Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves gyereknek kötelező a láthatás? Megteheti, hogy nem megy el az apával, vagy kötelessége elmenni?
Már nem kötelező apáddal lenned.
Pár hete szombaton reggel szívszorító jelenetnek voltam tanúja. Azt hittem, gyökeret ver a lábam.
A házunkban lakik pár emelettel lejjebb egy 34 éves férfi, aki elvált a feleségétől, a nő pedig elköltözött az új pasijával. Az 5 éves kisfiú az apukájával maradt. A nőnek kéthetente van láthatása. Szombat reggel eljött a gyerekért az anyja. Már lent voltak a nő kocsijánál, apuka pedig mindig le szokta kísérni őket a kapuig. A gyerek elkezdett sírni, hogy ő nem akar az anyjához menni, "Apaaa, menjünk vissza!!!"- üvöltötte sírva szegény gyerek. Az anyja pedig úgyszólván begyömöszölte a kocsiba és mondogatta neki, hogy most bizony velem kell lenned. Apuka próbálta rábírni a nőt, hogy ha a gyerek nem akar menni, inkább hagyja itthon vele. A gyerek szívszaggatóan zokogott, amikor a nő elhajtott, láttam, hogy szerencsétlen kiskölyök sírva nézi a kapuban álló apját és nyújtja felé a kezét...majdnem én is sírtam.
Elnézést az offért, tudom nincs köze a kérdéshez, de nagyon megdöbbentett az eset.
27/L
149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet
33/B. §141 (1)142 Ha a kapcsolattartás a 14. életévét betöltött gyermek BEFOLYÁSMENTES, önálló akaratnyilvánítása miatt hiúsul meg, a gyámhivatal - kérelemre - a végrehajtási eljárást felfüggeszti, FELTÉVE, hogy
a) a felek igénybe veszik a 30/A-30/D. § szerinti gyermekvédelmi közvetítői eljárást, vagy
b) a felek bármelyike kéri a kapcsolattartás újraszabályozását, illetve megvonását.
"Utolsó, és azt nem tudod, miért apuka neveli a kisfiút?"
Szerintem a történetből már sejteni lehet, ha a kisfiú ennyire nem akar az anyjával lenni...
10:06 vagyok.
Alig egy órával ezelőtt jöttem vissza a boltból és a liftre várva összefutottam velük. A kissrác szorosan bújt az apjához, látszott, hogy nagyon ragaszkodik hozzá. A gyerek szinte minden alkalommal nyűgös és sír, ha az anyja elviszi. Pedig csak szombat reggeltől vasárnap reggelig van vele a kisfiú.
Nem tudom, miféle szerzet lehet a nő, annyit tudok róla a közvetlenül mellettük lakó idősebb házaspártól, hogy a nő sosem dolgozott, csak az apuka.
Szerintem biztos jó oka van a gyereknek, hogy nem szeret az anyjával lenni, és inkább az apjához ragaszkodik. Nagyon sajnálom minden alkalommal, amikor jön érte a nő. Amikor pedig hazahozza, a gyerek úgy rohan az apjához, mintha puskából lőnék ki.
27/L
A szüleim 5 éves koromban elváltak(lelkiterror, megcsalás, egyéb dolgok, ...), anyukámmal élek.
Régebben /amikor még befolyásolható voltam/ sokszor sírtam, amikor apukám hozott haza, hogy nem akarok hazamenni(ott volt a barátnője és a nő gyerekei(2)is -családiasabb légkör).
Mostanában már azért sírok/vagyok kiakadva, mert nem akarok elmenni apukámhoz (átgondolva eddigi cselekedeteit), legyen csak a 2 gyerekkel, meg a nővel /azóta is eggyütt vannak/, ha neki élvezetesebb más gyerekeivel eggyüttlenni minden nap, akkor csak legyen.
Csak sajnos ennek az a következmény az ilyen "családban" élő gyerekeknél, hogy felnőtt korukban látni sem akarják majd a szüleiket.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!