Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha ateisták lennétek, megjelen...

Ha ateisták lennétek, megjelennétek rokonotok konfirmálásán?

Figyelt kérdés

Unokahúgom vasárnap fog konfirmálni és meg van hívva az egész család.

Én azonban ateista vagyok, a hideg kiráz a templomoktól is. Számomra csak mese az egész ami ezek körül forog.

Azonban az érintett unokahúgommal elég szoros a kapcsolat.

Ezeket figyelembe véve ti elmennétek? Semmi kedvem nincs hozzá, hogy hallgassam a sok mesét, de sértődést sem akarok belőle.

tegnap 00:30
A kérdező szavazást indított:
Elmennék
Nem mennék el
120 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
96%
Természetesen elmennék. Zsido temetésen is voltam, pedig nem vagyok zsidó. Nem függ össze az hogy te ateista vagy és elmesz e egy komfirmalasra.
tegnap 00:39
 2/54 anonim ***** válasza:
96%

Ezzel a meghívót tiszteled meg, nem az egyházat, menj el nyugodtan, főleg ha neki ez ilyen fontos. Egyetérteni nem kell.

Ha belegondolsz, sok elvált vagy megrögzött "agglegény/vénlány" is el szokott menni vendégként esküvőkre, pedig valószínűleg nem hisznek (már) a házasság intézményében.

U.i.: viszont arra szerintem vigyázz, hogy fejeket ne vágj közben, inkább faarccal hallgasd végig, és kész. Nálunk pl. most volt a kisfiam keresztelője, és bár én sem vagyok egy templomba rendszeresen járó hívő, nagyon idegesített, hogy az egyik meghívott pofavágását elkaptam a hátsó sorban, ez szerintem simán tiszteletlenség MINDENKIRE nézve.

tegnap 00:50
 3/54 anonim ***** válasza:
93%

Én, ha meghívnak és szoros a kapcsolat, elmennék, függetlenül attól, hogy milyen a vallása vagy az én vallásom, vagy úgy egyáltalán.

Fogd fel úgy mint egy ballagás - ha neki fontos, ő meg neked, akkor ennyi elviselhető. Feltételezem, hogy nem akar/akarnak alapvetően téged győzködni, nincs különösebb okod rosszul érezni magad, viszont az egy gesztus a másik felé a részedről.

Van, amikor az embernek nem sok kedve van valamihez, pl. senki sem szeret temetésre járni, de a másik iránti tisztelet / szeretet miatt erőt vesz magán.

Feltételezem, lesz utána valamiféle családi összejövetel is, ez akár még pozitív emlék is lehet, nem kell ennek rossz dolognak lenni.

Gondold át, mi nem biztos, hogy jól látjuk a te és családod kapcsolatát, de a leírtak alapján én úgy látom, jobb lenne elmenni. Nem a vallás miatt, hanem az unokahúgod miatt, mert valószínűleg ez egy fontos esemény neki.

tegnap 00:50
 4/54 anonim ***** válasza:
23%
Neszórakott! Menj el! Finom kaja, rántotthús hasábkrumpli húsleves vár utána!
tegnap 02:02
 5/54 anonim ***** válasza:
6%

Én az ilyen undorító rokonsággal megszakítanám a kapcsolatot.

Miért kell egy ártatlan gyereket is beregisztrálni abba a bűnszervezetbe, ha ő már alapból is egy szabad életet élhetne? Ha senki nem vinné el a gyerekét keresztelőre, két generáció alatt lapátra kerülne ez az egyháznak nevezett, emberi méltóságot sárba tipró intézményesített mocsok.

Majd ha a sokéves agymosás után véletlenül mégis megszilárdul a gyerek gerincoszlopa - és így később kikeresztelkedik - akkor rajta lesz a botrány nyomása, és aljas emberek célkeresztjébe kerülhet, akik majd addig üldözik, amíg teljesen tönkre nem megy az élete!

tegnap 03:54
 6/54 anonim ***** válasza:
33%

“ateista vagyok, a hideg kiráz a templomoktól is”

Nem azt kérte, hogy térj meg, hanem meghívott az életének egy fontos ünnepére, hogy ünnepelj vele együtt.

Hogy gyűlölöd azt, ami számodra ismeretlen, az a te privát problémád.

Minden ateista betegségben, súlyos válságban Istenhez fohászkodik.

Kádár János marxista, kommunista diktátor is papot hívatott, hogy feladja neki az utolsó kenetet.

tegnap 04:00
 7/54 anonim ***** válasza:
92%
Erősen taszítanak a keresztény egyházak, ennek ellenére voltam már templomi esküvőn, egyházi temetésen, vallásos iskolai ballagáson (templomban tartották mise keretében) és keresztelőn is, és semmi bajom nem lett tőle. Nem az adott egyház miatt mentem el, hanem a szeretteim miatt, akikről az esemény szólt.
tegnap 04:01
 8/54 anonim ***** válasza:
27%

Ím, itt a másik gyűlölködő, a 4#-es!

Szelídüljön meg a lelked. A gyűlölet rombolja a lelket, szellemet, s az kihat a teljes egészségedre is. A gyűlölet elvakít, és torzképet mutat a világról.

tegnap 04:05
 9/54 anonim ***** válasza:
16%

Egész Európa kultúrája, a természet törvényeivel harmonizáló erkölcsiség a keresztény tanításban gyökerezik, az arra épülő kultúrában, hagyományokban nyilvánul meg.

Az első iskolákat is a keresztény egyházak alapították. A művészetek minden ága a kereszténységgel áthatott az építészettől a képző-, zene-, iparművészeten, irodalmon át a könyvművészetig.

Ebből fakadóan azoknak az életét is meghatározza és áthatja, akik ateisták.

A keresztények hisznek Istenben, a tanításaiban. Az ateistám abban hisznek, hogy nincs Isten, bizonyítani nem tudják. A hívők bizonyságul a teremtett világra mutatnak. És a szeretet tanítására.

Pl. arra a szeretetre, hogy tiszteld meg a jelenléteddel a rokonodat, s ünnepelj vele együtt.

tegnap 04:18
 10/54 anonim ***** válasza:
90%

Az unokaöcsém tehetséges sportoló. Én jó, ha végigdolgoztam a testnevelés órákat, nem érdekelt a sport, nem találtam benne örömöt.

De minden mérkőzésére, melyekre meghív, boldogan elmegyek, szurkolok neki, mert szeretem, tudom, hogy neki az fontos!

tegnap 04:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!