Hogyan beszéljem le őt erről a névről? Nem szeretném
megsérteni.
Figyelt kérdés
Helló! Tehát, az unokanővéremről lenne szó, nemsokára meg fog születni a lánya, én leszek a keresztmami. Az unokanővérem ma közölte, hogy utánam nevezi el a gyereket. Egyrészt béna a nevem, másrészt neki sem tetszik, harmadrészt pedig szerintem ez hülyeség, mégis miért csinál ilyet? Egyikünknek sem tetszik a név, és szerintem már így is volt elég nő ilyen névvel a családban, de ő mégis úgy érzi, hogy utánam akarja elnevezni, tidzteletből. Lehet, hogy ez csak a hormonok miatt van, pillanatnyi fellángolsás, stb., de szerintem akkor sem szerencsés. Hogy beszéljem meg vele, hogy ne sértődjön meg, elvégre "miattam teszi".
De miért pont téged tisztel ennyire? Általában a nagymama, vagy anyuka, stb... után szoktak elnevezni gyereket, de olyat még nem hallottam, hogy az unokahúgom iránti tiszteletből adom a gyerekemnek ugyanazt a nevet. Persze biztos van ilyen, de egyszerűen csak mondd el neki, amit ide leírtál, hogy mik az ellenérzéseid ezzel kapcsolatban. Elárulod a neved?
2013. márc. 12. 19:53
2/32 anonim válasza:
Lehet, hogy éppen mint keresztmamának ezzel akar neked kedveskedni. Győzd meg okos érvekkel és vonultass fel előtte sokkal szebb, érdekesebb neveket, amikből majd választhat.
2013. márc. 12. 19:55
3/32 A kérdező kommentje:
Én vagyok a legjobb barátnője. Meg a keresztanya is én leszek. Az utóbbi időben szinte csak én voltam mellette, elég sok mindenen ment keresztül szegényem. Gondolom, ezért. De én mégsem szeretném, hogy rólam kapja a nevét a baba, akkor sem, ha szép nevem lenne.
2013. márc. 12. 19:57
4/32 anonim válasza:
Mi a keresztneved?
2013. márc. 12. 20:01
5/32 anonim válasza:
Koszonod a megtiszteltetest, meghato, de...
Amugy felajalnhatod neki azt, hogy legyen a kislanynak ket neve es a tied legyen a masodik keresztneve. Ha mindenaron ragaszkodik hozza.
2013. márc. 12. 20:02
6/32 A kérdező kommentje:
Na jó, ha ennyire kíváncsiak vagytok: Annaliza vagyok, bár általában Pannizom magam ( az esem tetszik ). És most ő is Panninak akarja becézni a babát, anyakönyveztetni meg az Annalizát (baaaahhh) fogja.
2013. márc. 12. 20:04
7/32 anonim válasza:
De miért zavar ez ennyire téged? Ő az anyja, ő fogja eldönteni mi lesz a neve. :)
2013. márc. 12. 20:06
8/32 A kérdező kommentje:
Azért, mert
1) neki sem tetszik, és szerintem megbánná
2) kitolás lenne szegény "kicsipannival" szemben
3) az azonos név ( főleg családon belül ) sok bonyodalmat okozhat
2013. márc. 12. 20:08
9/32 anonim válasza:
csavar: keres egy lány nevet ami neked tetszik, viszont a gyerekednek még se adnád valamiért azt a nevet. és ajánld be u.tesódnak hogy bár megtiszteltetés hogy rólad akarja elnvezni a kicsit örülnél ha az xyz nevet kapná mert az neked nagyon tetszik...
persze arra ügyelj hogy a családnévhez jól passzoljon a keresztnév
2013. márc. 12. 20:11
10/32 anonim válasza:
javasold neki ,hogy rendben legyen ,de cask 3. névnek adja.
Hogyha a lánynak tetszik használhatja a 3. nevét is ,ha nem akkor csak az első 2-t..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!