Igaza van anyukámnak az örökléssel kapcsolatban?
Egyik rokonom nekem ajándékozott egy autót, azt mondta, hogy tudja, hogy úgyis akartam már venni egyet, ezért ajándékozta nekem.
Ez a rokon anyukámnak hozzám képest egy közelebbi rokona. Azt mondja anyukám, mivel ő közelebb áll hozzá a családfában, úgy lenne fair ha azt az autót anyukámnak ajándékoznám, és cserébe megkapnám az anyukám kocsiját. Anyukámnak egyébként nem ajándékozott ez a rokon semmit.
Az autót amit megöröklök ettől a rokontól, az kb 5 milliót ér, az anyukámé pedig kb 4 milliót.
Én amúgy azt mondtam anyának, hogy nem kéne hogy egyből lecsapjon rá.
Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?
Tényleg el kéne cserélnem anyukám kocsijával? Én nem annyira akarom.
Anyádnak semmi köze ahhoz, hogy te valakitől nagy értékű ajándékot kaptál. Akár rokona, akár nem.
Az ajándékozást rendesen papírozzátok le, akár ügyvéd segítségével, mert 5 M Ft nagy érték. És hibásan írtad a kifejtésben, hogy "Az autót amit megöröklök ettől a rokontól..." ui. nem örökölsz meg semmit. Ez ajándékozás, nem öröklés.
Anyád meg nyerészkedni akar rajtad. Gusztustalan dolog, ne engedd magad palira venni.
Tipikus nárcisztikus szülő, aki azt hiszi, hogy ha felnőtt is vagy, mindig ő feletted áll.
Volt ismerősöm, aki jól keresett pl, és az anyja szerint neki jár a fizetéséből, mert ő hozzájárult a tanulmányaihoz.
Ez olyan, mikor a nagyobb gyerek kap mindig új ruhát, a kisebb meg megörökli a használtat, undorító.
Ráadásul még értékben sincs nagy különbség.
Anyukámhoz közelebb áll a családfában. Idős rokonom, neki már nem kell az az autó, így nekemajándékozta, már az én nevemen van.
Csak anyum nagyon szomorú hogy neki semmit nem ajándékozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!