Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elvárhatom ezt a páromtól?

Elvárhatom ezt a páromtól?

Figyelt kérdés
A családja nagyon más, mint az enyém és én is nagyon más vagyok, mint ők. Sokan vannak, a kisebb összejövetel is minimum 10 fő. Mi összesen vagyunk öten. Ők nem tanultak. Nem szép dolog ilyet mondani, de buták. Ettől függetlenül pár rokonát kedvelem és találok vele közös témát, mert mások vagyunk, de befogadó és kedves. De van olyan családtagja, akivel nem akarok közösséget vállalni. Olyanról van szó, aki buta, de folyton okoskodik és hosszú ideig képes beszélni olyanról, ami nekem evidencia. Ellenkezni nem lehet vele, mert amit ő mond, az a tuti. Mellette van még 1-2 olyan rokon, akivel lehetetlen szót érteni, mert óriási szakadék van köztünk értelmi és érzelmi intelligenciában is. A kellemetlen ebben, hogy a számomra kedves családtagok szoktak hívni közös programokra, de ott mindenki ott van, a fent említettek is és persze ők a leghangosabbak. Ezért az ilyeneket rendre visszautasítom, mert ha mennék, tudom, hogy feltűnést keltenénk, és ez nekem "ciki". Nem arról van szó, hogy sose találkozom velük, ünnepekkor átmegyek, vagy megyünk közös programra a nyugis családtagokkal. De az ilyen nagy családi egésznapos programokat kerülöm, ami a páromnak rosszul esik. Ő is látja mitől tartok, de ő természetesen mindegyik családtagjához kötődik, attól függetlenül, hogy milyenek. A mi családunk ráadásul nem egy programozós, ha néha van és jön a párom, szeretettel fogadják, de ha nem jön, úgyis jó. Az én fejemben tehát az van, hogy ő nyugodtan menjen velük programozni, én addig találok magamnak elfoglaltságot. A baj, hogy az ő fejében ez nem így van és rosszul esik neki, amiből folyton összeveszés lesz. Én nem érzem magam szigorúnak, mert amennyire lehet, engedek, megyek hozzájuk, nem vonom ki magam teljesen. Azonban így is rosszul érzem magam, mert az én határaimat már súrolom, az ő reményeitől viszont messze vagyok és ettől szomorú. Nem akarom bántani, de ennél többet nem akarok engedni.
2017. ápr. 15. 10:18
1 2 3 4 5
 1/48 A kérdező kommentje:
Bocsánat az olykor ügyetlen fogalmazásért, telefonról írtam és nem vettem észre.
2017. ápr. 15. 10:22
 2/48 anonim ***** válasza:
81%

Én nem igazán értem a konkrét problémádat. Vannak olyan családtagok, akiket kedvelsz, meg olyanok, akiket nem, érthető okokból. Mi a bajod a nagycsaládi összejövetelekkel? Beszélgess ott azokkal, akikkel tudsz. Ha meg hangosak és hangsúlyosak azok, akiket nem bírsz elviselni, akkor is egy-egy nap nem a világ vége. Elhallgatod, bólogatsz, helyeselsz, nem kell velük szembeszegülni és a saját igazadat bizonygatni, hiszen úgysem használ. Tudod, okos enged.

Én megfordítanám a kérdésed: ha te elvárnád a párodtól, hogy tolerálja, hogy te ki akarod vonni magad a családi programjaikból - szerinted a párod elvárhatná tőled azt a kis toleranciát, hogy egy-egy ilyen családi programot elviselsz? Gondolom azért nem minden hétvégén tartanak ilyen összejöveteleket.

Nekem saját rokonaim között is vannak ilyen buta, de okoskodó emberek, akiket nem szeretek és nem is szeretek velük közösséget vállalni. Mégis elvagyok velük a családi összejöveteleken. Ha a párom családjában lennének ilyenek, azt is simán elviselném, néhanapján, főleg, ha a párom is ennek örülne.

