Szabadnaposként/munkanélküliként hányszor vigyáznál
rokongyerekre ingyen és milyen mértékben?
Figyelt kérdés
A gyerekem bárányhimlős, 2 hétig otthon kell lenni vele. A párommal 1-1 hetet próbáltunk kivenni, de volt két nap, amit nem tudtunk megoldani. Meg akartam kérni a húgomat, aki egyetemista, hogy másfél napra vigyázzon rá, mert egy délelőtött az anyósom be tudott vállalni.
Minden ismerősünk ès barátunk kisgyerekes vagy dolgozó. A húgom azt mondta, hogy ő nem bébiszitter és nem animátor, ingyen csak arra hajlandó, hogy enni adjon neki, beadja a gyógyszereit, de délelőtt a gyerek mesét néz, délután meg alszik.
35, Grizesteszta: nem relevans, hogy a hugnak mikor kell bemennie az egyetemre vagy nem. Nem akar a gyerekre vigyazni, ezt kene megerteni es azt is, hogy senkitol nem elvarhato semmilyen szivesseg, az legfeljebb onszantabol adhato. Amugy erdekes az is, hogyan feljlodhetett idaig a dolog? A hasznos jotanacsok a majdani eskuvorol cserebe, mert azt hisszuk, most jol bosszut alltunk es megfizettunk neki, stb., ezen a helyzeten nem javitani fognak. ;-)
2023. nov. 26. 15:17
42/73 anonim válasza:
33, Grizesteszta: nagyon kierzodott az irigyseg a gyermektelen kozgazdaszhallgato irant. Nem o fog ugy jarni, hogy nem tud majd menni a tengerpartra nyaralni. ;-)
2023. nov. 26. 15:20
43/73 Grizesteszta válasza:
#35:Persze hogy nem várható el a szívesség, ezt én tudom, de már tudja a kérdező is.:) Én csak azt jelezném újra, hogy a kapcsolatokat nem csak az rombolja, ha 'megsértődünk és bosszút állunk' egy nekünk nem tetszó dolog maitt vagy egy gesztus elmaradása maitt, hanem az is, ha nem teszünk gesztusokat.:)
2023. nov. 26. 15:23
44/73 anonim válasza:
Nem hagynék rendszert csinálni belőle, de időnként segítenék.
Hozzám akkor is át szokott jönni egy kisfiú, ha a szülei otthon vannak, de ő kicsit nálam akar lenni.
2023. nov. 26. 15:32
45/73 Grizesteszta válasza:
#42: Bizony, jól érzed, írigy vagyok a 22 éves közgázhallgatóra! Kb 30 éve voltam 22 éves közgáz hallgató, most infórmatikus-közgazdász vagyok és nagyi. De hidd el, újra élnék dolgokat szívesen az elmúlt 30 évból, szóval jók a megérzéseid. Ugyanakkor nagyiként örömmel látom, hogy a felnőtt fiam tud vigyázni az unokahúgára, ha anya-apa nem ér rá. És az is klassz, hogy a felnőtt férfi Elzával( a Jégvarázsból) is képben van már, mióta unokahugi született. Bár, a napokban felhívott, hogy mi a fészkes fene a simipóló, mert a gyerek azt akarja felvenni...:) Szóval összefoglalva, mert ezt már piszkosul túlbeszéltük: egy családban normálisak és kölcsönösek szerintem az ilyen szívességek. És fura nekem itt sok hozzászóló, mert ők vagy sose kérnek-kapnak szívességet vagy nincs normális családjuk.
2023. nov. 26. 15:35
46/73 anonim válasza:
Hát 5 év alatt egyetlenegyszer (!!!) megkérni, az marhán nem nagy szívesség. Főleg egy testvértől.
Csak itt az van, hogy elkényeztetett közgazdászcica hugicának derogál vigyázni egy kisgyerekre, mert az fúj milyen már.
Helyedben nem erőltetném a tesvéri kapcsolatot.
2023. nov. 26. 17:31
47/73 anonim válasza:
46os és mamzilla miért nem tudja megoldani a saját gyerekét? Hogy fogja megoldani a téli szünetet? Akkor is rá lesz lőcsölve a gyerek minden rokonra?
2023. nov. 26. 17:47
48/73 anonim válasza:
40es, ha egy felnőtt gyereket szült nő besértődik ha valaki nem vállalja a purdét, ott van színvonal, és nem pozitív értelemben. senkinek nem kötelessége vigyázni más gyerekére, akármennyire is rokon
2023. nov. 26. 18:07
49/73 Grizesteszta válasza:
#48: Azt hittem, ezen már túl vagyunk. Lsz olvasd vissza a hozzászólásaimat! Nem mondom, hogy kötelező, de azt állítom, hogy a kereslet/kínálat mozgatja a gazdaságot , a szívességek/viszont szívességek pedig pozitív irányba viszik a családokat, a rokoni, baráti kapcsolatokat.
Kíváncsi lennék, hogy azok, akik itt 'vitatkoznak ' a kérdezővel, és azt mondják, hogy ' önként szült, oldja meg...' vajon sose kerültek még olyan szituba, hogy segítséget kértek és nem segített nekik a másik, szimplán mert nem volt hozzá kedve? És ha volt ilyen, akkor ez jót tett a kapcsolatuknak? És most 'gondol....gondol...')
2023. nov. 26. 18:23
50/73 anonim válasza:
Szó nincs arról, hogy a kérdező ne tudná megoldani a gyermekfelügyeletet, vagy hogy rendszeresen rálőcsölné másra. Csupán az 5 év alatt egyetlenegyszer kért segítséget. Ami testvérek között bőven belefér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!