Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan beszéljem le őt erről...

Hogyan beszéljem le őt erről a névről? Nem szeretném megsérteni.

Figyelt kérdés
Helló! Tehát, az unokanővéremről lenne szó, nemsokára meg fog születni a lánya, én leszek a keresztmami. Az unokanővérem ma közölte, hogy utánam nevezi el a gyereket. Egyrészt béna a nevem, másrészt neki sem tetszik, harmadrészt pedig szerintem ez hülyeség, mégis miért csinál ilyet? Egyikünknek sem tetszik a név, és szerintem már így is volt elég nő ilyen névvel a családban, de ő mégis úgy érzi, hogy utánam akarja elnevezni, tidzteletből. Lehet, hogy ez csak a hormonok miatt van, pillanatnyi fellángolsás, stb., de szerintem akkor sem szerencsés. Hogy beszéljem meg vele, hogy ne sértődjön meg, elvégre "miattam teszi".

2013. márc. 12. 19:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
66%
Gyönyörű, egyedi, különleges név! Végre nem tömegnév!
2013. márc. 12. 22:16
 22/32 anonim ***** válasza:

szerintem is angyon szép név, eddig még nem hallottam, eddig is a Panka volt az egyik kedvenc, de most, hogy felhívtad rá a figyelmem, lehet csak becenév marad.

KÉrdezz rá nyíltan, hogy tetszik-e neki a név, mert te nem szereted, és csak miattad ne szúrjon ki a gyerekkel (a te izlésed szerint)

szerintem ha azt elmondod, amiket itt leírtál nem fog megharagudni...

2013. márc. 12. 23:14
 23/32 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, szerintem akkor is elég gáz a nevem, meg a becenevem is. És egyébként is, ez a másról adunk nevet dolog nekem nem igazán tetszik. Én sem adnám a lányomnak a Renátát, csak mert neki az a neve.

Amúgy a két keresztnév azért nem jó, mert nem akar két keresztnevet. Ma viszont felhívom, és elmondom neki.

2013. márc. 13. 14:59
 24/32 anonim ***** válasza:

Szerintem is az egyik jó ötlet közös kedvenc nevet választani.

Nekem tetszik a neved. Én Anna vagyok. Rengeteg becéző alakja van, és engem az évek során elég sokon hívtak is családtagok barátok: Manci, Nusi, Annus, Annuska, Panni

Ha nem tetszik a beceneved sem, keress másikat.

Esetleg ajánlj hasonló nevet, szerintem pl. az Annabella is szép név, és lehet Bellának becézni.

2013. márc. 13. 20:20
 25/32 A kérdező kommentje:

Én is csak Annaként szoktam bemutatkozni, a Lizát általában lehagyom, aztán persze gyorsan hozzáteszem, hogy Panni/Panka vagyok. De ettől függetlenül egyik sem tetszik, és ami a legjobb, az unokanővéremnek sem!

De amúgy ma felhívtam, és megmondtam, hogy nem lelkesedek annyira az ötletért, jobb szeretném, ha közösen neveznénk el a babát. Meglepődött ugyan, de beleegyezett, holnap át is megyek hozzá suli után! Köszönöm a segítséget!

2013. márc. 13. 20:26
 26/32 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy megoldódott. Majd megírod, mit választottatok?
2013. márc. 14. 11:59
 27/32 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ma elmentem az unokanővéremhez, hogy kiválasszuk a nevet. Persze végül ő döntött, én csak segítettem neki. Először azt találta ki, hogy akkor legyen a baba Hannaliza ( ómájgád, egyre rosszabb lesz... ), de végül ezt elvetettük. És úgy néz ki, hogy a baba vagy Dominika vagy Gemma vagy Karola lesz. Még nem döntötte el, de a Dominikát én találtam :)) Igaz, a nagynénémnek nem tetszik, de hát kit érdekel?
2013. márc. 14. 20:19
 28/32 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egyszeruen te nem akarod "odaadni"a nevedet?
2013. márc. 14. 21:14
 29/32 A kérdező kommentje:
Nem, nem akarom, bár, egyáltalán nem tetszik a nevem, szerintem ez az egész "adjunk nevet valaki másról" egy nagy hülyeség.
2013. márc. 14. 21:17
 30/32 anonim ***** válasza:

24-es vagyok!

Örülök, hogy sikerült beszélnetek :)

A Dominika kedves név, egy ismerősöm van ezzel a névvel, szép és határozott lány :)

Gemma különleges, nekem az Emma jobban tetszik.

A Karola is nagyon tetszik! barátnőm kislánya februárban született ő Karolina lett.

2013. márc. 15. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!