Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elvárható, hogy máskor (nem...

Elvárható, hogy máskor (nem pont a születésnapján) tartsuk a kisfiam 5. születésnapját, csak azért, mert a Nagymamája nem ér rá akkor?

Figyelt kérdés
Én aznap szeretném tartani, akinek jó jön, akinek nem jó, az nem. De ebből sértődés van, mert a Nagymamának nem jó az a nap, mert szüretelni megy..
2019. okt. 6. 16:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
38%
* De mindig a napján, kora délután volt megtartva. Jól esett. A tesómnak egyszer volt eltolva a szülinapja egészségügyi gondok miatt. Nem is esett neki jól.
2019. okt. 6. 18:05
 22/40 anonim ***** válasza:
78%

19!

Hozzáállás és előadás kérdése. Ha a te szüleid is úgy adták elő, hogy "azért kell később megtartani, mert a Kovács nagyi nem ér rá, mert fontosabb neki a szuret" akkor nyilván nem érzi magát az ember ünnepeltnek. Ennek a megoldásához kell egy kis akarás, meg jó adag érzelmi intelligencia. Lehet a gyereket bántani vele, és lehet a gyereknek örömet okozni vele.

2019. okt. 6. 18:05
 23/40 anonim ***** válasza:
81%
Ti egyébként nem szoktatok kommunikálni? Tehát meghívtok egy csomó embert, a nagyi meg hirtelen elmegy szüretelni? Na, mindegy, hogy ez csak nekem furcsa. Mi például meg szoktuk beszélni szülinap előtt, hogy kinek mikor tartjuk és úgy van a meghívás. De egyébként ha több embert is érint a történet, akkor természetesen könnyebb egy embernek igazodni többhöz, mint több embernek egyhez. Tehát megtartanám az eredeti időpontban a gyerekem szülinapját, a nagymama meg menjen szüretelni, majd odaadja az ajándékot, amikor akarja.
2019. okt. 6. 18:08
 24/40 anonim ***** válasza:
13%

#22: miattam lett később megtartva, mert iskolai táborban voltam. Mégsem éreztem igazi születésnapomnak, mert nem volt az! Ennyi.

Akárhogy tálalják ilyen esetben, akkor sem aznap van. Az csak ilyen. "utólagos".

Épp ezért, nálunk ha hétköznapra esik, egy kisebb torta akkor is van! :)

2019. okt. 6. 18:11
 25/40 anonim ***** válasza:
68%

24!

Na és akkor mi van, ha nem akkor van? Ritka hisztis egy emberke lehetsz

2019. okt. 6. 18:25
 26/40 anonim ***** válasza:
81%
3. rátapintott a lényegre.
2019. okt. 6. 18:30
 27/40 anonim ***** válasza:
37%
Ha a hétvége nem jó, akkor esetleg péntek? Amúgy mi kb sose pont azon a napon tartjuk, hanem hétvégén mikor mindenki otthon van.
2019. okt. 6. 18:31
 28/40 anonim ***** válasza:
54%

#24: nem vagyok hisztis. Ha utólag van, akkor annyi van, hogy nem érzem magam ünnepeltnek. Tehát akkor kb. inkább utólag ne is legyen, ennyi. Még az is jobb.

De a kérdés amúgy sem rólam szól. Hanem egy gyerekről. És tarthatók hisztisnek, de továbbra sem tartom jó ötletnek, hogy a mama nem ér rá, ezért elvesszük a szülinapját "mindegy neki, mikor ünneplik" felkiáltással, csak mert a kedves mama inkább a barátainak segít, mert ők fontosabbak, mint az unokája. És szomorú, hogy sokak szerint ez a helyes.

Ha a mama megélhetése múlna rajta, még el is fogadnám. De így a mama szépen törődjön bele, hogy a gyereket megünneplik a születésnapján, ő pedig felköszöntheti egy héttel később.

Szerintem itt pont a kedves mama hisztizik a kimaradt buli miatt, holott pont ő szervezett rá

2019. okt. 6. 18:35
 29/40 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, ahogy a 28-as, de érdekes más véleményeket is olvasni.
2019. okt. 6. 18:37
 30/40 anonim ***** válasza:
13%
A 28. a 25-nek szólt, elírtam.
2019. okt. 6. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!