Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most ezért tényleg mi vagyunk...

Most ezért tényleg mi vagyunk a hibásak?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszabb lesz, előre is elnézést kérek érte ...

Szóval a férjemmel van egy kislányunk, aki most 9 és fél éves.

Ha néha úgy alakul, egy ideje másfél-2 órára egyedül hagyjuk (mondjuk pl egyikünk dolgozik, másik el kell menjen bevásárolni) de sosem többre, mindent kikészítünk neki, amire szüksége lehet (tehát tűzhelyet, ilyesmit nem kell meggyújtania) és a telefonszámunkat is tudja fejből, hogy fel tudjon hívni, ha szükséges. Ezt kb fél éve csináljuk, nagy ritkán amikor nincs más megoldás, de eddig sosem volt probléma.

Férjem családja sajnos nem segít semmit, az enyémek még messze vannak (több ezer km).

Férjemnek van jó sok féltestvére (aki nem is igazán vérszerinti féltestvér, mert sem az anya, sem az apa nem ugyanaz). Ebből az egyik egyedül neveli a fiát, aki most 12 és fél éves.

Mi ezen a héten nagyjából itthon vagyunk, ìgy megkért, hogy három napra vállaljuk már el a gyereket. Érdekes, a vérszerinti testvérei közül senki sem ér rá... De ez már általános, megszoktuk.

Csakhogy ma este úgy alakult, hogy váratlanul egyszerre kellett elmennünk a férjemmel (illetve nem pont egyszerre, de volt egy kb másfél órás átfedés a két távollét között, amíg egyikünk sem lett volna itthon.).

Elkészítettük a gyerekeknek a kaját előre, betettünk egy filmet, hogy addig nézzék (mire vége lett volna, egyikünk haza is ér...)

Erre a kissrác (mondom, majdnem 13 éves) felhívja az anyját, hogy mi egyedül hagyjuk őt.

Erre az anyja mint a fúria, hogy mi mekkora szemetek vagyunk, hogy erre nem vagyunk képesek, hogy vigyázzunk a gyerekére, stb stb. A férjem erre lemondja a programját, az anyja felrohan a gyerekért, de annyira nem képes, hogy bejöjjön legalább köszönni, felkapja a gyereket és elrohant. A kislányom meg sír mert nem érti, hova lett az unokatestvére és miért ment el ilyen hirtelen.

Persze megint én vagyok a szemét (amúgy is mindig savaz az egész család, hogy mert én mindig csak a karrieremmel foglalkozom...) Igaz, szeretem a munkámat... és nem igazán hagyományos irodai munkarendben dolgozom...

Mondtam a férjemnek, hogy na nekem itt lett elegem a családjából, mert állandóan csak mi segítünk ennek a lánynak, de még ekkor is megkapjuk a magunkét. Mire a férjem azt válaszolta, hogy nyugodjak le, ne csináljam a fesztivált. És legközelebb megint be fogja vállalni a srácot...

Most ez tényleg ennyire gáz volt, amit csináltunk, hogy ennyire meg kelljen ránk haragudni, és elnézzem, hogy köszönés nélkül beviharzik 2 nap gyerekőrzés után, felkapja a gyereket és beszélni sem hajlandó?????

Eléggé kivagyok mert tényleg nem értem, és megint engem fognak mindenért hibáztatni...

Köszi, ha válaszoltok...

2023. júl. 27. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
78%
Senkinek nem jut eszébe, hogy Franciaországban már a fél náció arab? Nekem gyanus, hogy ez a kérdező magyar nő, ki van rekesztve, a rászálló férje családja lehet arab, vagy keverék. Én őt sajnálom, mert a férje valószinű nem európai, a nagy családjában a nagyszáju keverék nők dirigálnak, a férfiak engedelmeskednek. Tudom, mert rokonom ott él, olyan más kultura, családban is, nálunk ez elképzelhetetlen. Nem tudok tanácsot adni, a kulturák keveredése sajnos nem mindig pozitiv.
2023. júl. 30. 17:25
 62/67 anonim ***** válasza:
100%

61-es, én szó szerint értelmeztem, mikor azt írta, hogy a férje francia. Vagyis nem franciaországi arab nemzetiségű, hanem francia nemzetiségű.

Ha a te sejtésed igaz, akkor már jobban értem, miért ilyenek a kérdezőnél a családi-rokoni viszonyulások. Viszont akkor a kérdezőnek lehet mondani: ki milyen rózsát szakít, olyat szagol. Aki egy arabbal köti össze az életét, az az arab/iszlám kultúrát kell, hogy összepárosítsa a saját értékrendjével. És ha ez problémákat szül, akkor elsősorban magát kell okolnia, amiért ezekkel a nyilvánvaló nehézségekkel nem számolt előzetesen.

2023. júl. 30. 17:33
 63/67 anonim ***** válasza:
76%

A ti gyereketekkel azt csináltok amit akartok, de ha az én gyerekem hagynád egyedül anélkül, hogy előtte megbeszélnénk, én is kiakadnék.

Bár nálunk a megbízható húgom 10 évesen felgyújtotta a házat.ételt akart melegíteni(akkor még csak gyufa és gáztűzhely volt, mikró nem) megégette az ujját, eldobta és elszaladt.

2023. júl. 30. 19:00
 64/67 A kérdező kommentje:

A férjem nem arab, p echte fehér francia.

A család is az, a lány félig malgas (mint mondtam, nem azonos sem az apa sem az anya.

A házat nem tudja felgyújtani, mert minden elektromos, kaját még nem melegít magának, mert előtte ettek, másfél óra alatt ha megéheznek, van keksz meg rágcsa, ha minden kötél szakad.

Egyébként kértem tanácsot helyi családoktól, mindenki nekünk adott igazat, szóval megnyugodtam.

2023. júl. 31. 06:49
 65/67 A kérdező kommentje:
Egyébként meg a nő tudja, hogy a mi lányunk egyedül szokott maradni néha. Szóval ha ez ennyire zavarta akkor nem igazán értem, miért bízza ránk egy hétre a saját gyerekét, talán azt gondolta, hogy egy hétig 24 órában itthon fogunk ülni?
2023. júl. 31. 06:52
 66/67 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom olyan családokat kérdeztél meg akik hasonlóan gondolkodnak mint te:-D
2023. júl. 31. 07:02
 67/67 A kérdező kommentje:

Utolsó, teljesen random családok voltak, de inkább az nyugtat meg, hogy a nagy többség úgy gondolkodik, mint én :)

Illetve mi, mert azóta a férjem is nekem ad igazat.

Egyedül abban nem, hogy nem kell haragudni a lányra.

De abban viszont igen, hogy nem volt OK így berohanni, mint a fúria és minden beszélgetést visszautasítani. Ugyanis ő megpróbált vele beszélni, erre a csaj nem hajlandó, sem telefonon, sem élőszóban.

2023. júl. 31. 07:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!