Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak ezzel a rokonnal...

Mit csináljak ezzel a rokonnal? Már egyre kellemetlenebb ez az egész nekem és az egész családomnak…

Figyelt kérdés
Nagymamám öccse egyszerűen nem bírja felfogni, hogy attól még hogy a szűk családi körben Én vagyok a legfiatalabb lány, nem esik jól, amikor Csöcsösnek becéz (kicsi melleim vannak és sokszor megkapom, hogy maszírozzam hogy nagyobb legyen🙄) és a pasikról kérdezget (ha azt válaszolom, hogy semmi, belém köt, hogy biztos van valakim csak titkolom és addig csesztet amíg a sírás határára nem kerülök), holott tudja, hogy 16 évesen a szakmámnak szentelem a legtöbb időmet, mert mindennél fontosabb számomra. Volt olyan, hogy Mindenszentekkor a tömött temetőben, a dédipapám sírjánál elkezdte kiabálni hogy ,,Na mi van Csöcsös? Manuszokkal (fiúkkal) mi van?’’ Ez minden esetben kellemetlen lenne, de a papám sírjánál-aki nem mellesleg az Ő apja-, és a templom előtt ez már kezdett kicsit sok lenni, főleg hogy kisváros és mindenki ismer mindenkit. A másik kedvenc témái azok a perverz sztorik. Családi karácsonykor elmesélte, hogy a fia (aki szintén ott volt a barátnőjével) 3 évesen a boltban meg akart vetetni egy csomag óvszert… majd hozzátette, hogy pedig még fel sem állt neki.😣 Ez nem feltétlen csak nekem volt kínos, hanem a család többi tagjának is, főleg szegény fiúnak. Amikor pár éve elkezdett szőrösödni a lábam és a hónaljam, inkább nem részletezném hogy mit kaptam… Nagyon sokáig, amikor a mamámhoz mentünk, csak bő pólót és pulcsit voltam hajlandó felvenni. Viszont volt olyan, hogy elfeledkeztem róla és elmentem egy feszülős felsőben, amikor erre ráeszméltem, akkor már nem tudtam lecserélni, így egész nap a téli kabátomban ültem a házban, nehogy megint beszólásokat kapjak a melleimre. A család többi tagja már próbálta leállítani, de sajnos sikertelenül. Az összes többi lány családtagom is átélte ugyan ezt és csak hosszú évek után volt képes leszakadni róluk. Már előre félek, hogy mi lesz, ha lesz barátom, mert anyukámat azzal idegesítette, hogy mikor az első pasijával összejött, bárhol meglátta anyukámat, elkezdte üvölteni a fiú nevét. Most hirtelen csak ennyi dolog jutott eszembe, de nem szeretnék olyan kommenteket, hogy ez semmi, vagy csak ne foglalkozzak vele, mert ez élőben sokkal durvább, mint így leírva. Ha legközelebb hasonló megjegyzéseket kapok, hogy tudom leállítani az illetőt, úgy hogy ne sértődjön meg?
aug. 11. 19:06
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

19-es

Dédimamám udvarában szokott dolgozni, így akarva-akaratlanul is találkozunk vele

aug. 11. 22:22
 22/37 anonim ***** válasza:
46%

Ha legközelebb hasonló megjegyzéseket kapok, hogy tudom leállítani az illetőt, úgy hogy ne sértődjön meg?

Sehogy nem tudod leállítani. Egyrészt ő nem látja hogy ezzel mi a gond amit csinál, másrészt már évek óta csinálja és többen is kudarcot vallottak abban hogy leállítsák. Te sem járnál sikerrel, sőt szerintem mégjobban rákapcsolna. Tetszik neki hogy reagálsz.

Ez egy megszoksz vagy megszöksz szitu. És mivel a második nem opció, marad az első. Tűrsz és hallgatod, hallgatod és tűrsz.

aug. 11. 22:36
 23/37 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom miért tartja bárki a családból a kapcsolatot egy ilyen emberrel, de ti tudjátok. Dédimamád menjen át nagymamádhoz amikor ott vagytok. Ha ez nem megoldható és mindenképpen nektek kell odamenni, akkor meg rá se nézve bevonultok a házba. Nem értem, ne haragudj, nem tudom mit és miért dolgozik dédnagyanyádnál, de nem tudom megérteni, van egy ember, aki mindenki szerint undorítóan viselkedik, nem áll szóba vele a saját testvére, de ennek ellenére tartjátok vele a kapcsolatot, hagyjátok, hogy ott legyen, kapcsolatba legyen veletek, aztán meg nyavajogtok, hogy "jaj, nem tudunk semmit tenni ellene".
aug. 11. 22:37
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
17-es: apukádnak ezúton is gratulálok, hogy azért, hogy kiálljon a lányáért, idáig elment!
aug. 11. 22:38
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Én az ilyet elküldöm a fszba, és ignore.

Amúgy nem mennék el családi eseményre, akkor sem, ha a fél bagázs a feje tetejére áll.

aug. 12. 10:17
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk kepzelem milyen lehetett az a megprobaltak leallitani tortenet,ha nem sikerult. Apudnak vagy valamelyik felnőtt rokonnak kellene kozolnie vele,hogy fogja be a pofáját vagy maradjon tavol a vendegsegektol ha nem birja ki
aug. 12. 14:12
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

"Az egész család próbálta leállítani" szerintem kimerült abban, hogy rászóltak, hogy 'mostmár állitsd le magad!", és minden maradt a régiben. Az ilyennek ez nem er semmit. Apádnak/anyádnak minimum ki kellett volna b-sznia a házból egy ilyen megszólalása utan, hogy a taknyán csússzon az utca másik felére. Tökmindegy kinek a haza épp, mert ez egy nagy család. De ilyen nem törtenik, mert az egész csalad fél tőle. Pedig nagyanyad öccse neked senkid, nem is értem,miért nem epítettétek meg le.

Annyit tudsz tenni, hogy nem mész azokra a helyekre, ahol ő is ott van. Ha emiatt ritkan latod a dédit, akkor ez az áldozat, de dédi is tett erte, hogy az ember ilyen legyen, ha az ő fia.

aug. 12. 14:28
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Undorító, és a szüleidnek kellene helyretenniük!! Te egy gyerek vagy, ez nem a te dolgod!! Az ő kötelességük lenne, hogy megvédjenek!
aug. 12. 20:16
 29/37 anonim ***** válasza:
82%

Fóleg régen, vidéken volt az ilyen viselkedés szinte elfogadott. Persze helytelenítették, de azért inkább nevettek azon, ha valakit zavarba hozott.

Elintézték annyival, hogy ő ilyen, ne foglalkozz vele, de sértődős vagy, veled még viccelni sem lehet! Manapság már elég otromba tréfálkozásnak számít, és nem kell tűrni. Mivel a szép szó nem használ, otthagyhatod szó nélkül, vagy csinálj úgy, mintha nem hozzád beszélne: nézz körbe, hogy kihez szólt, ilyesmi.

aug. 13. 09:29
 30/37 anonim ***** válasza:
88%
29-es: attól még, hogy régen így volt, ma már nyugodtan szájon lehet úgy vágni, hogy a földön elnyúljon, ahogy a 17-es kommentelő apukája tette...
aug. 13. 10:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!