Elvárható, hogy máskor (nem pont a születésnapján)
tartsuk a kisfiam 5. születésnapját, csak azért, mert a
Nagymamája nem ér rá akkor?
Mi volt előbb, hogy ő szüretelni megy vagy az, hogy aznap tartjátok a gyerek szülinapját? Egyébként mi mindig hétvégén tartottuk, mert évek óta keveset vagyunk egy időben otthon.
2019. okt. 6. 16:26
Ha meg tudnám máskor oldani 1-2 nap különbséggel, akkor megoldanám. A fiam is örülne, ha mindenki ott lenne a születésnapján. Szerintem ha szombaton megy mondjuk a nagymama szüretelni és akkor van a gyerkőc szülinapja is, nincs semmi gond belőle, ha vasárnap van tartva a szülinap és akkor a nagymama is ott van. Ennyire azért lehet rugalmasnak lenni. Pláne így, hogy még csak 5 éves a gyerkőc. Egy nagyobb gyerkőc már lehet, hogy jobban tudatában van egy születésnapnak, mint egy 5 éves. Ha nem mondanád egy 5 éves gyereknek, hogy ma van a szülinapod, szerintem nem is tudná, mivel nem ismeri a naptárat, illetve halvány lila gőzük nincs róla, hogy ha tudja is, hogy mikor van a szülinapja, az naptár szerint éppen mikor van.
2019. okt. 6. 16:26
Mi kb soha nem a napján tartjuk, ugyanis nekünk fontos, hogy a számára és számunkra is fontos emberek jelen legyenek. Így aztán mindig a napot követő vasárnapon van az ünneplés. Tőlünk a napján megkapja az ajándékát az unnepelt, a kedvenc ételét főzöm és van egy kis kedvenc süti is a cukrászdából, nagy unneples és torta viszont csak vasárnap van.
Nem kell ennyire utalni az anyósodat
2019. okt. 6. 16:27
Mi aznap tartunk minden születésnapot. A legszűkebb család ráér, mert ez nyilván évtizedekre előre tervezhető, ha csak este, akkor este és kész. A távolabbi rokonok / barátok meg felköszöntenek, amikor tudnak.
2019. okt. 6. 16:32
Nálunk soha nem jött össze,hogy pont a születésnapján tartsuk,mindig volt valaki aki nem ért rá.
2019. okt. 6. 16:46
Az 5 éves gyereknek fogalma sincs, hogy mikor van a szülinapja, és hogy az milyen napra esik. Nálunk ennek nincs jelentősége. Ha neked fontos legyen akkor, a nagyi meg jöhet akár külön is, legalább csak neki örül a gyerek.
2019. okt. 6. 16:59
7/40 A kérdező kommentje:
Kérdésekre válasz: Minden éven akkor tartjuk, tehát "az volt előbb" Vagyis, amikor más programot szervezett, akkor tudta, hogy akkor lesz a szülinap. Szombatra esik most, de nem jó az egész hétvége neki, tehát a következő hétvégén kellene tartani.
Amúgy nem mindegy, hogy milyen szüretről van szó. Mert például, ha munkáról van szó és kell neki a pénz, akkor érthető, hogy dolgozik, vagy akkor arra a napra adjátok oda azt, amit egyébként keresne és akkor nincs gond. Vagy ha saját területről van szó, a szüretnél marhára nem mindegy, hogy tudsz szüretelni akkor, vagy 1 hét múlva, amikor esetleg a termésnek már nem jó, vagy nem engedi az időjárás. Tehát nem ismerjük a körülményeket. Vagy éppen csak megkérte valaki, hogy segítsen neki, mert akkor nyilván mondhatta volna azt, hogy a szombat pont nem jó, mert hivatalos vagyok az unokám szülinapjára.
2019. okt. 6. 17:34
Meg egyébként az előbb azt írtad, hogy a nagymamának nem jó az a nap. Most meg már azt írod, hogy az egész hétvége nem jó. Akkor most hogy is van? Szerintem egy 5 éves gyereket meg lehet köszönteni ajándékkal a szülinapján is, míg 1 hét múlva főzöl, meg veszel vagy csinálsz tortát. Nem ezen múlik. Hidd el, hogy az 5 éves fiadnak teljesen mindegy lesz, sokkal kisebb problémát fog belőle csinálni, mint te.
2019. okt. 6. 17:36
Azért a szüret nem egy olyan dolog, amit át lehetne tenni. A gyereknek konkrétan mi baja lesz attól, ha nem aznap tartjátok? Ti ketten, szülők megköszöntitek, következő héten meg ünnepeltek a nagymamával.
Nálunk a nagynénémet kb egy hónappal később ünnepeltuk idén, ugyanis a férje kórházban volt és egyáltalán nem voltak ünnepi hangulatban. Sőt, ahelyett hogy hozzajuk mentünk volna, meghívtuk őket magunkhoz, így én készültem a vacsorával, tortával, neki nem kellett hogy ilyesmire legyen gondja. Ő boldog volt, ami bennünket is boldoggá tett
2019. okt. 6. 17:36
Kapcsolódó kérdések: