Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mekkora összegig adnátok...

Mekkora összegig adnátok kölcsön rokonnak?

Figyelt kérdés
Apránként gyűlik, 20-30 ezer Ft alkalmanként, de 2-3 naponta újra kér, és még nem fizetett vissza semmit.
2023. aug. 29. 09:48
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/213 anonim ***** válasza:
93%
Bárcsak nekem is lenne ilyen ostoba, jószívű, gazdag rokonom.
2023. aug. 30. 07:06
 82/213 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb ha kölcsönkér, kérlek írd meg, mi volt.

Én a helyedben megmondanám, hogy oké, ha megadta a 300-at, amivel tartozik, utána adok, addig nem.

Aztán letiltanám a francba, pumpoljon más jószívű hülyét. Párod helyében már rég kivágtalak volna egyébként, hogy nem kettőtökre és a jövőtökre gondolsz, hanem egy ingyenélőre, aki betegségre meg ki tudja mire hivatkozva szívja tőletek a pénzt, és elvárja, hogy fizess neki. Miért is? :D

2023. aug. 30. 07:36
 83/213 anonim ***** válasza:
15%
Bármennyit csak szabaduljak tőle ha anyunál lakik. Az se baj ha nem adja vissza csak költözzön el anyutol. Ez minden pénzt megér.
2023. aug. 30. 07:59
 84/213 anonim ***** válasza:
90%
Annyit, amennyit akár a kútba is bedobhatnék, akkor se hiányozna.
2023. aug. 30. 08:52
 85/213 kovpet ***** válasza:
100%

"majd lejár egy bankbetétje"

Őőőő... tudod, hogy a sima banki lekötés mennyi kamatot fizet? Tizedszázalékokat. Azaz kb nullát.

Megnéztem neked, egy kétmilliós havi lekötésem a CIB-nél 4,63 forintot kamatozik. Egy másik, 3 misis meg 1,23 vagy mennyi forintot, már nem emlékszem fejből írom, becsuktam az appot. De 2 forint alatti a kamat.

Na, így nézd azt, hogy nem akarja feltörni a lekötést.

2023. aug. 30. 08:59
 86/213 anonim ***** válasza:
95%

Szerencsére engem nagyon megbízható emberek vesznek körül, nekik bármikor adnék pénzt, adtam is már, az utolsó forintig visszafizették, akkor, amikorra ígérték.

Viszont, ők a közeli családtagjaim, így ez nem meglepő.

Van egy unokanővérem aki simlis, ő kért tőlem nyilván nem adtam neki, menjen a francba mert erre tényleg nincsen pénzem, hiába sajnáltatja magát...

Nem arról van szó, hogy fukar lennék, vagy érzéketlen.

Ha testvérem, édesanyám, vagy az anyósom akár kerülne ilyen helyzetbe, az utolsó forintig odaadnám a pénzemet, tudom hogy szépen lassan visszaadná, illetve még sértő is feltételezni hogy nem tennék, teljesen megbízható emberek.

Viszont mivel én nem adtam az unokanővéremnek, az anyámtól kért nyílván a hátam mögött, ő adott neki, azóta se érjük el, letiltott minket mindenhonnan, ha egy másik tesóm ír rá elérhetetlen, immár lassan 1-éve.

Ez anyámnak tanulópénz volt, ő is a félretett pénzéből adott neki.

Édesanyám nyugdíjas, nincs túl nagy nyugdíja, azért tud egyáltalán félretenni, mert mi a gyerekei folyamatosan bevásárolunk neki, hogy neki ne kelljen. Tehát gondolhatod, 100.ezret kért, amit anyám 1-év alatt gyűjtögetett össze...

Szánalmas ez, komolyan mondom, ennyit ér a becsület, 100.ezret, de számára érhetett volna kevesebbet is, tőlem ugyanis csak 70.000-ret kért... :)

2023. aug. 30. 09:26
 87/213 A kérdező kommentje:

85: Köszi, hogy megnézted a banki kamatokat, így tényleg nem kellene ezzel takaróznia, úgysem vesztene sokat, ha felbontaná.

86: Sajnálom a helyzetedet, akkor te is "meg vagy áldva" az unokanővéreddel. Szomorú, hogy vannak ilyen emberek.

2023. aug. 30. 11:10
 88/213 anonim ***** válasza:
100%

Húzd meg a határaidat, rokon, nem rokon, tökmindegy. Sértődés lesz? És akkor mi van? Kérjen kölcsön banktól. Ja, hogy lehet, hogy már ott sem kapna?

Ürügy kell? Fogászat (vagy bármilyen orvosi beavatkozás), felújítás (ha gyerek van, iskolakezdés), de nyíltan meg is mondhatod, hogy ez volt a megtakarításotok, amit odaadtál, és nincs több. Menjenek el pénzügyi tanácsadóhoz, járjanak utána, hol tudnák megfogni a pénzt, a bankfiókokban is vannak ügyintézők, akik tudnának segíteni, ha dolgoznak, nézzenek utána, van-e valami adóvisszatérítés, amit nem használnak ki, de tudnának (vannak betegségek, amikre lehet érvényesíteni).

2023. aug. 30. 11:22
 89/213 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudod, hogy állítsd le? Használd a pszichológiát! Fordítsd meg az egészet!

Amikor legközelebb felhív, akkor úgy vedd fel a telefont, hogy ezt mondod egy szuszra, hogy még köszönni se maradjon ideje:

"Szia! De jó, hogy hívtál! Képzeld el, olyan bajba kerültem, hogy sürgősen lenne szükségem 50ezer forintra, mert ha nem akkor le kell ülnöm a büntetést! Képzeld el, véletlenül rossz helyen parkoltam, és a postás is elkeverte a csekket, és már a fizetési felszólítást küldtek, hogyha nem fizetek le kell ülnöm...! "

De más büntetest is kitalálhatsz...

Figyeld meg a reakcióját! Hidd el ezután nem fog keresni egy jó darabig... És még meg sem fog sértődni, mert nem fog merni felhívni, mert attól fog tartani, hogy még mindig kérsz tőle...

2023. aug. 30. 11:47
 90/213 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tennék még hozzá az előttem szólókhoz, hogy ha bárki neheztelne rád a családból azért, mert nem adsz többet ennek a rokonnak, akkor megmondhatod neki, hogy nyugodtan pénzelje helyetted ő. Jah, hogy nincs miből? Neked sincs. Ennyike.

A lekötést én se hiszem el, 85-ös a számból vette ki a szót.

Én se látom esélyét annak, hogy megadja a tartozásodat a rokonod. Ha már most nem bírja finanszírozni az életét a bevételeiből, akkor csak az adósságait fogja szaporítani, bekerült egy spirálba. Ebből a kiút nem az új kölcsön, hanem a bevételnövelés ÉS(/vagy) a kiadáscsökkentés. Ha betegek, mindig ez lesz a kibúvó. Az ő életük, oldják meg maguk, felnőtt emberek.

2023. aug. 30. 11:47
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!