Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha ateisták lennétek, megjelen...

Ha ateisták lennétek, megjelennétek rokonotok konfirmálásán?

Figyelt kérdés

Unokahúgom vasárnap fog konfirmálni és meg van hívva az egész család.

Én azonban ateista vagyok, a hideg kiráz a templomoktól is. Számomra csak mese az egész ami ezek körül forog.

Azonban az érintett unokahúgommal elég szoros a kapcsolat.

Ezeket figyelembe véve ti elmennétek? Semmi kedvem nincs hozzá, hogy hallgassam a sok mesét, de sértődést sem akarok belőle.

tegnap 00:30
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
40%

Nem járok ilyen helyekre, ilyen programokra, én elhárítanám a meghívást.

Turistaként voltam már templomban, katedrálisban, a művészettörténet értékei valóban csodálatosak, de egyházi szertartáson nem kívánok részt venni, mert kibírnám ugyan, de szenvedjen a franc, nincs már olyan sok elpazarolni való időm, nyugdíjas vagyok, nekem már nem tízezrével vannak a hátralévő óráim kimérve.

Mellesleg nem ismerek senkit a családban, aki ne ateista lenne, még a felmenőim között sem tudok senkit, így elég akadémikus a kérdés és talán ezért is könnyű rá a válasz - nem mennék el.

tegnap 13:05
 32/54 anonim ***** válasza:
18%

A rokonoknak is lehetne annyi eszük, hogy nem engedik.a gyereküket papok közelebe.

Kamuzz valami betegséget, melót vagy mittudomén.

tegnap 13:28
 33/54 anonim ***** válasza:
32%

5.

Maximálisan egyetértek!

tegnap 13:29
 34/54 anonim ***** válasza:
28%
Attól még mert majomból fejlődtél ki nem muszáj aként is gondolkodnod. Ezt te nagyon leegyszerűsítve látod. Szerintem menj el, nem ott fog kiderülni hogyan keletkezett a világ és miért nem robban a semmi egy egész univerzummá.
tegnap 14:07
 35/54 anonim ***** válasza:
93%
Természetesen igen. A vallástól függetlenül a családom része, ha fontos neki akkor elmennék.
tegnap 14:15
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

29!

Egyáltalán ne zavarjon, hogy nem egy újszülött keresztelőjére hívták a kérdezőt, hanem a 14+ unokahúga önkéntes konfirmálására...

tegnap 14:25
 37/54 anonim ***** válasza:
86%

#23 Konfirmáláson nem kell térdelhetni, a reformátusoknál nem szokás :)

Kérdező, elmész, szépen vegigülöd, ha fel kell állni, azt úgyis mondják, a reformátusoknál nincs semmilyen követhetetlen hókuszpókusz, cserébe a templom is egyszerű, szentkép sincs benne :D

tegnap 14:37
 38/54 anonim ***** válasza:
74%
#37 természetesen "térdepelni" akart lenni az a szó.
tegnap 14:38
 39/54 Thunderfairy ***** válasza:
86%
Ettől én még elmennék. Különösen hogy ha jó kapcsolatba vagy az unokahugoddal. Végig megy a ceremonia és kész. Biztos hogy az unokahugod is örülne ha elmennél. Legalább neki szerez örömöt azzal hogy ott leszel.
tegnap 14:40
 40/54 anonim válasza:
82%

Én ateista vagyok de én elmennék, FŐLEG ha az unokahúgoddal ilyen szoros a kapcsolatod.

Nem lennél hajlandó ezt megtenni érte?

Csak egy alkalomról lesz szó, maximum egy nap, szerintem ennyit megtehetnél érte. Szerintem egy nap igazán kicsi ára annak hogy boldoggá tedd az unokahúgod, abba gondolj bele hogy őt teszed azzal vidámmá hogy elmész.

tegnap 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!