Megteheti ezt a hugom? Örökléssel kapcsolatos.
Mikor anyukám eladta a régi lakást,vett egy nagyobbat h én és a párom,meg a gyerekünk odaköltözhessünk h tudjunk félretenni. úgy volt h 3 évig maradunk ott és uttána saját lakásba költözünk,ezért anyukám tőlünk nem kért pénzt. Azóta sajnos szétmentünk a gyerek apjával,és anyu csak egy minimális összeget kért utánna mivel otthon voltunk. Húgom akkor fejezte be az iskolát és elment dolgozni,h a lakáshitel felét oda tudja adni. A terv az volt,h ha lejár a kölcsön akkor ő majd engem kifizet kb.: 3 millióval. Mert fele lakást örökli,felét meg ugymond megveszi azzal h a hitel felét fizeti. A lakáshitel 2 éve járt le(azóta sajnos anyukánk is meghalt),és most tesóm mondta h igényt tartana lakásra,mivel terhes és a párjával beköltöznének.ugyh ad nekem 3 milliót,és költözzek el. De 3 millióból nem tudok lakást venni,és nincs félretett pénzem meg munkám se.
Erről az egészről nem lett papír írva,de tesóm bírósággal fenyeget,mert nem vagyok hajlandó ki költözni a lakásból. nem értem h miért nem tud ott maradni a pasijánál,már 5 éve ott lakott! cseppet se gondol rám h mi lesz velem ezután
Nem "ráhagyta", ha nincs végrendelet, automatikusan a leszármazók örökölnek... közösen...
A kérdező egyszerűen pofátlan, és még itt akar igazolást keresni...
bocsi lehet nem láttam a kérdésnél, hogy nem volt végrendelet... hol is van? azt nem mondom, h fair az egész, de ha csak a hugnak lett volna szánva a lakás akkor a nevén lenne.
és sokmindent meg lehet csinálni, mi se kaptunk tesómmal egy vasat se anyánk után...
Mint írtad, a hitel 10 éve lett felvéve, ami két éve lejárt => tehát ez 12 év!
Igen, megteheti, perre viheti, és meg fogja nyerni!
És neki van igaza.
Engem se érdekelne mi lesz veled eddig ingyen éltél a gyerekkel a család nyakán.
Lehet lepontozni de ez van munkád nincs pénzt nem addtál a lakásba a tesod dolgozott érte.
Egy albérletet ennyi pénzből ki tudsz fizetni.
egyre jobb...
tehát Te maradnál a 2,5 szobásban 2en a gyerekeddel ők meg nyomorogjanak a 1, 5 ben 3an????Amibe ráadásul egy forintot sem fizettél?
Te nem vagy testvér!!!
Mikor bajban voltál Ő segített, Te meg azon agyalsz hogy tudod megkerülni a szerződést, amit szóban kötöttetek...
Ha perre viszi nagy eséllyel nyer és a perköltséget is fizetheted...
Szióka. Anno ugye megegyeztetek tesóddal, hogy kifizet téged 3 millióval.
Most ez történik, illetve a megállapodásotok szerint szeretne eljárni.
Persze te most nehéz helyzetben vagy, és valóban gond, hogy nem tudsz belőle lakást venni, de ezt akkor is tudtad, amikor ezt felajánlotta. Akkor kellett volna szólni, hogy te nem így gondolod, vagy neked nem elég a 3 millió. De hát megállapodtatok, innentől kezdve be kell tartanod a megállapodást. Biztos nehéz lesz először, de el tudsz menni albérletbe, aztán majd dolgozni, végül lesz egy párod, akivel majd közösen spóroltok, jó esetben neki is lesz egy kevés pénze, meg neked is marad a három millióból, és akkor akár hitelt is fel tudtok venni, sokkal könnyebben a kezdő tőkével, és vesztek közösen egy lakást.
Sajnos ugye megállapodtatok, ahhoz tartani kell magad, akármilyen nehéz is. Én az albérletet javasolnám. A pénzből a gyerkőcöt is tudod nevelni, aztán meglátod megoldódik majd a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!