Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megteheti ezt a hugom? Öröklés...

Megteheti ezt a hugom? Örökléssel kapcsolatos.

Figyelt kérdés

Mikor anyukám eladta a régi lakást,vett egy nagyobbat h én és a párom,meg a gyerekünk odaköltözhessünk h tudjunk félretenni. úgy volt h 3 évig maradunk ott és uttána saját lakásba költözünk,ezért anyukám tőlünk nem kért pénzt. Azóta sajnos szétmentünk a gyerek apjával,és anyu csak egy minimális összeget kért utánna mivel otthon voltunk. Húgom akkor fejezte be az iskolát és elment dolgozni,h a lakáshitel felét oda tudja adni. A terv az volt,h ha lejár a kölcsön akkor ő majd engem kifizet kb.: 3 millióval. Mert fele lakást örökli,felét meg ugymond megveszi azzal h a hitel felét fizeti. A lakáshitel 2 éve járt le(azóta sajnos anyukánk is meghalt),és most tesóm mondta h igényt tartana lakásra,mivel terhes és a párjával beköltöznének.ugyh ad nekem 3 milliót,és költözzek el. De 3 millióból nem tudok lakást venni,és nincs félretett pénzem meg munkám se.

Erről az egészről nem lett papír írva,de tesóm bírósággal fenyeget,mert nem vagyok hajlandó ki költözni a lakásból. nem értem h miért nem tud ott maradni a pasijánál,már 5 éve ott lakott! cseppet se gondol rám h mi lesz velem ezután

2010. júl. 2. 15:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
94%

Na lássuk jól értelmezem e.

Te és a pasid ott laktatok anyudnál. Ti nem fizetettek anyudnak. A tesód a lakáshitel felét odaadta, másik felét anyud fizette. anyud sajnos meghalt. Fele hát a tiéd, fele a tesódé. A ház értékének a fele járna neked, ebből le kell vonni azt az összeget amit a tesód fizetett eddig, azt a bizonyos fél hitelt amit anyuddal közösen fizettek. Többet tényleg nem kérhetsz. Összeget nem tudok mondani, mert se a hitel összegét se a ház hozzávetőleges értékét nem írtad le.

2010. júl. 2. 15:12
 2/33 anonim ***** válasza:
98%
Pl a ház ér 8 milliót, a lakáshitel mondjuk 3 millió volt. Akkor járna neked 4 millió. Ha a 3 m-ból 1,5-t a tesód kifizetett, akkor 4-1,5 vagyis 2,5 járna neked.
2010. júl. 2. 15:14
 3/33 anonim ***** válasza:
97%

Több szempontból is hülyeségeket csináltatok.

Először is amikor megvettétek az új lakást le kellett volna papírozni az egészet. Ti anyukád jóindulata miatt maradhattatok a lakásban azzal, hogy három év múlva elköltöztök. Anyukád tőled azután is csak "minimális pénzt" kért, hogy a gyerek apjával szétmentetek. Tehát a helyzet úgy néz ki, hogy míg te nem fizettél semit a lakáshitelbe (hiszen azt édesanyád fizette), és nagyjából ingyen laktál otthon, a testvéred pengette a pénzt, mivel dolgozott. A lakáshitelt kifizettétek, megállapodtatok, hogy a húgod kifizet téged 3 millió forinttal, így az ővé lesz a lakás, mivel ti amúgy is elköltöztetek volna.

Most, hogy ő is családot alapít, kéri, hogy tartsd magad a megbeszéltekhez, ő odaadja a 3 milliót, és kér, hogy költözz el. Te semmiképpen sem akarsz elköltözni, úgy gondolod, hogy jogod van megtartani a lakást, habár az csak félig van a te neveden, és amibe te egy fillért sem fizettél.

Félretett pénzed nincs, holott ugye pot azért lakhattatok ingyen a lakásban, hogy "spórolni tudjatok" sajátra. Ez a spórolt pénz hová tűnt, kérdem én?

A gyerek mennyi idős? Hogyhogy nem dolgozol? Miből élsz akkor?

