Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elvárhatom ezt a páromtól?

Elvárhatom ezt a páromtól?

Figyelt kérdés
A családja nagyon más, mint az enyém és én is nagyon más vagyok, mint ők. Sokan vannak, a kisebb összejövetel is minimum 10 fő. Mi összesen vagyunk öten. Ők nem tanultak. Nem szép dolog ilyet mondani, de buták. Ettől függetlenül pár rokonát kedvelem és találok vele közös témát, mert mások vagyunk, de befogadó és kedves. De van olyan családtagja, akivel nem akarok közösséget vállalni. Olyanról van szó, aki buta, de folyton okoskodik és hosszú ideig képes beszélni olyanról, ami nekem evidencia. Ellenkezni nem lehet vele, mert amit ő mond, az a tuti. Mellette van még 1-2 olyan rokon, akivel lehetetlen szót érteni, mert óriási szakadék van köztünk értelmi és érzelmi intelligenciában is. A kellemetlen ebben, hogy a számomra kedves családtagok szoktak hívni közös programokra, de ott mindenki ott van, a fent említettek is és persze ők a leghangosabbak. Ezért az ilyeneket rendre visszautasítom, mert ha mennék, tudom, hogy feltűnést keltenénk, és ez nekem "ciki". Nem arról van szó, hogy sose találkozom velük, ünnepekkor átmegyek, vagy megyünk közös programra a nyugis családtagokkal. De az ilyen nagy családi egésznapos programokat kerülöm, ami a páromnak rosszul esik. Ő is látja mitől tartok, de ő természetesen mindegyik családtagjához kötődik, attól függetlenül, hogy milyenek. A mi családunk ráadásul nem egy programozós, ha néha van és jön a párom, szeretettel fogadják, de ha nem jön, úgyis jó. Az én fejemben tehát az van, hogy ő nyugodtan menjen velük programozni, én addig találok magamnak elfoglaltságot. A baj, hogy az ő fejében ez nem így van és rosszul esik neki, amiből folyton összeveszés lesz. Én nem érzem magam szigorúnak, mert amennyire lehet, engedek, megyek hozzájuk, nem vonom ki magam teljesen. Azonban így is rosszul érzem magam, mert az én határaimat már súrolom, az ő reményeitől viszont messze vagyok és ettől szomorú. Nem akarom bántani, de ennél többet nem akarok engedni.
2017. ápr. 15. 10:18
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat! Azóta újra átbeszéltük és úgy érzem, egy lépéssel ismét megértőbb és elfogadóbb lett velem. Én pedig kitaláltam, hogy a számomra kedves családtagokkal menjünk el társasozni. Nekem ez nem fontos, de neki igen, és nagyon örült neki, ennek meg én örültem. :) Úgyhogy a néhány rosszindulatúnak: azért vagyunk együtt, mert szeretjük egymást.
2017. ápr. 17. 07:38
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
nő vagy vagy férfi???? mondd már meg!!!!!!!!!!!!!! ez lenne a lényeg, semmi más nem fontos!
2017. ápr. 17. 13:09
 43/48 anonim ***** válasza:
14%

nő vagy vagy férfi????

az univerzumban mindennél fontosabb a válaszod erre a kérdésre!!!! ki kell derülnie, hogy melyik nemnek kell szégyellnie téged!

2017. ápr. 17. 16:04
 44/48 anonim ***** válasza:
0%
tuti nő vagy, rájöttem már
2017. ápr. 17. 23:51
 45/48 anonim ***** válasza:
57%
63%-os, neked hogy a f0szban nincs jobb dolgod?
2017. ápr. 18. 00:02
 46/48 anonim ***** válasza:
0%
nem hagy nyugodni a tudat(lanság), hogy nem tudom a kérdező nemét...
2017. ápr. 18. 00:17
 47/48 anonim ***** válasza:
26%
Sose értettem azokat a magukat okosnak és intelligensnek valló embereket, akik szerint minden jöttment ostoba fajankóval le kell állni vitázni. Mi a f##nak állsz bele olyan helyzetbe, amikor a másik csak okoskodik? Ha van a párodnak kedvelhető rokona, beszélgess vele. Minek állsz szóba azzal, akivel szerinted nem vagy egy szinten? Ilyen nehéz ezt belátni a magas érzelmi és értelmi intelligenciáddal?
2017. ápr. 18. 08:53
 48/48 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem lány... :)

De ez kifejezetten nem a legfontosabb kérdés.

Szerintem nem sok az, amit elvarsz kedves kérdező.

Idővel jobban elfogadja majd, ha szeret téged akkor biztos vagyok benne. :)

Az én férjem teljesen elfogadta már, hogy nem vagyunk jóban anyosommal. Nem is leszünk, de az ünnepekre a párommal járok én is hozzá. Akkor mindig kioktat es serteget engem, természetesen nem a férjem előtt. De már nem akadok ki rajta, higgadtan elmondom a véleményem neki, és arra az alkalomra elégedett magával hogy "megserthetett" engem.

Őt sem hívnám éppen egy langesznek, de ez van, évente 3-4x elviselem. :)

2017. ápr. 29. 00:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!