Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elvárható, hogy máskor (nem...

Elvárható, hogy máskor (nem pont a születésnapján) tartsuk a kisfiam 5. születésnapját, csak azért, mert a Nagymamája nem ér rá akkor?

Figyelt kérdés
Én aznap szeretném tartani, akinek jó jön, akinek nem jó, az nem. De ebből sértődés van, mert a Nagymamának nem jó az a nap, mert szüretelni megy..
2019. okt. 6. 16:22
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
35%
Ebben az esetben szerintem a nagyi volt a "bunkó". Általában, ahogy a kommentelok is írták, hétvégén szokták ünnepelni, ha hétköznapra esik. Nálunk is így van, vagy az előtte vagy az utáni hétvégén tartjuk, hisz hétköznap mindenki dolgozik, stb. Itt most pont szombatra esik, tehát a nagyi tudhatta előre hogy mikor lesz a szülinap, nem hirtelen dolog, mégis beszervezett más programot. Én nem tartanám csak miatta máskor. Aztán sértődjön meg aki akar. Ez van.
2019. okt. 6. 17:38
 12/40 anonim ***** válasza:
62%

11!

Jaja, de bunkó. Mert képes szüretelni menni, ami időhöz van kötve. Szerintem minimum kövezzük meg. A gyereket nem lehet egy hét múlva korulugralni ? Az 5 éves max annyit vész eszre, hogy de jó, múlt szombaton is volt torta, most is van, múlt szombaton kaptam anyaéktól ajándékot, most meg a mamától, de jó.

2019. okt. 6. 17:40
 13/40 A kérdező kommentje:
Nem munka, barátként megy segíteni. Köszi a véleményeket. Nekem biztos, hogy a gyerekem, unokám születésnapja lenne az első, és nem szerveznék semmilyen más programot, de mások vagyunk.
2019. okt. 6. 17:43
 14/40 anonim ***** válasza:
21%

#12: ha így történne, akkor a gyerek is örülne. De ha teljesen eltolják, akkor az a gyerek szemszögéből: nem vagyok fontos, a mama fontosabb még a születésnapomon is.

Ez a nap a gyerek születésnapja. A mama felköszöntheti később is. De nem hinném, hogy egy szüret miatt a gyereket kellene büntetni.

2019. okt. 6. 17:46
 15/40 anonim ***** válasza:
77%
Azért ne kezeljük már úgy egy 5 éves születésnapját, mintha egy esküvő lenne és nem lehetne arra a napra programot csinálni, mert úristen a születésnap. Nyilván nem egésznap fogtok ünnepelni, akkor még nem mindegy hogy a mama szombaton ugrik be arra a fel órára, vagy a következő héten? De persze akkor nem lehet megint az anyóst szidni.
2019. okt. 6. 17:46
 16/40 anonim ***** válasza:
82%

14!

Na és hol van megírva, hogy nem így történne? A kérdező megoldhatna így is. A gyereknek eszébe nem jutna, hogy ő nem fontos. De akkor se jutna eszébe, ha az egész születésnapot eltolnak, mert ha anyukának lenne egy icipici esze, akkor azt mondaná, higy "Pistike, szombaton van a születésnapod, de a mama akkor nem ér rá, mert dolga van, így a következő héten fogjuk ünnepelni, hogy ő is veled tudjon örülni. " Máris azt érzi a gyerek, hogy fontos, a mama vele akar örülni.

2019. okt. 6. 17:49
 17/40 A kérdező kommentje:
15-ös nem mindegy, mert születésnapi buli lesz, sok emberrel.
2019. okt. 6. 17:52
 18/40 anonim ***** válasza:
96%
ÉRtem. Na, akkor a napján megtartod a születésnapi bulit a sok emberrel, hamar egyszer őket meghívtad és ráérnek, egy héttel később meg majd megkoszonti a nagymama. Probléma megoldva.
2019. okt. 6. 17:54
 19/40 anonim ***** válasza:
58%

"Na és hol van megírva, hogy nem így történne? "

A kérdés címében. Máskor megtartani... És nem máskor IS...

Az meg hogy nem venné rossz néven: a gyerek nem hülye, csak kicsi. És nem tudnák úgy beadagolni neki, hogy örüljön neki. Legalábbis nekem nem tudták volna.

A szülinap az szülinap. És pont. Ettől függetlenül a mama felköszöntheti később, nem kell érte megkövezni, jól is érezhetik magukat. De emiatt a gyerektöl nem szabad elvenni a születésnapjának a megünneplésének az örömét. Szerintem.

Nekem is volt már később tartva. És nem éreztem magam ünnepeltnek. Mert hiába mondták, hogy boldog születésnapot, ha tudtam, hogy nem akkor van a születésnapom.

2019. okt. 6. 17:56
 20/40 anonim ***** válasza:
89%

Csak nekem jött le AZ, hogy a NAGYI haragszik, hogy nem hozzá igazítják a tortázós bulit? 3n megtartanám a helyedben a napján

A kedves mama meg adjon ajándékot akkor amikor ráér.

Nekem kicsit speckó helyzet Bt a szülinapom . Szilveszter. De

2019. okt. 6. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!