Mit csináljak ezzel a rokonnal? Már egyre kellemetlenebb ez az egész nekem és az egész családomnak…
30# Talán finomabb megoldással is lehet eredményt elérni.
A 17-nél én is azt tettem volna, de ez nem annyira durva. Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy teljesen normális a rokon.
1, Ne maradj vele kettesben soha semmilyen körülmények közt!
2, Szakítsd meg vele a kapcsolatot. Nem kell odamenni ahol ő van, vagy igen??
Amúgy azt vettem észre, hogy az ilyen "bully" típusok ellen senki nem mer kiállni mindaddig amíg egy ember meg nem teszi aktív vagy passzív módon.
Munkatársamnál volt ez, folyton beszólogatott, leléptem a cégtől 3 hétre, a telefont sem vettem fel. Végén közöltem a cégvezetéssel, hogy csak bizonyos feltételekkel vagyok hajlandó visszatérni, onnantól az illető nem szólt hozzám. Viszont innentől mások is sokkal inkább ignorálták, felléptek ellene.
Én biztos, hogy közölném szüleimmel és rokonsággal, hogy nem vagyok hajlandó az illetővel egy légtérben tartózkodni a primitív szexista megjegyzései miatt.
Kis update:
Hétvégén a szűk családi kör (nagymamám, nagymamám nővére és az Ő férje, nagymamám öccse és az Ő felesége, dédimamám) összeültek, mert kezdett elmérgesedni a kapcsolat az egész családban. Az egész abból indult ki, hogy 2 éve dédipapám sajnos elhunyt és Ő volt a család összetartója. Amióta Ő nincs, dédimámat gondozás alá vette a nagymamám öccsének a felesége, amiért ugye pénzt is kapott. A balhé abból indult ki, hogy a gondozónő nem látta el a feladatát (8 órát kellett volna ott lennie), ami az lett volna, hogy: mos, főz, takarít, bevásárol, orvoshoz viszi a dédimamámat és igazából minden, amit egy háztartásban el kell végezni. A 8 óra helyett 2-3 órát töltött a házban, a bevásárlásra és a mosogatásra is húzta a száját. Egyre bunkóbb lett a dédimamámmal, ezért Ő 86 évesen újra nekiállt főzni és mosni, csak hogy kicsit rendeződjön a helyzet. Eközben a férje (akiről az egész sztori szól)magán buszsofőrként dolgozik és elég jól megy a biznisz. Jelenleg 4 busza van, amiket a dédim UDVARÁBAN tárol és oda szokta hívni a különböző szerelőket stb. A nagyobb baj, hogy mikor buszt akar mosni vagy bármi mást csinálni rajta, akkor a dédimamám vizét és villanyát használja+az Ő házából hordja ki a papírtörlőt, kávét, törölközőt a munkásoknak, mondván ennyit csak ki tudsz fizetni. Talán mondanom se kell hogy nagyon kevés nyugdíjból él (mi segítünk neki élelmiszerrel, vagy amivel éppen tudunk), amin nem segít ez a sok víz/villany kiadás. Szóval összeültek, hogy megbeszéljék ezeket a dolgokat, de hatalmas veszekedés lett belőle. A gondozónő kijelentette, hogy nem hajlandó többet ezt csinálni, mert rabszolga sorsa van, miközben senki nem kényszerítette rá ezt a munkát. Végül nagymamám vette át ezt a feladatot. Nagymamám öccsével és a feleségével a családból már senki nem hajlandó beszélni, úgyhogy remélem ez megoldás a problémára, amiről az egész fenti sztori szólt. Nem mellesleg dédimamám nagyon rossz állapotba került lelkileg és nagyon sokat sír, úgyhogy remélem rendeződik a helyzet és nagymamám öccsével végleg megszakítja Ő is a kapcsolatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!