Beszéljem meg velük, hogy mit vihetek, ha költözök? Vagy csak vigyem a cuccaimat?
Jövőhétvégén elköltözöm itthonról. A lakásba nincs sok bútor, így vinni szeretném a 2 szekrényemet, illetve az ágyamat. Ezen kívül van egy laptopom.
Kb ennyi az értékes értékem. A szüleim nem tudják még, hogy költözöm.. Biztos, hogy nagyon megvernének, ahogyan eddig is tették, ezért is menekülök.
Viszont félek, hogy feljelentenek lopásért vagy ilyesmi. Se a tv-t, se a laptopot nem üzletből vásárolták nekem, hanem egy haverjuktól.
Vihetem ezeket a dolgokat? Ajándékba kaptam őket, ha ez számít valamit.
Ha szólok, akkor megvernek, ha nem szólok, félek, hogy feljelentenek. Röviden ennyi a kérdésem lényege...
Úgy terveztem, hogy bejelentem, hogy költözök, és abban a pillanatban ki is lépek az ajtón.
Elméletileg feljelenthetnek lopásért, ha nagyon gonoszak. Meg remélem nagykorú vagy, mert ha nem, akkor rendőrséggel is visszavitethetnek.
Ha feljelentenek, akkor nekik tudniuk kell bizonyítani, hogy azok a bútorok és a laptop az övék, tehát számla, adás-vételi szerződés ilyesmi. Ha ez nincs, akkor mindegy. Ne mondd el nekik, hová mentél és nem tudnak utolérni.
Arra azért vigyázz, hogy ha nagyon gonoszak a szüleid, akkor nehogy rádküldjenek valami verőember szerűséget, így akarván viszaszerezni a cuccokat. Tudják hol dolgozol? Ha nem, akkor annyival is kisebb az esély arra, hogy megtalálnak.
És húzod magaddal a szekrényt, meg a laptopot?
Ha ajándékba kaptad jelenthetnek ahol akarnak. Elmúltál 18 éves, ugye.
Költözz el, amikor nincsenek otthon.
Azért ennyire nem gonoszak, szerencsére.
Nincs semmiféle papír, számla.
Azért megnézem, hogy hogy sétálsz ki az ajtón, miután közölted hogy költözöl két szekrénnyel, egy ággyal, egy tv-vel és egy laptoppal.
Amúgy úgy lenne fair, hogyha már menekülsz, ha azokat a javakat ott hagynád, amiket tőlük kaptál, mert ezzel gyakorlatilag rájuk vágod az ajtót, hogy "kössz elmentem cső". Aztán meg még visszamész, hogy ja de kell az ágyam, a szekrényeim, blabla.
Normális családban ezt illene megbeszélni, én megbeszélném, kivétel a laptopomat, mert azt saját pénzből vettem. Bár abban is biztos vagyok, hogy anyuék azt mondanák bármit vihetek a szobámból.
Amikor èn menekultem otthonròl, csak a ruhàimat vittem el!
Sajnos nàlunk sem lehetett normàlisan leulni ès megbeszèlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!