Voltatok már úgy hogy 2 testvér közül te voltál az talpraesettebb, de pont a ezért a tesódat segítették szüleid?
Nálunk is ez volt, de én voltam a "kedvezményezett". Testvérem nem volt valami okos, általánosban bukott is, nem tanult tovább, 16 évesen már dolgozott, soha nem kapott semmi értékes dolgot a szüleimtől. Én talpraesettebb voltam, jól tanultam, mindent megkaptam, amire vágytam. 13 évesen motort, 18 évesen nagymotort, utána kétszer is kaptam autót, vették nekem a drága ruhákat, minden hétvégén kaptam pénzt diszkóra, benzinre. Szegény tesómat nem vittem magammal soha, mert szégyeltem.
Kb. 30 éves korom óta van ez miatt lelkiismeretfurdalásom, és sajnálom, hogy ilyenek voltak vele a szüleim, és én is, de az idő kerekét már nem tudom visszafordítani, hogy mindent másképp tegyek. Sajnos egy gátlásos ember lett, aki egy senkinek tartja magát, mert mindig mindenki annak tartotta.
Ma már jó testvérek vagyunk, mindenben segítem, bár Ő ezt sose hánytorgatja, soha nem mondta, hogy ez igazságtalan volt. Szüleink már nem élnek, én vagyok az egyetlen támasza, és igyekszem mindent jóvá tenni.
80% Te jó ég a lovas...:O
Nálunk is hasonló, én mihamarabb húzzak el, mert kolonc vagyok, kezdjek valamit magammal. Ez eddig okés. Szobámat átalakították raktárrá. Oké. Öcsém meg harmincasként is otthon él, ő kapta anno a legnagyobb szobát az új házba, be lett rendezvce szépen neki.
A bútorokat is szüleim szerelték neki össze.
Szüleim, de főleg anyám teljesen elvakultak, bár apám azért rendesen osztotta a tesómat. De lepereg róla minden. Neki jár minden. És ez az egész a viselkedésén is meglátszik. Az én dolgaimat nem tartja tiszteletben, rengeteg cuccomat elnyelte, ha a konyhában állok (amikor hazalátogatok) simán odajön és félrelök, odaböfög, bár ilyenkor ráordítok, hogy mi a f..szt képzel, tőlem kicsit tart.
Ja ha dolgozik néha, akkor sem száll bele semmibe, ajándékot képtelen venni bárkinek. De ő legutóbb karácsonykor is 20ezres felsőt kért, csak drága ruhái vannak és úgy hordja őket, mintha saját keresetből lennének.
Másik sokkal durvább, barátnőm esete. Az ő bátyja kapta a nagymama házát-aminek a felújításában segítettek a szülők, autót, stb. Barátnőm még otthon lakik szülőkkel, dolgozik, de megy folyamatosan az osztás, hogy ő miért nem vesz saját lakást. Mert bezzeg a bátyja. De hát könyörgöm, neki a feneke alá tolták a házat. :O És mi a tanácsa még ilyenkor az anyukájának? A saját fülemmel hallottam, "fogjon ki egy pénzes férfit és kész".
Az édesapjuk kórházba került, barátnőm járt be hozzá, a bátyja meg bulizgatott közben.
Remélem ti nem segítetek annak a mihasznának. De akkor a tesó a semmire vállalt gyereket? :/
7# megvett neki anyám olyan lovat 300e ért amin lovagolni se lehetett mert nem volt betörve de ő olyan fajtáért hisztizett...tartotta vagy fél évig havi 25e ft tartásdij mert egy ideig bértartásba volt de oda se nagyon járt ki hozzá...aztán eladták 120e ért. Most meg nyavajog h vissza kellene vásárolni belovagolták bekocsizták és 600e ft.
Hozzáteszem nem vagyunk milliomosak középosztály beli mondjuk azt...hülye anyám meg a végén majd visszavásárlja neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!