Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha ateisták lennétek, megjelen...

Ha ateisták lennétek, megjelennétek rokonotok konfirmálásán?

Figyelt kérdés

Unokahúgom vasárnap fog konfirmálni és meg van hívva az egész család.

Én azonban ateista vagyok, a hideg kiráz a templomoktól is. Számomra csak mese az egész ami ezek körül forog.

Azonban az érintett unokahúgommal elég szoros a kapcsolat.

Ezeket figyelembe véve ti elmennétek? Semmi kedvem nincs hozzá, hogy hallgassam a sok mesét, de sértődést sem akarok belőle.

tegnap 00:30
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
65%
Én is ateistának gondoltam magam, de rájöttem, hogy jobb elfogadónak lenni, hiszen egészen kis része vagyok a nagyvilágnak. Tagadni valamit komoly felkészültséget igényel, az elfogadás pedig egy kellemes dolog. Hívő továbbra sem vagyok. Menj el az eseményre, tiszteld meg ezzel a rokonodat!
tegnap 04:32
 12/54 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat

Igen, én is így gondolom, hogy ha elmennék nem az egyházat tisztelném meg hanem a rokonomat. Így elmegyek.

tegnap 05:42
 13/54 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok hívő, megkeresztelve sem vagyok. De voltam keresztelőn, egyházi esküvőn, temetésen... Nem kell ezt túlgondolni, elmész, végigülöd csendben, utána gratulálsz az unokahugodnak és ennyi. A kutya sem fog ott veled foglalkozni, hogy hiszel-e vagy nem 🤷🏼‍♀️.
tegnap 06:59
 14/54 anonim válasza:
14%
Miért ne mennék el? Nem az egyházat tiszteled meg ezzel, aztán max amikor a pap mond beszédet kimész, vagy befogod a füled
tegnap 07:27
 15/54 anonim ***** válasza:
87%
Persze. Rengeteg keresztény szertartáson vettem már részt úgy, hogy teljesen más rendszerben mozgok. Egy ilyenen való részvétel a rokonunk iránti tisztelet és szeretet jegyében zajlik, nem kell azzal a világnézettel azonosulni.
tegnap 07:42
 16/54 anonim ***** válasza:
86%
Én úgy gondolom, hogy aki ateista, annak tökmindegy, hogy miről szól a szertartás, elvileg hidegen hagyja, szóval miért is ne lehetne részt venni rajta? Én sem vagyok hívő, de még hittanra is jártam a társaság miatt, meg mert amúgy jófej volt a pap. És attól, hogy én a vallási dogmákban nem hiszek, még lehetett értelmesen beszélgetni velük akármiről is.
tegnap 08:26
 17/54 anonim ***** válasza:
10%

Éppenhogy a vallási eseményen való tömegcsinálás nemcsak a rokonnak, hanem a vallási felekezet sikerének is szól. Rendezzenek vallásilag neutrális újszülött bemutatót, ne pedig ateistákkal csináltassanak egyházpolitikai tömeget!

A keresztelő egy fogadalomtétel, melyben a szülők nyilvánosan megígérik, hogy már oviskortól kezdve szellemileg fogják nyomorítani a gyermeküket. Ráadásul az egyház rendszeresen folyósított fejpénzt szerez az új regisztrált tagjára, méghozzá annak a beleegyezése nélkül. A gyermektől így elvitatják a szabad világnézet-választás jogát, mert már az így előre megígért indoktrinációval predesztinálják őt a szülei elmebajára.

Egy öntudatos ateista leginkább csak úgy nyilváníthat egy etikettnek minden szempontból megfelelő (és nagyon visszafogott )véleményt, hogy jelenlétével NEM TISZTELI MEG az ilyen ocsmányságot szándékkal elkövető rokonait.

Egy ateista álljon ki a világnézeti szabadságért és ahol csak lehet, vegye fel a harcot a mindenhova alattomosan bekúszó egyházi befolyás ellen!

tegnap 08:29
 18/54 anonim ***** válasza:
84%
Ateista vagyok, elmennék, nincs ebben semmi. Voltam már egyházi esküvőn is, én ilyenkor a templomot szoktam nézegetni mert amúgy építészeti és művészeti szempontból lenyűgözőnek találom őket.
tegnap 08:35
 19/54 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a 17-es hozzáállása már a ló túloldalának tűnik. Hasonló fanatizmus, mint a vallási fanatizmus (lehet ez is pont az), csak ellentétes polaritású.
tegnap 08:40
 20/54 anonim ***** válasza:
80%

13-as vagyok. 18-as: én is kb ezt szoktam, meg esküvőre pl sokszor nagyon szépen feldíszítik. Volt, hogy az orgonát néztem, hogy mint hangszer milyen szép és milyen nehéz lehet azon játszani (zongorázni ugyan tanultam, de az orgona teljesen más, szerintem sokkal nagyobb tudás kell azt szépen megszólaltatni). Az, hogy a pap/lelkész mit mond, az nem érdekelt. Semmit sem változott a világnézetem attól, hogy magyarázott ott. Szerintem a násznép legalább fele nem volt hívő, senkit sem zavart, fel sem merült mint téma, hogy ki az, ki nem ...

De az esküvők, keresztelől nagyrésze csak formalitás. Mert "szép", mert "illik", amúgy egy pillanatog sem tartják be a vallási dolgokat utána 🤷🏼‍♀️. A megkeresztelt gyerekek nagyrésze sem kap utána vallásos nevelést, nem jár hittanra, nem viszik templomba. Kicsit maximum képmutatásnak érzem néha, de ez legyen az ő dolguk. Aki meg valóban hívő, azt tiszteletben tartom. Az ő dolga. Van ezer más téma, sosa akartak "megtéríteni", nem erősködtek, bizonygattak semmit.

tegnap 09:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!