Kinek van igaza az örökléssel kapcsolatban?
Ha a néni egy jobb otthont nézne ki magának, ott is rámenne a lakása a beugróra, tisztes ellátásra, ha nincs erre bőségesen félretett pénze.
Ilyen drága az idősgondozás. Ha a távoli rokon ezt vállalja a lakásért, akkor a dolog rendben van.
"De inkább kínlódjon egyedül, csak hogy a gyereknek legyen mit örökölni. Hát fantasztikus."
A kölyköknek minden jár, mivel "nem ők akartak megszületni", csak azt felejtik el sokan, hogy ők is lesznek a másik oldalon.
Mindkét oldalt meg tudom érteni.
A szülőt is akinek kell, hogy valaki ellássa. Meg a gyereket is aki nem akarja feláldozni az életét, hogy ki tudja meddig akár évtizedekig ápolja a szülőjét.
"Meg a gyereket is aki nem akarja feláldozni az életét, hogy ki tudja meddig akár évtizedekig ápolja a szülőjét."
Igen, ez érthető teljesen. De az nem, hogy miért zavarja, hogy az anyja más megoldást keres öregkorára? Mit vár? Kínlódjon egyedül az anyja, hogy neki legyen mit örökölni?
Én sem gondoznám anyám, de cserében maximálisan támogatnám az ötletét, hogy a vagyonából a hátralévő életén könnyítsen.
Nem pedig tartom a markom.
"Mindkét oldalt meg tudom érteni.
A szülőt is akinek kell, hogy valaki ellássa. Meg a gyereket is aki nem akarja feláldozni az életét, hogy ki tudja meddig akár évtizedekig ápolja a szülőjét.
Én is megértem a gyereket is, de azt már nem, ha felháborodik azon, hogy az ingatlan - mint leendő örökség - elúszik, mert anyuka csak így látja megoldottnak az időskori ellátását.
Nyilván kedvezőbb lenne a gyerek számára, ha anyukának lenne annyi megtakarítása, amiből kifizet pl. egy ápolót/gondozót/bejárónőt és megmaradna a háza örökségnek, vagy "udvariasan" szépen meghalna időben anélkül, hogy a házát fel kellene áldoznia az ellátásáért cserébe, de az élet nem habostorta.
Van az a helyzet, amikor el kell fogadni, a kényelmesebb megoldásnak ára van, meg kell fizetni.
Jelen esetben nem lesz a ház örökség, ha a gyerek nem tud segíteni, de ha úgy érzi, ez aránytalanul túl nagy ár ezért, akkor pl. azt is felajánlhatja, hogy fizeti a szülő időskori ellátását, 0-24 órás gondozását, csak maradjon meg a ház.
58-as, a Te olvasatodban mit jelent a posztban írt "kinek van igaza örökléssel kapcsolatban"?
Ha nem lenne felháborodás a gyerek részéről, ez a kérdés meg sem fogalmazódott volna, mivel itt nincs is szó örökségről.
"Mit gondoltok erről a szituációról?"
Mit kéne gondolni mégis? A lány nem akarja/tudni gondozni, akkor nem marad más megoldás. Esetleg kösse fel magát? Eszem megáll!
Jól tette anyuka, hgy még akkor gondoskodik az elkövetkezendő időről, amíg képes rá, mert a végén még a "kedves" család bedugja a legócskább otthonba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!