Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elvárhatom ezt a páromtól?

Elvárhatom ezt a páromtól?

Figyelt kérdés
A családja nagyon más, mint az enyém és én is nagyon más vagyok, mint ők. Sokan vannak, a kisebb összejövetel is minimum 10 fő. Mi összesen vagyunk öten. Ők nem tanultak. Nem szép dolog ilyet mondani, de buták. Ettől függetlenül pár rokonát kedvelem és találok vele közös témát, mert mások vagyunk, de befogadó és kedves. De van olyan családtagja, akivel nem akarok közösséget vállalni. Olyanról van szó, aki buta, de folyton okoskodik és hosszú ideig képes beszélni olyanról, ami nekem evidencia. Ellenkezni nem lehet vele, mert amit ő mond, az a tuti. Mellette van még 1-2 olyan rokon, akivel lehetetlen szót érteni, mert óriási szakadék van köztünk értelmi és érzelmi intelligenciában is. A kellemetlen ebben, hogy a számomra kedves családtagok szoktak hívni közös programokra, de ott mindenki ott van, a fent említettek is és persze ők a leghangosabbak. Ezért az ilyeneket rendre visszautasítom, mert ha mennék, tudom, hogy feltűnést keltenénk, és ez nekem "ciki". Nem arról van szó, hogy sose találkozom velük, ünnepekkor átmegyek, vagy megyünk közös programra a nyugis családtagokkal. De az ilyen nagy családi egésznapos programokat kerülöm, ami a páromnak rosszul esik. Ő is látja mitől tartok, de ő természetesen mindegyik családtagjához kötődik, attól függetlenül, hogy milyenek. A mi családunk ráadásul nem egy programozós, ha néha van és jön a párom, szeretettel fogadják, de ha nem jön, úgyis jó. Az én fejemben tehát az van, hogy ő nyugodtan menjen velük programozni, én addig találok magamnak elfoglaltságot. A baj, hogy az ő fejében ez nem így van és rosszul esik neki, amiből folyton összeveszés lesz. Én nem érzem magam szigorúnak, mert amennyire lehet, engedek, megyek hozzájuk, nem vonom ki magam teljesen. Azonban így is rosszul érzem magam, mert az én határaimat már súrolom, az ő reményeitől viszont messze vagyok és ettől szomorú. Nem akarom bántani, de ennél többet nem akarok engedni.
2017. ápr. 15. 10:18
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem, egyes embereknek itt mi baja...... ha a kérdező tényleg intelligens (vagy ha csak átlagosan értelmes is), akkor a buta emberek számára borzasztó irritálóak tudnak lenni. Ez saját tapasztalat. Ezek az emberek baromi idegesítőek, a társaságukban lehetetlen a nem hozzájuk hasonlónak megmaradni.

Kérdező: Elmondtad már szó szerint ugyanezt a párodnak, amit leírtál?

2017. ápr. 15. 12:18
 22/48 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: Elmondtad már szó szerint ugyanezt a párodnak, amit leírtál? Pontosan ugyanígy? Hogy egyes emberekkel MIÉRT van bajod?? Ha igen, akkor fogalmam sincs, miért esik rosszul neki(!). Nem vele van bajod, hanem a rokonaival. Ő nem válogathatja meg a rokonait, de neked meg nem kötelező a zavaró tényezőket elfogadni.

21-es vagyok, bocsi, csak ez lemaradt.

2017. ápr. 15. 12:20
 23/48 anonim ***** válasza:
29%

Az, hogy tudod, hogy valaki gyengébb szellemi képességű, emiatt nyilván tanulatlanabb és műveletlenebb, sajnos előfordul.

Viszont megkérdőjelezném a te eszedet, ha ezt cikinek tartod és inkább távol tartod magad tőlük. Téged minősít, nem őket. Tudod, egy okos, értelmes ember tudomásul veszi, hogy van, akinek kevesebb ész jutott... érdekel, mi lesz veled, ha születik egy 70 körüli IQ-val rendelkező gyereked.

2017. ápr. 15. 12:24
 24/48 A kérdező kommentje:
Természetesen elmondtam. Ilyenkor dühös lesz, de egy idő után lenyugszik és kifejezi, hogy megérti mi a bajom, de elfogadni nem tudja. Megértem őt, mert tök másképp nőtt fel, Neki fontosak ezek a programok, akármilyenek is a családtagok. Emellett senkinek nem esik jól, ha a közeli hozzátartozóját nem szeretik, kritizálják, mert Velük nőtt fel, azonosítja magát Velük, így olyan, mintha Őt bántanám. Én kiszélesítettem az elfogadásom, ennél jobban nem fogom, így az Ő szívének kell ezt a kompromisszumot elfogadni. Amit még nem tud. Megért az eszével, de fáj Neki. Ez azt hiszem olyan dolog, amihez idő kell. Pl. én korán fekszem, korán kelek, ő későn fekszik, későn kel. Kevés benne a megegyezési lehetőség, el kell fogadni. Én amit tudtam, engedtem, remélem idővel Ő is könnyebben fogadja ezt.
2017. ápr. 15. 12:31
 25/48 A kérdező kommentje:
Akiről szó van, sok évig alkoholizált. Azt pl. becsülöm benne, hogy letudta tenni. De töménytelen hülyeséget tud, teljes meggyőződéssel magyarázni, anélkül, hogy bárkit hagyna megszólalni. Ez nagyon nem a "beteg gyerek" kategória.
2017. ápr. 15. 12:34
 26/48 anonim ***** válasza:
40%
Miert is vagytok egyutt meg a partneroddal?
2017. ápr. 15. 12:38
 27/48 anonim ***** válasza:
84%
Ilyenkor kell annyira bekúrni, hogy egy agyi szinten legyetek. Én így nyomtam annó :D
2017. ápr. 15. 12:40
 28/48 anonim ***** válasza:
80%

#23: Mindenkinek megadatott, hogy az életben többet érjen el. Agyilag is.

Nem tudom, ismersz-e ilyen embert,de én igen. Egyszerűen szörnyű,hogy milyen meggyőződéssel és hangnemben állítják azt a baromságot, amiket mondanak. Tudod, ez annyira irritáló, hogy a hajad tépnéd mellette és éppen ezért nem kötelező elfogadni.

Ha te el tudod, akkor tedd meg, de nem vagyunk egyformák. Valaki el tudja fogadni, mert szóba áll velük, más pedig nem,

2017. ápr. 15. 12:42
 29/48 anonim ***** válasza:
89%

dehogy adatott meg, próbálj meg egy 70-es IQ-val rendelkezőt, aki éppen az értelmi fogyatékosság határán van, leérettségiztetni. Ehet, mert magolásra képes lehet, vissza tud adni olyant, amit betanult, szó szerint. De logikus gondolkodásra képtelen.

Ne abból indulj ki, hogy átlag IQ-val rendelkező két kb egyforma szintről induló mit érhet el.

2017. ápr. 15. 12:48
 30/48 anonim ***** válasza:
55%
És az intelligenciád pont abban mutatkozna meg, hogy tudod kezelni az ilyen helyzetet...
2017. ápr. 15. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!