Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mekkora összegig adnátok...

Mekkora összegig adnátok kölcsön rokonnak?

Figyelt kérdés
Apránként gyűlik, 20-30 ezer Ft alkalmanként, de 2-3 naponta újra kér, és még nem fizetett vissza semmit.
2023. aug. 29. 09:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/213 anonim ***** válasza:
100%

"2-3 naponta újra kér, és még nem fizetett vissza semmit."

Lóf*szt adnék neki, nem pénzt.

2023. aug. 29. 13:41
 52/213 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon nehéz helyzetben max pár 10 ezret. Alapból semennyit sem adnék, de húgomnak akkor adtam, amikor a nyuszijának állatorvosra kellett, és nem volt pénze rá fizetés előtt.
2023. aug. 29. 13:57
 53/213 kovpet ***** válasza:
100%

"még nem fizetett vissza semmit"

Akkor most épp itt az ideje. Mondd meg neki, hogy most ő jön, kezdjen el törleszteni, ha csak 10-20, de akár 5 ezret is. Szerintem sem fog, de így legalább nyilván nem kell majd indokolnod, hogy miért nincs több pénz számára.

2023. aug. 29. 13:59
 54/213 anonim ***** válasza:
93%

Aki így gondolkodik, az képtelen felmérni, hogy neked is szükséged van a pénzre.

Nálam ott telt be a pohár, hogy az ismerősöm, aki néha valamennyit pedig visszaadott, de mindig több volt amit kért. Szóval meglátta a tizest a pénztárcámban ( húszéves sztori) és kevesellte, hogy csak háromezret tudok adni.

De hát van még ott. Kívánóskodott. Mondom az két fiam menzapénze.

De hát mejd lesz még neked...

??? Hogy mi, honnan lenne, havonta van fizetés, mindennek van helye, képes lenne a gyerekem ebédjét elkívánni?

Na itt esett le, hogy panasz ide, szomorú bociszem oda, őneki a kiadási oldal nem számított, amíg volt jó bolond, akitől kérhetett.

Vettem egy új pénztárcát magamnak, és a régibe betettem havi kétezret. Ha elkérte, hát jó, ha újra jött, elővettem, hogy sajnos nincs. Hülye teátrális dolog volt, de csak így tudtam a kibírható szintre szorítani a veszteségemet.

Lassan leszokott a gyakori kéregetésről. Gondolom ment máshoz ( is).

2023. aug. 29. 14:23
 55/213 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit! Foleg, ha nem adja vissza.
2023. aug. 29. 14:31
 56/213 anonim ***** válasza:
90%

Jó nagy balek vagy kérdező!

(Hogy nekem miért nincs ilyen lóvés rokonom, aki pumpolna? :D)

Gazdag vagy vagy mi van veled? Mondd meg, hogy nincs felesleges pénzed erre. Kész! Ennyi!

Amúgy milyen szintű ez a rokoni kapcsolat, hogy erre hivatkozol?

2023. aug. 29. 15:00
 57/213 anonim ***** válasza:
100%

35.

300.000.- a tartalékból?

Kérdező te nem vagy normális vagy kamuzol!

2023. aug. 29. 15:04
 58/213 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, eszem megáll. Hogyan lehetsz ekkora balek? Úgy adsz, hogy neked is alig? Mit szól ehhez a párod???

Tudod, a bajbajutottnak nem az a segítség, hogy adunk neki pénzt. Mert így nem kényszerül rá, hogy bárhogyan is, de növelje a bevételeit. Tippeket lehet adni, spórolási ötleteket, már ha van kinek adni ezeket tanácsokat.

Ideillő, igaz mondás: ne halat adj, hanem tanítsd meg halászni!

2023. aug. 29. 15:16
 59/213 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapámnak volt egy nagyon jó mondása: akinek mernék kölcsönadni, adnak nem kell!

Én tökéletesen átérzem ezt.

Az exem egyszer kölcsönadott fél milliót a testvérének, kb 5 éven át adta vissza apránként, és közben szidta, hogy milyen szemét, mert ennyi idő után már illene elengedni...

2023. aug. 29. 15:21
 60/213 anonim ***** válasza:
100%
15:21-es, a nagyapádnak tökéletesen igaza van, ezt a mondását lopom is! Annyira benne van minden, ami a kölcsönök 99,9%-ára igaz! A maradék meg az, ami olyan elenyésző a többihez képest, hogy már csak a legendák szólnak arról, hogy ilyen is van...
2023. aug. 29. 15:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!