Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szabadnaposként/munkanélküliké...

Szabadnaposként/munkanélküliként hányszor vigyáznál rokongyerekre ingyen és milyen mértékben?

Figyelt kérdés

A gyerekem bárányhimlős, 2 hétig otthon kell lenni vele. A párommal 1-1 hetet próbáltunk kivenni, de volt két nap, amit nem tudtunk megoldani. Meg akartam kérni a húgomat, aki egyetemista, hogy másfél napra vigyázzon rá, mert egy délelőtött az anyósom be tudott vállalni.

Minden ismerősünk ès barátunk kisgyerekes vagy dolgozó. A húgom azt mondta, hogy ő nem bébiszitter és nem animátor, ingyen csak arra hajlandó, hogy enni adjon neki, beadja a gyógyszereit, de délelőtt a gyerek mesét néz, délután meg alszik.

2023. nov. 26. 12:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
79%
Igaza van. Nem az ő dolga a te gyereked felügyeletének megoldása, pláne nem ingyen
2023. nov. 26. 13:42
 12/73 anonim ***** válasza:
100%
Régen ilyen esetben a gyermekorvos kiírta betegállományba a szülőt. Ez már nem így van?
2023. nov. 26. 13:44
 13/73 anonim ***** válasza:
81%

10es, miért kéne? Ő áll pisztollyal a kérdező fejénél hogy igen is csináljanak neki unokaöcsét vagy unokahugit? :-D Ha nem, akkor 0 kötelessége van. Más idejét beosztani meg nettó suttyóság.

Kivéve, ha a kérdező is rohan, otthagyva a munkáját és a gyerekét, hogy neki segítsen tanulni

2023. nov. 26. 13:44
 14/73 anonim ***** válasza:
83%
10es nagyon gáz vagy... azért mert a húg nem vigyáz arra a gyerekre akit ő nem is akart, ne kapjon ajándékot diplomaosztón? Oké.. remélem te a családodban ugrasz mindenkinek, mert ha nem ,akkor tojjon le mindenki magasról, és soha egy zoknit se kapj. Mert gondolom hiába dolgozol, te rögötn szabadnapot veszel ki hogy vigyázz a 20. rokon gyerekére, mert ha nem akkor nem is vagy a családba való, egy elkényeztetett hisztis p.cha vagy. Vagy Szabit vesze ki ha a dédid unokahúgának az anyósát kell orvoshoz vinni, mert ha nem, akkor aljas ember vay.
2023. nov. 26. 13:49
 15/73 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem sem elvárható tőle. Ha bevállalja, akkor köszönjétek meg, de ha nem, akkor nem.

Írasd ki magad a dokival.

2023. nov. 26. 13:56
 16/73 anonim ***** válasza:
89%

Egyedül a szülők kötelessége megoldani a gyerek felügyeletét. Ha a nagynéni, mama vagy bárki más a szabadnapján nem vállalja, akkor sem ő a hibás. Nem kell a saját dolgai elé helyeznie a te érdekedet. Igen, neki a gazolás az ügyintézés vagy a vizsgára tanulás is fontosabb lehet és nem köthetsz bele, hogy ráérne máskor.

Ez nem jó a kisgyermekes családnak, de ez van.

2023. nov. 26. 13:57
 17/73 anonim ***** válasza:
11%
Férfi vagyok, sajna már 2 éve nem kapok gyereket, nincs is a környezetemben, akinek meg van nem bízza rám, mert jártam játszós helyekre csajozni vele, a "Lelépett/meghalt az anyja és azóta én ..." dumával. És bejött!
2023. nov. 26. 13:58
 18/73 Grizesteszta ***** válasza:
40%

#14: Erősen sarkítasz, a 10-es nem erről írt.

Nekem az ő hozzáállása volt a legszimpatikusabb a válaszolók közül, hiszen azzal kezdte, hogy ha ez első alkalom volt, akkor elbeszélgetne a tesóval, és attól tenné függővé a többit. Ha a tesóval nem lehet értelmesen beszélni, akkor többet nem kérné meg, de akkor ő is így állna hozzá: nincs ajándék diplomaosztóra, esküvőre... Szerintem ez teljesen jogos- ő se a tesó engedélyével szült, de a tesó is végezhet vagy férjhez mehet a kérdezőtől kapott ajándék nélkül, ez logikus, nem? Egyébként ez nagyon jó rokonokra vonatkozó szelekciós mód: az embernek kevesebb rokona marad, de velük kölcsönösen jól érzik együtt magukat és számíthatnak egymásra.

2023. nov. 26. 14:01
 19/73 anonim ***** válasza:
88%
Egyszer vigyáztam öcsém gyerekére, amikor született a második gyerekük és bent akart lenni a szülésnél. A többi szitut megoldják. Nem az én dolgom vigyázni az ő gyerekeire.
2023. nov. 26. 14:05
 20/73 anonim ***** válasza:
93%

Tök mindegy, mennyit vigyáznék, a te húgod nem akar. Egyébként én pont vágynék rá, hogy nagynéniskedhessek, irtó lelkes lennék, de ez több dologtól függ.

Pl. milyen gyakran kéred meg, hogy segítsen, te mennyit segítesz neki, ha gondja van, mennyire ér rá... Mert azért az egyetemista, a szabadnapos meg a munkanélküli három különböző helyzet. Kisgyerekes anyaként én is sokat vagyok itthon. Gáz, de ezt be kell nyelni.

Tizes, te meg gondolkodj már! Ha a kérdező a saját gyereke felügyeletét sem tudja/akarja megoldani, akkor majd a hugi esetleges gyereke miatt szabit venne ki?

2023. nov. 26. 14:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!