Szabadnaposként/munkanélküliként hányszor vigyáznál rokongyerekre ingyen és milyen mértékben?
A gyerekem bárányhimlős, 2 hétig otthon kell lenni vele. A párommal 1-1 hetet próbáltunk kivenni, de volt két nap, amit nem tudtunk megoldani. Meg akartam kérni a húgomat, aki egyetemista, hogy másfél napra vigyázzon rá, mert egy délelőtött az anyósom be tudott vállalni.
Minden ismerősünk ès barátunk kisgyerekes vagy dolgozó. A húgom azt mondta, hogy ő nem bébiszitter és nem animátor, ingyen csak arra hajlandó, hogy enni adjon neki, beadja a gyógyszereit, de délelőtt a gyerek mesét néz, délután meg alszik.
#19: Nem a Te dolgod, ez igaz... De neked még soha a büdös életben nem volt segítségre szükséged? És ha volt, akkor ugye soha nem barátot/rokont/ismerőst kértél meg, hanem szakembert hívtál és fizettél meg? Mert ha így történt, akkor jogos a hozzáállásod, egyébként nem, ha az öcséd/ felesége szokott neked segíteni ebben -abban?
Olyan muris nekem, amikor a kishúg nem vigyáz a tesó beteg gyerekére, de kölcsönkéri a tesó/sógor autóját a hétvégi kiránduláshoz, mert neki még nincs, hiszen tanul... És nem érti meg, hogy mindenki azzal tud segíteni a másiknak, amije neki van, a másiknak meg nincs: kölcsönautóval, idővel.:) Nekem nincs tesóm, de vannak rokonaim/barátaim. Pár éve a barátnőm adott kölcsön 6M Ft-ot, egy évre. Írtunk róla utólag papírt, hogy ha meghalnék, a gyerekeim rendezzék az örökségből, de ennyi... Kb 1 hónap múlva visszafizettem, legközelebb hozta a papírt kérés nélkül. De ha kocsonyát vagy töltött káposztát főzök vagy kolbászt töltök, akkor kérés nélkül viszek neki kóstolót, mert tudom, hogy ilyeneket ő nem csinál, viszont szereti. Most hogy lehet a 6M kontra havi kb 1 kaja dolgot összehasonlítani és ki használ ki kit? Egyáltalán: kihasznál itt valaki valakit? Komolyan gondolod, hogy a nővér még sose segített a húgának, és jogos volt ez a hozzáállás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!