Mit csináljak ezzel a rokonnal? Már egyre kellemetlenebb ez az egész nekem és az egész családomnak…
19-es
Dédimamám udvarában szokott dolgozni, így akarva-akaratlanul is találkozunk vele
Ha legközelebb hasonló megjegyzéseket kapok, hogy tudom leállítani az illetőt, úgy hogy ne sértődjön meg?
Sehogy nem tudod leállítani. Egyrészt ő nem látja hogy ezzel mi a gond amit csinál, másrészt már évek óta csinálja és többen is kudarcot vallottak abban hogy leállítsák. Te sem járnál sikerrel, sőt szerintem mégjobban rákapcsolna. Tetszik neki hogy reagálsz.
Ez egy megszoksz vagy megszöksz szitu. És mivel a második nem opció, marad az első. Tűrsz és hallgatod, hallgatod és tűrsz.
Én az ilyet elküldöm a fszba, és ignore.
Amúgy nem mennék el családi eseményre, akkor sem, ha a fél bagázs a feje tetejére áll.
"Az egész család próbálta leállítani" szerintem kimerült abban, hogy rászóltak, hogy 'mostmár állitsd le magad!", és minden maradt a régiben. Az ilyennek ez nem er semmit. Apádnak/anyádnak minimum ki kellett volna b-sznia a házból egy ilyen megszólalása utan, hogy a taknyán csússzon az utca másik felére. Tökmindegy kinek a haza épp, mert ez egy nagy család. De ilyen nem törtenik, mert az egész csalad fél tőle. Pedig nagyanyad öccse neked senkid, nem is értem,miért nem epítettétek meg le.
Annyit tudsz tenni, hogy nem mész azokra a helyekre, ahol ő is ott van. Ha emiatt ritkan latod a dédit, akkor ez az áldozat, de dédi is tett erte, hogy az ember ilyen legyen, ha az ő fia.
Fóleg régen, vidéken volt az ilyen viselkedés szinte elfogadott. Persze helytelenítették, de azért inkább nevettek azon, ha valakit zavarba hozott.
Elintézték annyival, hogy ő ilyen, ne foglalkozz vele, de sértődős vagy, veled még viccelni sem lehet! Manapság már elég otromba tréfálkozásnak számít, és nem kell tűrni. Mivel a szép szó nem használ, otthagyhatod szó nélkül, vagy csinálj úgy, mintha nem hozzád beszélne: nézz körbe, hogy kihez szólt, ilyesmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!