Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van anyukámnak az...

Igaza van anyukámnak az örökléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Egyik rokonom nekem ajándékozott egy autót, azt mondta, hogy tudja, hogy úgyis akartam már venni egyet, ezért ajándékozta nekem.

Ez a rokon anyukámnak hozzám képest egy közelebbi rokona. Azt mondja anyukám, mivel ő közelebb áll hozzá a családfában, úgy lenne fair ha azt az autót anyukámnak ajándékoznám, és cserébe megkapnám az anyukám kocsiját. Anyukámnak egyébként nem ajándékozott ez a rokon semmit.

Az autót amit megöröklök ettől a rokontól, az kb 5 milliót ér, az anyukámé pedig kb 4 milliót.

Én amúgy azt mondtam anyának, hogy nem kéne hogy egyből lecsapjon rá.

Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?

Tényleg el kéne cserélnem anyukám kocsijával? Én nem annyira akarom.

2023. jún. 30. 17:16
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Igen, ez egy rossz tulajdonsága lehet anyukámnak, hogy ilyen nyerészkedő. Nemhogy örülne, hogy lett egy autóm. Ez el is szomorít kicsit, hogy ilyen :/
2023. jún. 30. 18:56
 22/34 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen van? Csak pillazok
2023. jún. 30. 19:23
 23/34 anonim ***** válasza:
95%
Te kaptál egy jobb autót, ő számított rá, hogy megkapja, és most nem érzi fairnek. Az viszont nem elég indok, hogy neki jobban kell. Az ajándékozó neked adta, innentől a kérdés el van döntve. Az pedig, hogy eddig anyád autóját kaptad meg időnként, nem elég súlyú ahhoz, hogy cserébe átadj valamit, ami neked jól jön és neked szánták. Utólag megbírságolni a kölcsön kocsit csúnya húzás, főleg ilyen értékben. Neki van autója, már neked is. Pont.
2023. jún. 30. 19:30
 24/34 anonim ***** válasza:
36%
Mese habbal.
2023. jún. 30. 20:26
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Nincs
2023. jún. 30. 21:53
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igaza.

Te kaptad, tied.

Csak azért, mert a tied jobb vagy többet ér, nem kell nekiadni, csak mert ő így szeretné.

Szard le. Semmi köze hozzá.

2023. jún. 30. 22:35
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos. Te kaptad a kocsit.
2023. jún. 30. 22:45
 28/34 anonim ***** válasza:
4%
Mindenképp egy nagy ajándék, hogy kapsz egy kocsit, elég szomorú, hogy még elégedetlenkedsz meg variálsz.
2023. jún. 30. 23:09
 29/34 anonim ***** válasza:
88%

28!

Te elolvastad a kérdést? Itt a kérdező anyja elégedetlenkedik!

2023. júl. 1. 07:24
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Anyád haszonleső. Azért te kaptad, mert neked nem volt. Járjon mindenki a sajátjával.
2023. júl. 1. 08:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!