett nővérem kislánya, az első olyan baba, aki igazán közeli családtagom gyermeke, és teljesen megváltoztam ilyen téren. Rögtön odamegyek hozzá, ha úgy van 1 órán keresztül bábozok neki plüssökkel, nevettetem, beszélek hozzá, pedig 8 hónapos. :) Hidd el, ha nagyobb leszel, vagy közeli családtagodnak vagy neked fog gyereked születni, másképpen fogod látni. Igaz én sem gagyogok, meg sejpítek, de igazán jól tudom érezni magam az unokahúgom társaságában ezek nélkül is. :)

23/N

2014. márc. 19. 09:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem ciki, a gyerek úgy tanul meg beszélni, hogy utánozza a felnőtteket. És ez nem csak a beszédre vonatkozik. Nyugodtan beszélj neki, a hangsúlyt már érti, talán még mosolyogni is fog neked. Az én babám ennyi idősen mosolygott, ha tetszett neki valami.
2014. márc. 19. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!