Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha ateisták lennétek, megjelen...

Ha ateisták lennétek, megjelennétek rokonotok konfirmálásán?

Figyelt kérdés

Unokahúgom vasárnap fog konfirmálni és meg van hívva az egész család.

Én azonban ateista vagyok, a hideg kiráz a templomoktól is. Számomra csak mese az egész ami ezek körül forog.

Azonban az érintett unokahúgommal elég szoros a kapcsolat.

Ezeket figyelembe véve ti elmennétek? Semmi kedvem nincs hozzá, hogy hallgassam a sok mesét, de sértődést sem akarok belőle.

tegnap 00:30
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
9%

#20 írta:

"A megkeresztelt gyerekek nagyrésze sem kap utána vallásos nevelést, nem jár hittanra, nem viszik templomba. Kicsit maximum képmutatásnak érzem néha, de ez legyen az ő dolguk. Aki meg valóban hívő, azt tiszteletben tartom. Az ő dolga. Van ezer más téma, sosa akartak "megtéríteni", nem erősködtek, bizonygattak semmit."

Kb. ez a passzív és szarok-rája hozzáállás taszítja nyomorba az emberiséget! Hidd el, az állami pénzen (is) finanszírozott klérus ezalatt szisztematikusan zúzza a társadalmat. Ők pontosan tudják, hogy hogyan kell félelemben tartani az embereket, egymás ellen kijátszani az elégedetlenkedőket, stb. - tehát nem babra megy a játék, hanem az emberek megélhetési forrásaira, vagyonára, becsületére - és az életére!

(Az így előkészített erkölcsi nyomornak a következményeit az ukrajnaiak már a bőrükön is tapasztalhatják.)

tegnap 09:53
 22/54 anonim ***** válasza:
91%

Őszintén szólva az alapján döntenék, hogy van-e aznapra már programom, sokat kell-e utazni, ilyesmik. Ha épp szabad vagyok és könnyen elérhető helyen van, akkor miért is ne, szívesen mennék (bár amúgy fogalmam sincs hogy mi ez, azon kívül hogy valami templomi esemény :D ), de nem fogok emiatt órákat utazni és lemondani más dolgot.

Mondjuk hozzáteszem, eléggé meglepődnék hogy miért hív meg egyáltalán. Vannak unokaöcséim akik egyházi suliba jártak és volt nekik mindenféle hasonló templomi event, fel se merült hogy nekem ott kéne lennem ezeken (pedig jó a kapcsolatunk, és sokszor találkozunk).

tegnap 10:05
 23/54 anonim ***** válasza:
26%

Elmennék, csak

1. ne várják el, hogy adjak pénzt

2. ne várjká el, hogy imádkozzak, meg letérdeljek, mert nem fogok

És a probléma itt kezdődik, hogy oké, részt veszek pl esküvőn is, de aztán mindenki azon nyávog hogy én nem ámeneztem, csak ültem végig a helyemen.

Ateista vagyok, nem fogok imádkozni, térdelgetni és sorolhatnám.

Akinek nem tetszik, ne hívjon el templomi szertartásra.

tegnap 10:43
 24/54 anonim ***** válasza:
85%

Térdelni nem kell annak, aki nem hívő. És imádkozni sem. Olyankor csendben nyugodtan ülni illik.

Voltam már több templomi esküvőn is, soha senki nem várta el tőlem hogy letérdeljek, imádkozzak, ámenezzek. Amíg mások ezeket csinálták, én (és még több nem-hívő vendég) szépen csendben ültem.

tegnap 10:47
 25/54 anonim ***** válasza:
65%

Elmennék, mert neki fontos.

De katolikus gyermektáborban(mondjuk nem elsősorban vallásos a tábor, csak van kettő mise a két hét alatt, amin kötelező részt venni, meg opconálisan be lehet menni a tábor területén lévő templomba) is önkénteskedem rendszeresen, pedig nem vagyok hívő.

Mondjuk nekem az egyházzal vannak fenntartásaim, meg a hit és politika összefonódásával. Egyébként azt gondolom, hogy S hit lehet egy kifejezetten jó dolog is.

tegnap 10:51
 26/54 Metionin ***** válasza:
88%
Elmennék, ha ő fontos nekem és ez a dolog neki ennyire fontos. Most ha lenne egy hozzám közel álló személy aki meghív pl.templomi esküvőre, arra is elmennék, az ő kedvéért.
tegnap 10:53
 27/54 anonim ***** válasza:
90%

A legjobb baratom elhivott a keresztelojere (felnottkent kereszteltek meg, valami uj protestans vallas)

Nyilvan elmentem, hiszen neki az fontos esemeny es orultem, hogy elete fontos esemenyen szerette volna, ha en is elmegyek.

En is ateista vagyok

tegnap 11:11
 28/54 anonim ***** válasza:
51%
Micsoda problémák 😃 még ha az lenne a kérdés,hogy kimenjek-e a frontra harcolni,vagy sem,azt megérteném,de hogy egy bármilyen remdezvényen hogy nem lehet 1-2 óra hosszát viselkedni,az már elég problémás.Tűrőképesség- tesztelésnek is jó az egész,ha más szempontból nem vonz a dolog.Na meg a családi összejövetelek mindig csak jók lehetnek.
tegnap 11:28
 29/54 anonim ***** válasza:
14%

#28 - a valláspolitika egy komoly dolog - pontosabban véresen komoly dolog! Egy éppen megszületett személy sorsáról kollektív deklaráció készül, hogy egy tudományellenes erőszakszervezet ideológiájának a szolgálatára fogják felnevelni.

A (részben) öntudatos ateista kérdezőnk érzi a "zavart a erőben", ezért itt tanácsot kért. Szerintem fontos azt a lehetőséget is számba vennie, hogy elmaradásával kifejezheti a nemtetszését.

Az intézményes vallások korunk legfájdalmasabb társadalmi problémáiért tehetők felelőssé - tehát egyáltalán nem mindegy, hogy lehetőségeink és erkölcsi szempontjaink értelmében mivel járulunk hozzá az emberiség jövőjéhez!

tegnap 11:44
 30/54 anonim ***** válasza:
81%
Amennyi hazugságnak meg hülyeségnek vagyunk kitéve manapság a közösségi médiában, a híroldalakon meg a való életben is napi szinten, amellett eltörpül az a legfeljebb 1-2 órányi vallásos duma, amit egy ilyen ünnepségen végig kell hallgatnod.
tegnap 12:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!