Keresztelőre pár hónapos gyereknek milyen ajándék lenne jó?
A párom keresztszülő lesz, ne kérdezzétek miért, mivel ő maga megkeresztelve sincs. A testvére gyermekének a keresztelője lesz, tehát közeli rokon.
Milyen ajándékot illik/szokás adni?
Bibliát, keresztet és hasonló vallásos tárgyakat nem szeretnénk, mert sem mi, sem a szülők nem különösebben vallásosak - a keresztelő csak azért van igazából "mert egy gyerek ne legyen hitetlen/vallástalan". Személy szerint elítélem ezt a gondolkodást, de ez van. Szóval milyen dolgot lehetne adni egy egész pici gyereknek, aminek esetleg később hasznát veszi, és nem sok/kevés egy keresztelőre?
Az ötleteket előre is köszönöm!
Egy kis off.
Hogy lehet a párod keresztszülő ha nincs megkeresztelve?
Milyen vallásra keresztelitek?
A pap azt mondta, hogy elég, ha az egyik szülő meg van.
Egyébként hogy őszinte legyek meg volt keresztelve, de kilépett az egyházból. Nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit.
Le leszek bunkózva, de nem tudom milyen kereszténynek keresztelik. Azt sem tudom, mi a különbség a református és a katolikus és a többi között, ugyanis mindketten ateisták vagyunk.
A felkérést pedig illemből fogadta el, és mert nem akarta megbántani a testvérét.
A másik keresztszülő és annak férje valóban vallásosak, szóval ők majd nevelik erre a gyereket, ha szeretnék.
Akkor a másik szülő lesz a keresztszülő az egyház szemében a te párodnak megengedik, hogy ott legyen de lényegében nem is lesz az.
Bár ha nem vagytok válásosak akkor teljesen mindegy
szerintem nem szokás ilyen felemás keresztszülő párt összehozni.
tehát valakinek a feleségét, meg valakinek a férjét.
nálunk házaspárok szoktak lenni. de ez lehet, hogy csak egy szokás.
bár régen biztos, hogy ez egy komoly fogadalom volt, mert hamarabb hallhattak s zülők, és a keresztszülő felelősséget vállalt, hogy a gyereket felneveli.
a férjed csak oda fog állni, ahogy előttem írták, mert ha nincs keresztelve (r.katolikus), akkor nem lehet keresztszülő.
Értem, hogy nem akarta megbánani a tesóját, de elég fura, hogy megesküszik valamire, amiben nem hisz...
Lehet, hogy pont a tesó nem akarta őt megbántani...
"mert hamarabb hallhattak szülők, és a keresztszülő felelősséget vállalt, hogy a gyereket felneveli.+
Ez egy nagyon nagy tévhit. A keresztszülő azt vállalja, hogy a gyereket a katolikus hitre neveli. Egy keresztszülő főleg ha nem is vérrokon akkor semmit sem jelent ha a gyerekek árvák lennének.
"Ez egy nagyon nagy tévhit. A keresztszülő azt vállalja, hogy a gyereket a katolikus hitre neveli."
jelenleg igen, de nézz csak utána, hogy régen ez komolyabb volt!
Külföldön élünk. Itt nem feltétlen hagyomány, hogy a gyerek keresztszülei egy pár legyen, inkább egy-egy barátot/rokont választ a pár egy-egy tagja.
Valamint az egyházból való kilépés is létezik, hivatalosan, papíron. Az okmányirodában intézhető itt, otthon ahhoz a plébániához kell kérvényt írni, ahol megkereszteltek, és akkor semmissé teszik.
Mindenesetre örülnék, ha nem ezen lovagolnátok - már akik ezt teszitek - és a kérdésre válaszolnátok. Aki tényleges választ adott, annak nagyon köszönöm!
katolikusoknál kikeresztelkedés nincs
az okmányirodában intézheted, hogy a fizetésed x %-át ne az az egyház kapja (külföldön)
ha ékszert, bibliát, ezüstkanalat, ruhát, játékot nem akarsz...
ha nincs ötlet, kamatozó pénzbefektetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!