Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Autószerelő rokontól elvárható...

Autószerelő rokontól elvárható hogy megcsinálja ingyen az autótokat?

Figyelt kérdés
2020. aug. 23. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Biztos sok rokon, barát van. Ha ezektől mind nem kér pénzt, azt túl sok kiesés.
2020. aug. 23. 09:36
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem is volt elvárva, és az esetek 99%-ában fizetve is lett.

Az 1%-ból meg a kölcsönkéregetései lettek levonva, amit sosem adott meg magától, mert "vissza nem térítendő kölcsönnek" hangoztatta..

2020. aug. 23. 09:36
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Ingyen semmiképp.

Volt ismerős, aki "csak" egy kis hibát akart megjavíttatni, na a kis hiba javítása kb 3 napi folyamatos meló.

De ezt a szerelő tudta, és mondta hogy sajnos nem tud így segíteni.

Legfeljebb olcsóbb alkatrészek, baráti szerelési ár.

De ez se legyen rendszeres, mert meg akar élni a szakmájából, nem szeretetszolgálat az övé.

(nálam most motort kell cserélni, kb 1 hónapja legózik a szerelőm vele, és még mindig nem látja a végét, kénytelen voltam egy olcsó vackot venni)

2020. aug. 23. 09:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem apám is autószerelő de már nyugdíjas viszont néha ezt-azt megcsinál,de sajnos már ezekhez a modern autókhoz nem nagyon ért.Én is sokszor 3-4 alkatrészt kicserélek mire kiderül mi volt a hiba.Most konkrétan unokatesómról van szó akivel együtt nőttünk fel,együtt jártunk bulizni stb. Olyan szívesen elmennék velük amikor autót vesznek hogy megnézzem de soha nem szólnak csak amikor már megvették a sz*rt és baj van vele.Ráadásul a koronavírus alatt nem nagyon volt munkám ezért leszerződtem egy kis fuvarozó céggel akinek az autóit csinálom szóval van munkám bőven.Nem tudom egyik napról a másikra megcsinálni mert nekik sürgős csak hát ugye ebből sértődés van.3 autó fér a műhelybe de mivel bent volt egy kisteher ezért csak 2 és az a 2 se olyan hogy kitolom aztán kész.Szét van szedve,felemelve,ez nem olyan hogy 10 perc alatt összedobom aztán kész,de nem értik meg.
2020. aug. 23. 09:50
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Nem várható el, maximum szülő-gyerek viszonylatban, vagy testvérnek. De akkor is illik valamivel viszonozni. Ja, és természetesen ez is csak a munkadíjra vonatkozik, mert az alkatrészt ilyenkor is fizesse ki az autó tulajdonosa.

Távolabbi rokonnál a "rokoni plusz", amit adhat az autószerelő, az hogy

1. mivel rokon, biztosan nem ver át;

2. bármikor lehet tőle kérdezni, hogy ilyen-olyan hangot hallok, mitől lehet ez;

3. autóvásárlásnál (5-8 évente egyszer) eljön segíteni, megnézi az autókat, és ezért (de csakis ezért) nem kér pénzt.

AZ, hogy sógor, unokatestvér meg hasonló viszonylatokban ingyen javítsa az autót (még ha ezt csak a munkadíjra is értjük), az a legkevésbé sem várható el.

2020. aug. 23. 09:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
2020. aug. 23. 09:52
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Csak h ne verjen át, mint a többi.
2020. aug. 23. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Alap h a anyagot fizetem, a munkadijat meg annyit ker amennyit gondol.

De alt par ezret ker csak el mindig.

Ez az exem volt

Amig egyutt voltunk ugye megcsinalta mindig az autot. 🙂

2020. aug. 23. 18:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Ha lenne rokonom autoszerelo (es nen a ferjem), akkor persze ha neki akarnek munkat adni akkor evidens hogy ot kerem meg szerelesre mondvan a penz legalabb csaladban marad, de nem varnam el hogy ingyen es azt se hogy azonnal es ha ingyen akarna (pl. Egy alkalmat amikor kis hibat gyorsan megtalalt es pl cserelt egy gyertyat) akkor is minimum az anyagkoltseget fizetnem, meg vennek vmi aprosagot vagy meghivnam ebedre hozzank.

De azert ha meg ot kerem fel autoszerelesre es fizetek neki akkor orulnek ha elorebb venne masnal/ha tud/ es ha vadisegentol elker 15.000-et akkor tolem mivel mindig hizza vinnem kicsit kevesebbet.

De egy biztis nem ugraltatnam. Ha nekem valami surgos lenne felhivnam es elmondanam figyelj baj van es sos es tudsz es segiteni kifizetem vagy legyszi ismersz szakmabelidet aki kevesbe van elhavazva es jo es hivatkozhatnek rad? (Es ha nem megy es nem, akkor keresek netrol valakit random...es persze nincs harag.)

2020. aug. 23. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!