Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek egy gyereknek...

Szerintetek egy gyereknek kötelessége magához venni az öregedő szüleit, ha azok már nem képesek ellátni magukat?

Figyelt kérdés
Vajon tényleg önző megoldás az, ha valaki nem akarja magára venni a zsörtölődő, állandó ápolásra szoruló szülők terhét, ezért inkább otthonba adja őket?
2013. nov. 7. 20:55
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
12%

Tudom mindent meg lehet magyarázni, kárpótlás persze sok furcsa ember van itt.

"Az otthon a szülő nyugdíjából megy."

Mert a sok "rossz" szülő azért mégis végig dolgozta az életét,hogy legyen 90 ezres nyugdíja. Na ez is ellentmondás részetekről. Sok nőnek nem lesz annyi nyugdíja, hogy fedezné azt.

2013. nov. 7. 21:43
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az én szüleim nagyon jófejek, a zsörtölődéssel nem lenne gond. Azzal már inkább, hogy fel kéne adni a munkámat, hogy ápolhassam őket. Ők már régen megmondták, hogy otthonba szeretnének menni, ha állandó ápolásra szorulnak, nem akarnak egyik gyerekük nyakára se akaszkodni, ahogy az ő szüleik sem tették soha. De ha nem lenne ilyen jó a kapcsolatom a szüleimmel, akkor pláne az otthont választanám. De még így is. Túl nagy teher lenne, mint ahogy egy beteg gyereket sem vállalnék magamra. Nem nekem való szakma a 0-24-ben való gondoskodás/mosdatás/gyógyszerezés/pelenkázás. Épp ezért nem ápolónak tanultam.
2013. nov. 7. 21:46
 23/40 anonim ***** válasza:
88%

Ez is egy olyan kérdés, ami biztosan megosztja az embereket. Nem csoda. Az álszent társadalmi elvárás még mindig inkább megszólja azt, ha otthonba adja az idős szülőket.

De ehhez kinek mi köze? Mindenki maga dönt, illetve döntéseiért maga felel.

Hiszem, hogy vannak helyzetek, amikor az idősek otthona a megoldás. Lehet egy jó megoldás is, meg egyszerűen csak "a" megoldás. Ismertem egy olyan esetet, hogy az idős szülővel átbeszélve hozták meg a döntést. Ilyen is van. Nyilván az otthon mellett letett voks sem az egyik napról a másikra születik meg.

Na, az meg egy nagyon kemény életfeladat, hogy felszámoljuk a szülők által ellenünk elkövetett sérelmeket. Persze, vannak nagyon szerencsés gyerekkorral rendelkezők és vannak akik kevésbé voltak azok. Ilyen az élet. Sokszor még az idős édesapa is felemlegeti, hogy őt mennyire nem szerették a szülei, vagyis ő sem tudta feldolgozni. Ő is áldozat volt, aki a gyerekeinek sok fájdalmat okozott.

Van egy könyv, ami nekem (is) sokat segített: Mérgező szülők (Susan Forward)

Sok sikert!

2013. nov. 7. 21:48
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
#21, nincs ebben semmi furcsaság, tudod "amilyen mértékkel mérsz, olyannal fognak visszamérni neked" - egyszerű a megoldás, toleráns, segítőkész szülőnek kell lenni, és akkor sanszosan őt is tolerálni, segíteni fogják idős korban...
2013. nov. 7. 21:49
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
21-es: Abban mi az ellentmondás, hogy van nyugdíja a szülőnek? Hogy van nyugdíja, és mégis otthonban van? Vagy mi? Ki mondta, hogy rossz a szülő? Én azt írtam, hogy lehet, hogy a gyereknek még dolgoznia kell, mert ha csak otthon van, akkor nem tud megélni! Ebben hol az ellentmondás? "Tudom mindent meg lehet magyarázni, kárpótlás persze sok furcsa ember van itt." Ezt meg végképp nem értem. Milyen kárpótlásra gondolsz?
2013. nov. 7. 21:49
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülőket be kell fogadni, akkor adott esetben az is előfordulhat, hogy egy házaspár esetében 4 idős ember ápolása lesz két aktív, dolgozó ember feladata, akik talán maguk is kiskorú gyerekeket nevelnek. Ez nem elvárható senkitől, akármilyen jó szülők is voltak annak idején. A legtöbb család lakása nem is elegendő méretű mindehhez, az meg nem elvárható, hogy a házaspár két tagja különköltözzön, ki-ki a saját szülei lakásába, ezt a kapcsolatok túlnyomó többsége nem élné túl. Marad az otthon, amikből manapság nagy a választék, nem koszos züllött elfekvő mind.
2013. nov. 7. 22:21
 27/40 anonim ***** válasza:
87%
Én még nem vagyok öreg, de ha megöregszem, biztosan nem fogok rátelepedni a gyerekeimre. Elvégre nem akarom őket direkt szívatni. Viszont ha lenne pénzük, vagy nekem lenne pénzem, azt elvárnám hogy egy szép kis öregeekotthonába betegyenek, ahol egész nap foglalkozik velem valaki, senki nem ordibál velem, kapok friss és jó minőségű pelust, szakszerűen látnak el, szórakoztatnak, és vannak állatos foglalkozások. Én megmondom őszintén, öregemberként nem tudnám elképzelni hogy a gyerekeimmel éljek, ahol ezek közül semmit sem tudnék megkapni. Persze a filléres lerobbant öregekotthona sem túl csábító ajánlat.
2013. nov. 8. 01:52
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Ezen az oldalon sokan nem tudják elképzelni, hogy vannak rémesen rossz szülők. Ez egy oldalról jó, mert nekik ebben nincs tapasztalatuk, másrészt meg pont ők azok, akik ítélkeznek...

21-esnek: ha valaki dolgozik, annak még köze sincs a jó szülőséghez. AEgy pár éve volt egy barátnőm, akinek ugyan dolgozott az anyja, de pl. volt, hogy a pasijával elmentek egy hétre nyaralni, a 14-15 éves lányának hagyott 1000 forintot kajára (vicc kategória), de buszbérlete nem volt szegénynek, szóval vagy a pénz nagyobbik része elment jegyre, vagy gyalogolhatott a Mecsekoldalban kilómétereket oda-vissza a nyári hőségben. De ez egy remek anya, akit ápolni és imádni kell, mert olyan jól ellátta a gyerekét.

2013. nov. 8. 06:40
 29/40 anonim ***** válasza:
0%
Taplóság otthonba dugni, ha meg tudtok élni úgy, hogy ápoljátok. Amennyiben nem álltok úgy anyagilag, úgy nyilván nincs más lehetőség.
2013. nov. 8. 08:48
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Az a szülőtől függ. Mocskos alkeszt miért pátyoljon a gyereke?
2013. nov. 8. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!