Igaza van anyukámnak az örökléssel kapcsolatban?
Egyik rokonom nekem ajándékozott egy autót, azt mondta, hogy tudja, hogy úgyis akartam már venni egyet, ezért ajándékozta nekem.
Ez a rokon anyukámnak hozzám képest egy közelebbi rokona. Azt mondja anyukám, mivel ő közelebb áll hozzá a családfában, úgy lenne fair ha azt az autót anyukámnak ajándékoznám, és cserébe megkapnám az anyukám kocsiját. Anyukámnak egyébként nem ajándékozott ez a rokon semmit.
Az autót amit megöröklök ettől a rokontól, az kb 5 milliót ér, az anyukámé pedig kb 4 milliót.
Én amúgy azt mondtam anyának, hogy nem kéne hogy egyből lecsapjon rá.
Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?
Tényleg el kéne cserélnem anyukám kocsijával? Én nem annyira akarom.
Na jah, de erröl te tehetsz? Ne rajtad csattanjon már.
Valamint, ez csak úgy érdeklödés: te vagy anyud tartjátok/tartottátok a kapcsolatot az idös rokonnal?
10-re:
Esetleg gondolja végig anyukád, miért nem kapott semmit.
A nyitóban leírt nyerészkedő hozzáállása alapján én nem csodálkozom. Ha máskor, másokkal is így viselkedik, érthető, ha az idős rokon inkább bárki másnak ajándékoz, csak nem neki.
De mit lehet tudni a tulajdonos döntésének hátteréről?
Van valami gondja a mamával?
Vagy csak szimlán nem volt több autó, így egyet kellett kisorsolni?
Ugye nem anyád fizette az illetéket, hanem te?
Mert max 16 vagy, ha neked ez öröklés.
Mindenesetre, a mama helyében én inkább csendben maradtam volna.
Van egy rokon, téged választott, ennyi.
De ahogy már említettem, érdekes lehet itt a döntés háttere.
Lehet, hogy én is inkább egy fiatalabb rokont támogatnék, hiszen az idősebbnek már úgyis van autója, a fiatalnak meg hátha tudnék segíteni az életében, ha olyan is, hogy tud élni vele, jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!