Megteheti ezt a hugom? Örökléssel kapcsolatos.
Mikor anyukám eladta a régi lakást,vett egy nagyobbat h én és a párom,meg a gyerekünk odaköltözhessünk h tudjunk félretenni. úgy volt h 3 évig maradunk ott és uttána saját lakásba költözünk,ezért anyukám tőlünk nem kért pénzt. Azóta sajnos szétmentünk a gyerek apjával,és anyu csak egy minimális összeget kért utánna mivel otthon voltunk. Húgom akkor fejezte be az iskolát és elment dolgozni,h a lakáshitel felét oda tudja adni. A terv az volt,h ha lejár a kölcsön akkor ő majd engem kifizet kb.: 3 millióval. Mert fele lakást örökli,felét meg ugymond megveszi azzal h a hitel felét fizeti. A lakáshitel 2 éve járt le(azóta sajnos anyukánk is meghalt),és most tesóm mondta h igényt tartana lakásra,mivel terhes és a párjával beköltöznének.ugyh ad nekem 3 milliót,és költözzek el. De 3 millióból nem tudok lakást venni,és nincs félretett pénzem meg munkám se.
Erről az egészről nem lett papír írva,de tesóm bírósággal fenyeget,mert nem vagyok hajlandó ki költözni a lakásból. nem értem h miért nem tud ott maradni a pasijánál,már 5 éve ott lakott! cseppet se gondol rám h mi lesz velem ezután
Ez nem mentség arra, hogy ki akarod semmizni a testvéredet a lakásból, amiért ő dolgozott, amit ő fizetett - neked meg semmid sincs benne, csak a hátsó feled.
Remélem, minél előbb beadja a pert, te meg kezdhetsz gyűjtögetni a perköltségre... mert meg fogja nyerni.
ÓÓÓ, hát nem tudtad... És ez kell, hogy érdekeljen bárkit is???
Örülj, hogy eddig ott lehettél és köszönd meg szépen.
Én átérzem a helyzeted, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz. De próbált meg optimistán szemlélni a dolgokat. 3 millió forint sok pénz még a mai világban is. Azzal már tényleg sok mindenhez kezdhetsz.Elmész albérletbe, fizeted aztán lesz valaki, akivel majd összekötöd az életed és ketten fizetitek.
Megállapodtál 10 évvel ezelőtt a húgoddal, muszáj a megállapodáshoz ragaszkodnod, attól leszel te is jobb ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!