Miért nem tud a pasijánál maradni? Azért, mert most, hogy náluk is bővül a család, valószínűleg kevés a hely, illetve ő tartja magát a megállapodásátokhoz, hogy ha már fizette a fél hitelt, illetve képes téged kivásárolni a lakásból, akkor ezt meg is tehesse.

Ugyebár ti eleve csak ideiglenes jelleggel laktatok a lakásban... A húgod nem tehet róla, hogyti a gyereked apjával szétmentetek, nem tehet arról, hogy te nem dolgozol, illetve hogy annak ellenére sincs megtakarított pénzed, hogy annak felhalmozására öt éves volt. Ő csak azeretné megkapni a jogos jussát, te pedig betartasz neki.

Ezek alapján kökéletesen megértem, hogy bírósághoz akar fordulni, mert itt te vagy a hunyó.

2010. júl. 2. 15:19
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Az elütésekért bocs, gyorsan írtam, nem figyeltem eléggé.
2010. júl. 2. 15:22
 5/33 anonim ***** válasza:
95%

Én se vagyok biztos benne, hogy jól értelmezem.. De, ha húgod elment dolgozni, hogy kifizesse a hitel felét, akkor Te is köthetsz olyan kompromisszumot, hogy elmész dolgozni, adjon 1 évet még ott, lesz félretett pénzed, plusz amit kapsz tőle, azzal már talán el tudsz indulni, ha más nem, még egy darabig albérlet. De neked most úgy lett lakásod, hogy fizetni nem fizettél érte, húgod, édesanyád igen, szóval valamennyire jogos, hogy igényt tart rá. De ez csak a jogi oldal, emberileg hát nem tudom. Biztos, hogy gondolnék arra, mi lesz a testvéremmel, de az is biztos, hogy jön a gyerek, ő is külön életet szeretne a barátjával, nem írtad, hogy szülőknél laknak-e, vagy a barátjának külön lakása van. Ha szülőknél, egyértelmű, hogy menne el onnan. szerintem..

Kicsit te is gondolj bele az ő helyzetébe.

Amiről nem lett papír írva, az a jog szerint olyan, mintha nem is történt volna. Hogy te adtál édesanyádnak anno valamennyit, annak nyoma nincs..

2010. júl. 2. 15:22
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy fityinget nem tettél bele, a tesód meg ezért a lakásért (hogy legyen hol laknod!) dolgozott, ő fizette a hitel felét.

A gyereked elmúlt 3 éves, mégse dolgozol. Mégis miből lenne félretett pénzed???

A tesód eddig szó nélkül fizette a törlesztőt, nem kért a tulajdonrésze használatáért tőled semmit (megtehette volna, hogy bérleti díjat kér...) és még pénzt is ajánl neked. És neked még van képed közölni vele, hogy nem mész sehová??? Tartja magát a megállapodásotokhoz. Addig jó volt a megállapodás, amig fizette a törlesztőt és nem látott semmit a pénzéért cserébe... Most már szeretne visszakapni valamit, most már nem tetszik a megállapodás???

Felháborító vagy, ez a véleményem.

És remélem, a bíróságra megy a tesód és fizetheted a vesztes perköltséget is.

2010. júl. 2. 15:23
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
neked elvileg a régi lakás árának a fele járna és kész. Ha ez 3 m akkor annyi, mivel az újat ugye tesód és anyukád fizette.
2010. júl. 2. 15:27
 8/33 anonim ***** válasza:
40%
Örülök, hogy nincs testvérem.
2010. júl. 2. 15:28
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én is egyetértek, hogy kicsit belekényelmesedtél egy eltartott helyzetbe.. Próbálj a saját lábadra állni, legyen munkád, ne függj ilyenektől. A hugodnak szerintem is igaza van ebben, hogy igényt tart a lakásra. Kicsit önzően állsz a dologhoz, a kérdésnek annak kéne lennie, hogy te megteheted-e a hugoddal.
2010. júl. 2. 15:28
 10/33 anonim ***** válasza:
94%
Megteheti, és remélem, meg is teszi. Élősködtél már rajta eleget, amíg hagytad, hogy ő dolgozzon azért a lakásért, amiben végig te laktál...
2010. júl. 2. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!