Megteheti ezt a hugom? Örökléssel kapcsolatos.
Mikor anyukám eladta a régi lakást,vett egy nagyobbat h én és a párom,meg a gyerekünk odaköltözhessünk h tudjunk félretenni. úgy volt h 3 évig maradunk ott és uttána saját lakásba költözünk,ezért anyukám tőlünk nem kért pénzt. Azóta sajnos szétmentünk a gyerek apjával,és anyu csak egy minimális összeget kért utánna mivel otthon voltunk. Húgom akkor fejezte be az iskolát és elment dolgozni,h a lakáshitel felét oda tudja adni. A terv az volt,h ha lejár a kölcsön akkor ő majd engem kifizet kb.: 3 millióval. Mert fele lakást örökli,felét meg ugymond megveszi azzal h a hitel felét fizeti. A lakáshitel 2 éve járt le(azóta sajnos anyukánk is meghalt),és most tesóm mondta h igényt tartana lakásra,mivel terhes és a párjával beköltöznének.ugyh ad nekem 3 milliót,és költözzek el. De 3 millióból nem tudok lakást venni,és nincs félretett pénzem meg munkám se.
Erről az egészről nem lett papír írva,de tesóm bírósággal fenyeget,mert nem vagyok hajlandó ki költözni a lakásból. nem értem h miért nem tud ott maradni a pasijánál,már 5 éve ott lakott! cseppet se gondol rám h mi lesz velem ezután
a lakás anyu nevére lett véve,és miután ő meghalt mi örökültünk tesómmal. Arról h ő a lakáshitelfelét fizette nem lett papír írva. csak megbeszéltünk. ha bírósághoz fordul,megnyerheti a pert?
A pasijának van egy 1,5 szobás lakása,amibe meg mi lakunk az 2+ fél,és annak idején 8,5 millióért vettünk,5 milliós laksáhitel volt rajta,amit 10 évre vett fel anya
Mégis mit gondolsz, ki nyeri a pert? Ha 10 év volt a hitel, akkor min. 10 éves a gyereked, munkád nincs, pénzed nincs. Pöffeszkedsz a nagy lakásban és elvárnád, hogy a tesód a kicsi lakásba szülje a gyerekét???
Tényleg gusztustalan emberek vannak.
Képes a saját testvérével kötött megállapodást is felrúgni, hogy megkaparintson olyat, amihez semmi köze.
A szóbeli megállapodás is megállapodás és a bíróság nem neked fog hinni, az tuti...
A 8,5 millióból 2,5 milliót a tesód fizetett, marad 6,5 millió, ő ajánl neked 3 milliót, ami teljesen korrekt. 10 éve nem kapott tőled semmit a pénzéért, bérleti díj, ilyesmi.
Remélem, a per során egyben azt is követelni fogja, ha van egy kis esze.
"Arról h ő a lakáshitelfelét fizette nem lett papír írva. csak megbeszéltünk. ha bírósághoz fordul,megnyerheti a pert?"
Igen, megnyerheti, és meg is fogja. Akár banki átutalással, akár tanúkkal tudja bizonyítani az igazát. Az sem fog neked segíteni, hogy öt éve nem dolgozol, hanem eltartatod magad, előbb a pároddal, aztán édesanyáddal, most pedig a húgoddal. Ha a helyedben lennék, füléem-farkam bahúzva elköltöznék onnan, akár albérletbe is. Persze vannak, akik gerinctelenebbek annál... Vannak akik úgy gondolják, hogy élősködhetnek másokon. Ezt a bíróság is látni fogja. Ha perre viszed a dolgot, te csak veszthetsz.
Ja, hogy a gyereked ezek szerint akkor legalább 12 éves? Áháámm... És azt mondod, nem dolgozol?
Elvárod, hogy a húgod fizesse helyetted is a lakáshitelt, aztán meg fityiszt mutatsz neki? Éveken át nem tetszett dolgozni, most meg nem tetszik kiköltözni abból a láksából, ahol eddig is csak az anyuka miatt lakhatott? Egy fillért sem tetszik beadni, nem tetszik spórolni, lakbért nem tetszik fizetni, dolgozni nem teszik lemenni, aztán meg sírunk, hogy a gonosz húgocska követeli a jogos örökségét? De elkényelmesedett itt valaki!
Remélem, irtóra rácseszel a peren, mert egy gerinctelen ember vagy. Megérdemelnéd ezzel a hozzáállással, hogy a perköltséget is a nyakadba varrják, aztán menj a híd alá a majdnem felnőtt gyerekeddel.
A magyar jogban a szóban kötött szerződés is érvényes. Amúgy meg a megállapodás amit kötöttetek teljesen korrekt (8,5 millió/2) - (amit a tesód fizetett/2) = (4,25-1,25)=3 millió
Ha elmész dolgozni a fizetésedből ki tudod fizetni az albérlet nagy részét, a többit meg kipótolod a 3 millióból. Örülj neki, hogy lesz megtakarításod, és ne támadd a testvéredet.
Ha bíróságra viszitek az ügyet valószínűleg veszíteni fogsz és akkor még a perköltséget is ki kell fizetned.
Remélem jobb belátásra térsz.
nem azt mondta a kérdező, h sose dolgozott, hanem h most nincs munkája. lakbért a saját családjának miért fizetett volna? én se a gyerekemtől se a tesómtól lakbért nem kérnék, csak hozzájárulást a rezsihez. tesó a saját részét fizette nem az egészet, ergo a kérdezőt nem tartotta el, hanem a lakás egy részét vette meg, és most a másik részt akarja megvenni.
a megtakarításról meg... itt mindenki tud megtakarítani?? én magamból indulok ki, a fizetésemből örülök, ha kaja kijön, nemhogy félretegyek (közalkalmazott)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!