Elvárhatom ezt a páromtól?
Egyrészt a párod családja ugyanúgy része a párodnak mint a keze vagy lába, nem kérheted arra, hogy vágjon le egy darabot magából. Viszont ha te nem érzed jól magad ebben a társaságban, akkor nem kell erőltetni, meg kell egyezni egy minimumban, amit még el tudsz viselni és kész.
Ez egy időzített bomba, főleg ha a partnered ragaszkodik azon személyek társaságához akikkel Te nem értesz szót.
Elég nehéz helyzet ez, a partneredet válaszút elé állítod, mondhatni megkérdezed tőle, hogy ki a fontosabb a rokonok vagy a partnere. Ez értékrend kérdése, ha nagyon ragaszkodik hozzád, akkor valószínűleg ritkítani fogja a családi összejöveteleken való részvételeket, de az szinte borítékolható, hogy nem fogja feladni érted a családi kapcsolattartást.
A párod helyében adnék egy esélyt a dolognak, megpróbálnám a személyes találkozókat minimálisra csökkenteni, mert évi szinten 1-2 alkalmat simán el lehet viselni, ha ez nem működik akkor elköszönnék és nem erőltetném a dolgot.
39F
te aztán nem beszélsz túl sokat....
tanulj meg viselkedni beszélni nem lesz problémád
merhogy a hiba benned van
Persze az emberhez hozzá tartozik a rokonsága, baráti köre, stb, de a párkapcsolat az meg KÉT ember ügye, nem kolhoz.
Szerintem az évi 5-6 alkalommal abszolút kompromisszumot tanúsítasz, ha párod ezt nem értékeli, hát nem sok jót látok, a jövőre nézve.
Te butázól mást?? Lehet, akit Te lebutazól megtudja oldani a problémáit a GyK nélkül is...
Nálam pont azt bizonyítod, lehet, hogy okosnak tartod magad, de életképesnek kevésbé...
Szerintem olykor tök jó dolog meghallgatni mások véleményét, mert egy külső szemlélő, mást lát, mint én, aki benne vagyok.
A pszichológusnak én nem fizetek, így aligha érdekelt abban, hogy hosszan járjak. Önismeret céljából járok, valamint az lesz a másod diplomám, emiatt eleve elvárt.
Egyébként sok szakértő, vagy civil ember nem értene Veled egyet, de Te attól még csinálhatod másképp, ha az Neked/Nektek jó, az a lényeg.
Köszönöm a válaszokat, legalább megerősödtem abban, hogy most nem az én komprumisszum készségemmel van probléma. Kellemes Húsvétot minden válaszolónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!