Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elvárhatom ezt a páromtól?

Elvárhatom ezt a páromtól?

Figyelt kérdés
A családja nagyon más, mint az enyém és én is nagyon más vagyok, mint ők. Sokan vannak, a kisebb összejövetel is minimum 10 fő. Mi összesen vagyunk öten. Ők nem tanultak. Nem szép dolog ilyet mondani, de buták. Ettől függetlenül pár rokonát kedvelem és találok vele közös témát, mert mások vagyunk, de befogadó és kedves. De van olyan családtagja, akivel nem akarok közösséget vállalni. Olyanról van szó, aki buta, de folyton okoskodik és hosszú ideig képes beszélni olyanról, ami nekem evidencia. Ellenkezni nem lehet vele, mert amit ő mond, az a tuti. Mellette van még 1-2 olyan rokon, akivel lehetetlen szót érteni, mert óriási szakadék van köztünk értelmi és érzelmi intelligenciában is. A kellemetlen ebben, hogy a számomra kedves családtagok szoktak hívni közös programokra, de ott mindenki ott van, a fent említettek is és persze ők a leghangosabbak. Ezért az ilyeneket rendre visszautasítom, mert ha mennék, tudom, hogy feltűnést keltenénk, és ez nekem "ciki". Nem arról van szó, hogy sose találkozom velük, ünnepekkor átmegyek, vagy megyünk közös programra a nyugis családtagokkal. De az ilyen nagy családi egésznapos programokat kerülöm, ami a páromnak rosszul esik. Ő is látja mitől tartok, de ő természetesen mindegyik családtagjához kötődik, attól függetlenül, hogy milyenek. A mi családunk ráadásul nem egy programozós, ha néha van és jön a párom, szeretettel fogadják, de ha nem jön, úgyis jó. Az én fejemben tehát az van, hogy ő nyugodtan menjen velük programozni, én addig találok magamnak elfoglaltságot. A baj, hogy az ő fejében ez nem így van és rosszul esik neki, amiből folyton összeveszés lesz. Én nem érzem magam szigorúnak, mert amennyire lehet, engedek, megyek hozzájuk, nem vonom ki magam teljesen. Azonban így is rosszul érzem magam, mert az én határaimat már súrolom, az ő reményeitől viszont messze vagyok és ettől szomorú. Nem akarom bántani, de ennél többet nem akarok engedni.
2017. ápr. 15. 10:18
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Tökéletesen megértem, amit írsz. Remek emberek vannak, akik pl. fogyatékosok között nevelők, vagy hajléktalan segítők, alkoholistákat támogatók. Mindegyikük több türelemmel lett megálva, mint én. Hála értük! Én nehezen viselem az erőszakos butaságot és vígan meglennék évi 1 találkával is. De tudom, hogy az számára elviselhetetlen gondolat, ezért megyek minden közös, nagy ünneplésre. Ebben viszont Neki is engednie kell, ha együtt szeretné folytatni. És szeretné.
2017. ápr. 15. 13:03
 32/48 anonim ***** válasza:
68%
szerintem ti egy cseppet se illetek össze.
2017. ápr. 15. 13:32
 33/48 anonim ***** válasza:
30%
Te a párodat agyilag szeretnéd átnevelni.Annak örülnél,ha már nem menne a család közé.Ahogyan az egyik válaszoló is irta, egy intelligens ember tudja kezelni az alacsonyabb szintü embereket is.
2017. ápr. 15. 13:33
 34/48 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem te tulkomplikalod az egeszet. Egy teljesen atlagos problemad van, ami 10-bol 9 parkapcsolatban elo embert erint. Pl. engem is.

De sosem agyaltam rajta idegenekkel oldalakon keresztul. Megoldom. Ez a kulonbseg az okos es az okoskodo kozott.

2017. ápr. 15. 13:36
 35/48 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem örülnék, ha nem menne hozzájuk, soha fel sem merült, hogy ilyesmire kérjem! Abban szeretnék dönteni, hogy én mennyit és milyen módon megyek hozzájuk. Ahogy párszor leírtam már, kb. 2 havonta elhallgatom a sületlenségeket, nem vitatkozok, beszélgetek a többiekkel, vagy hümmögök, ahogy a többiek. Hogy nyilvánosan vállalom-e, hogy értelmileg, érzelmileg is erőszakos, sötétségben lévőkkel azonosítsanak, nem, mint segítő, hanem, mint a barátjuk, abban szeretnék szabadságot kapni. Az, hogy miért vagyunk együtt, nem ide tartozik. Elég sok házaspárnak vannak hasonló problémái, vagy épp nincsenek, mert évente 1x mennek az anyóshoz és azzal elintézve. Fontos kérdés, de nem ezen fog múlni a kapcsolatunk.
2017. ápr. 15. 13:43
 36/48 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az évi 5-6 alkalommal megfelelő kompromisszumot vállalsz, a párodon a sor.

Arról már nem is beszélve, hogy egy párkapcsolatban a párja legyen már a legfontosabb!

2017. ápr. 15. 14:00
 37/48 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem is elég az évi néhàny alkalom. Estleg azzal lehet próbálkozni, hogy szervezel a) olyan programokat, amiken csak a csapat számodra kellemes része van jelen b) nem nyilvános programok c) érj oda később menj máshonnan stb., mert ha tényleg az a. legnagyobb kellemetlenség számodra a helyzetben, hogy közösen kell mutatkozni velük, akkor érdemes a kirándulásra kocsival menni, vagy hasonló kerülő megoldást találni. A kapcsolatotokban nem tudom, hogy hogyan áll az őszinteség/ne bántsuk meg a másikat arány, de ha belefér és megoldhatatlan a probléma, akkor érdemes lehet úgy kommunikálni a helyzetet, hogy véletlenül pomt aznapra bejött egy program, nem úgy hogy nem bírod a rokonait. Sok sikert!
2017. ápr. 15. 15:25
 38/48 anonim ***** válasza:
67%
Nekem nagyon tetszik a kérdező higgadt stílusa, amivel a sok mocskolódó, feltételezgető, olvasni nem tudó, buta kommentelők hozzászólásaira reagál. :)
2017. ápr. 15. 16:06
 39/48 anonim ***** válasza:
25%
Ráadásul szerintem az évi 5-6 alkalom már sok is, nem értem, a párod miért nem képes engedni, ha te egyszer megteszed.
2017. ápr. 15. 16:08
 40/48 anonim ***** válasza:
54%

Én megértelek kérdező.

Akinek nem ilyen erőszakosan okoskodó, de közben buta család jutott a párja àltal, nem képes felfogni, hogy mi is a gond.

Én már csak akkor megyek a családi összejövetelekre, ha nagyon muszáj. A párom nagy nehezen, de elfogadta.

Kérdezd meg a párod, hogy ő fordított helyzetben mennyire tudná ezt tolerálni?!

Órákon keresztül olyan emberek társaságában lenni, akik kiborítóak és ezt egy szó nélkül eltűrni?!

Biztos, hogy nem menne neki.

2017. ápr. 15. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!