2017. ápr. 15. 10:24
 3/48 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk is így kezdődött a szétválás, én szerintem mi ketten, majd a gyerekeinkkel nem az ő családjának a része voltunk, hanem a MI családunk - de nem bírta elfogadni, vagy max. szóban.

Ha ezt el akarod kerülni, akkor kell valamennyi kompromisszum, ha nehéz is hülyék közt lenni.

Milyen gyakoriak azok az egész napos izék?

2017. ápr. 15. 10:40
 4/48 anonim ***** válasza:
52%

Meg lehet a kérdezőt is érteni, én is pl. kifutok a világból pár perc után, ha okoskodó buta embereket kell hallgatni. Még az is kínszenvedés, mikor a nem ostobák pl. politizálni kezdenek. Egyszerűen gyűlölöm. Szóval van ilyen.

Kérdező: a helyedben lefektetném a határokat világosan, max. mész évente X alkaloommal ilyenre ünnepekkor, minden máskor csak akor, ha max a szülei vannak ott + akit még kedvelsz. Az indok amit fent írsz és kész. Vagy megérti és elfogadja, elrendezi magában vagy érdemes átgondolni a kettőtök jövőjét, a családtól ugyanis nem fogsz tudni megszabadulni.

2017. ápr. 15. 10:46
 5/48 A kérdező kommentje:
Nem azzal van bajom, hogy menjek hozzájuk, azt ki lehet bírni, tudom, hogy felesleges vitatkozni, hát elhallgatom. Amit nem vállalok, hogy pl. együtt buszozzak velük sok órát. Tudom, hogy van némi megfelelési kényszerem, de ennek a gondolatát se bírom. Mert tudom, hogy hangosak, butaságokat beszélnek és ezt hallják mások, ami nekem kellemetlen. Hiába idegenek és nem kell a véleményükkel foglalkozni, de én úgy érzem, ha mások előtt mutatkozok ezzel a pár családtaggal, akkor velük azonosítanak. Ezzel van problémám. Egy kerti partit valamelyiküknél, vagy egy vacsorát nem hagyok ki, mert, ahogy írtátok, beszélek a többiekkel, vagy hallgatok. A párom viszont ilyen közös kirándulásokat, programokat szeretne.
2017. ápr. 15. 10:46
 6/48 anonim ***** válasza:
13%
Fogadjunk nő vagy....
2017. ápr. 15. 10:48
 7/48 anonim ***** válasza:
71%
Bajos lesz ez... ha a párod erőltetné, ha tudja, hogy neked az nem frankó - mindegy miről volna szó.
2017. ápr. 15. 10:50
 8/48 anonim ***** válasza:
75%
Régen rossz, ha a párkapcsolatnak van olyan feltétele, hogy "elvárom", mert akkor nem kiegyensúlyozott a kapcsolat, függőség van, ami előbb-utóbb feszültséghez vezet. Gondold át.
2017. ápr. 15. 11:06
 9/48 anonim ***** válasza:
11%

Ha elég művelt lennél, és nem éreznéd felsőbbrendűnek magad, akkor tudnád, hogy NEM ILLIK családi programról távol maradni. A párodnak van igaza.

Okosabb, ha elváltok és keresel magadnak olyan férfit, aki ugyanolyan, mint te.

2017. ápr. 15. 11:28
 10/48 A kérdező kommentje:
Nálunk vannak elvárások, Neki is, nekem is és nem azért, mert függünk, hanem, mert nem klónok vagyunk. Neki is vannak határozott elképzelései és nekem is, ezek sokszor tökéletesen különböznek, így ezeket igazítjuk egymáshoz. Valamiből ő ad lejjebb, valamiből én, hogy mindkettőnek megfelelő legyen és nem mindig érezzük, hogy mi az, ami még elvárható és mi az, ami nem. Ilyenkor jön jól a külső szemlélők véleménye. :) Közel 3 éve járok pszichológushoz, de még sose említette, hogy egy kapcsolatban az embernek nem lehet elvárása. De hát mások vagyunk, Te biztos másképp oldod meg a problémáid.:)
2017. ápr. 15. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!