Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tehetek valamit annak érdekében, hogy apuka ha beteg, NE jöjjön a láthatásra?
Apuka körülbelül minden 4. láthatásra jön el, akkor sem foglakozik semmit a gyerekkel. (5 éves fiú)
De ha lebetegszik, tuti megjelenik. Köhög, orrot fúj, gyógyszert vesz be, majd közli, hogy neki semmi baja. A gyereket többször megfertőzte.
Nem az a fajta, aki képes a belátásra, mindent úgy csinál, ahogy NEKI jó. HA megkérem, hogy ne jöjjön betegen, ő háborodik fel, hogy neki joga van a láthatáshoz, és én ne mondjam meg neki, hogy mit csináljon.
Van valami hivatalos dolog, amire hivatkozhatok? Vagy bármi, amivel meggyőzhetem?
Az, hogy a "gyerek érdeke", neki nem szempont. Ő akkor boldog, ha nekem keresztbe tesz és ha felbosszant.
Hivatalos? Kétlem. :) Még ha valami komoly betegséggel fertőzné a gyereket, de egy egyszerű náthával?
Inkább normális hangnemben próbálj beszélni vele, felnőtt embernek értenie kéne a szóból, nem rögtön hivatalos szervekkel fenyegetőzni.
Bocs, de te választottad őt a gyereked apjának.
Nincs "hivatalos" módja.
Nem lehet vele semmilyen hangnemben beszélni. A baj az, hogy ha a gyerek beteg, nem mehet oviba, nekem itthon kell vele maradnom, a munkahelyemen meg ezt nem tolerálják túl jól, és nincs más, akire bízhatom.
Nem csak sima nátháról van szó, amivel még átveszik az oviban. Nálunk minden ilyen betegség 2-3 napos lázzal/hőemelkedéssel és 1 hetes csúnya köhögéssel párosul.
Szerintem nem szánalmas, logikus.
Ha már egyszer így döntöttél,akkor kezeld a helyzetet.
(Ha pedig ezt a fontos,életreszólódolgot nem gondoltad meg, akkor azért )
Első válaszoló
Nem egyből kezdem a hivatalos szervvel, gondolhatod. Évek óta próbálok vele beszélni. Nem csak ezzel kapcsolatban, hanem sok dologról. Süket fülek.
Te még soha nem hallottál olyanról,ugye, hogy egy ember megváltozik, vagy bizonyos tulajdonságai csak bizonyos eseményeknél derülnek ki?
Megint olyan válaszoló, aki a közelében sem járt soha a szituációnak, de roppant bölcsnek és tévedhetetlennek hiszi magát...
Nem hallottam még arról, hogy valaki megváltozna, éppen az a helyzet, hogy az emberek nem változnak, hiába is hiszi azt valaki,hogy ő majd megváltoztatja. AZt nem lehet.
Tehát beszélj vele, kezeld a helyzetet és fogadd el, hogy ez van.
Nem hiszem, hogy sokat tudsz változtatni ezen, de hát nyilván nem minden alkalommal betegen megy csak oda, azért ezt enyhe túlzásnak érzem! Viszont próbáld többször is megkérni, hogy beteg lesz a gyerek és az neked pénzkiesés, ami megint csak a gyereknek is rossz!
Esetleg azzal ijessz rá, hogy elmész a bíróságra és kéred , hogy változtassanak a láthatáson, mert a gyerekre rossz hatással van, hátha kicsit észbe kap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!