Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kinek van igaza az örökléssel...

Kinek van igaza az örökléssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Egy rokonomnak a lánya nem vállalja, hogy idős korában együtt lakjon az anyukájával, hanem csak a párjával akar együtt lakni. (Elférnének, mert többszobás lakásuk van). Erre az anyukája megváltoztatja a végrendeletét, és írat egy eltartási szerződést egy távolabbi rokonával, aki majd ápolni fogja, ha kell, ezért cserébe ráhagyja a lakását. Így a lakás nem a lányára száll. Mit gondoltok erről a szituációról?

2023. aug. 16. 08:18
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
90%
Nekem úgy jön le a történet, hogy anyuka még egyáltalán nem szorul most gondozásra, hanem arra gondol, hogy mi lesz vele 10-20-30 évvel később.
2023. aug. 16. 14:34
 42/60 anonim ***** válasza:
95%

A nèninek van igaza. Mègis mit tenne?Maradjon egyedül mert a làny gondozni se akarja, de az öröksèg is kell. Ha a hàzèrt cserèben valaki gondozza, legalàbb nem lesz egyedül. Szerinted mit kellene tegyen? èrdekelne a te vèlemènyed.

Ahogy írtàk el is adhatja , ès otthonba mehet a pènzből.

2023. aug. 16. 14:36
 43/60 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem a kérdés provokáció.

Normalisan kellene tartani a kapcsolatot es akkor tudna az anya hogy szamithat rá vagy sem.

De ilyenekkel ne jojjenek hogy költözzön oda a lány, hagyja fel az életet,karrierjét, es gondozza a mamát.

Lehet újra torolni a kommentemet ha ebben éled ki az életed

2023. aug. 16. 14:53
 44/60 A kérdező kommentje:
Az anyukája 80 éves, nincs semmilyen komoly egészségügyi problémája, csak néha fáj a lába, és szed néhány gyógyszert vérnyomásra, szívműködésre.
2023. aug. 16. 14:59
 45/60 anonim ***** válasza:
100%

"nincs semmilyen komoly egészségügyi problémája"

Még! De bármikor lehet ebben a korban ágyhoz kötött.

2023. aug. 16. 15:15
 46/60 anonim ***** válasza:
93%

Én a mama oldalán állok.

Oké h nem cseléded szülök meg ápolót de ha valaki annyira nem képes, hogy néha átnézzen vagy legalább fizessen valakit aki ezt megteszi akkor én , mint öreg ember megoldom máshogy. Keresek akkor én valakit aki gondoz cserébe akkor fizetek neki helyettek + mivel nekem nincs helyem a házatokban így nektek sem lesz az enyémben.

2023. aug. 16. 15:55
 47/60 anonim ***** válasza:
84%
43: A normális kapcsolattartásról: "Eddig az anyja segített nekik, ha anyagilag megszorultak".
2023. aug. 16. 16:15
 48/60 anonim ***** válasza:
96%

Sok idős fél egyedül lakni, ami érthető. Viszont az sem elvárható, hogy odaköltözzön valaki, akinek van saját élete.

A néni a saját vagyonáról meg úgy rendelkezik, ahogy akar. Amíg nem halt meg, addig nincs köze hozzá senki másnak, mire költ, mit ad el. Amikor meg majd meghal, akkor azon lehet osztozni majd, ami maradt, kivéve, ha végrendelettel másképp nem rendelkezett. Eltartási szerződést nem igazán lehet megtámadni később, csak ha tényleg demens volt már pl. a háziorvos szerint, akkor lehet mondani, hogy rábeszélték szegényt.

2023. aug. 16. 16:23
 49/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem így korrekt. Az ember nem azért dolgozik egy életen át, hogy öregségére nélkülözzön. Természetes, hogy az az első, hogy bebiztosítja saját életét arra az esetre, hogyha nem tudja magát ellátni. Ezen a költségek és a temetésén felül ha még marad mit örökölnie a gyereknek, akkor oké, de ha nem, akkor nem.
2023. aug. 16. 18:18
 50/60 anonim ***** válasza:
93%

80 felett azért ez már naponta változhat, ne légy nevetséges. Gondolom egyre kevésbé tudja ellátni magát.

De inkább kínlódjon egyedül, csak hogy a gyereknek legyen mit örökölni. Hát fantasztikus.

2023. aug. 16. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!