Keresztelőre pár hónapos gyereknek milyen ajándék lenne jó?
A párom keresztszülő lesz, ne kérdezzétek miért, mivel ő maga megkeresztelve sincs. A testvére gyermekének a keresztelője lesz, tehát közeli rokon.
Milyen ajándékot illik/szokás adni?
Bibliát, keresztet és hasonló vallásos tárgyakat nem szeretnénk, mert sem mi, sem a szülők nem különösebben vallásosak - a keresztelő csak azért van igazából "mert egy gyerek ne legyen hitetlen/vallástalan". Személy szerint elítélem ezt a gondolkodást, de ez van. Szóval milyen dolgot lehetne adni egy egész pici gyereknek, aminek esetleg később hasznát veszi, és nem sok/kevés egy keresztelőre?
Az ötleteket előre is köszönöm!
Ékszert is vehettek, nem muszáj keresztnek lenni, tesóm egy aranyláncot kapott állatfigurás medállal.
Vagy vehettek valami fejlesztő játékot. De a legegyszerűbb megkérdezni a szülőket, lehet hogy egy komódot szeretnének vagy akármi.
Nem tudom mennyit szántok rá, de ez szerintem klassz és később használni is tudná.
Elfelejtettem írni, hogy ékszert nem szeretnénk!
A pénz nem kérdés tárgya, mindegy, mennyibe kerül.
A szülők azt szeretnék, hogy meglepetés legyen:)
Konkrét használati tárgy - bútor (pl. etető, stb.), ágynemű és ilyesmik nem kellenek, mert ők elég tehetősek, és maguknak szeretik megvenni, ráadásul a lehető legdrágábbakat.
A kincsesláda nagyon aranyos :)
Szia!
Mi is keresztelőre készülünk a párommal. Mi ékszert nem akartunk venni neki, mivel nyakláncot/karkötőt kinövi hamar, s teljesen értelmetlennek találom. Kisfiúról van szó egyébként.
Szóval mi játékot vettünk.
Nálunk is kisfiúról van szó :)
Esetleg fogtartó dobozra gondoltunk még, az milyen lenne?:)
Bármilyen ötletnek örülünk amúgy, minél több a válasz, annál jobb:)
3-as vagyok. Nálunk is az anyuka vette meg a ruhát, de én mondtam neki, hogy majd kifizetem.Illetve a papnak is kell fizetni. Egyszer azt hiszem 5000-et, egyházi adó félét, plusz amit borítékba ad neki az ember. Most hallottam én is ilyenről, de ez a szokás, elvileg.
Szóval mi a ruhát, papot fizetjük+ azt az ajándékot vettük, amit linkeltem.
Nálunk a templomi felajánlást szokták a keresztszülők átvallani és mellé valami jelképes játékot.
Én fotó albumot vennék, amibe a keresztelős képeket lehet tenni.
Nekem ez a nagy kedvencem, teljesen egyedi rendelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!