Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most ezért tényleg mi vagyunk...

Most ezért tényleg mi vagyunk a hibásak?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszabb lesz, előre is elnézést kérek érte ...

Szóval a férjemmel van egy kislányunk, aki most 9 és fél éves.

Ha néha úgy alakul, egy ideje másfél-2 órára egyedül hagyjuk (mondjuk pl egyikünk dolgozik, másik el kell menjen bevásárolni) de sosem többre, mindent kikészítünk neki, amire szüksége lehet (tehát tűzhelyet, ilyesmit nem kell meggyújtania) és a telefonszámunkat is tudja fejből, hogy fel tudjon hívni, ha szükséges. Ezt kb fél éve csináljuk, nagy ritkán amikor nincs más megoldás, de eddig sosem volt probléma.

Férjem családja sajnos nem segít semmit, az enyémek még messze vannak (több ezer km).

Férjemnek van jó sok féltestvére (aki nem is igazán vérszerinti féltestvér, mert sem az anya, sem az apa nem ugyanaz). Ebből az egyik egyedül neveli a fiát, aki most 12 és fél éves.

Mi ezen a héten nagyjából itthon vagyunk, ìgy megkért, hogy három napra vállaljuk már el a gyereket. Érdekes, a vérszerinti testvérei közül senki sem ér rá... De ez már általános, megszoktuk.

Csakhogy ma este úgy alakult, hogy váratlanul egyszerre kellett elmennünk a férjemmel (illetve nem pont egyszerre, de volt egy kb másfél órás átfedés a két távollét között, amíg egyikünk sem lett volna itthon.).

Elkészítettük a gyerekeknek a kaját előre, betettünk egy filmet, hogy addig nézzék (mire vége lett volna, egyikünk haza is ér...)

Erre a kissrác (mondom, majdnem 13 éves) felhívja az anyját, hogy mi egyedül hagyjuk őt.

Erre az anyja mint a fúria, hogy mi mekkora szemetek vagyunk, hogy erre nem vagyunk képesek, hogy vigyázzunk a gyerekére, stb stb. A férjem erre lemondja a programját, az anyja felrohan a gyerekért, de annyira nem képes, hogy bejöjjön legalább köszönni, felkapja a gyereket és elrohant. A kislányom meg sír mert nem érti, hova lett az unokatestvére és miért ment el ilyen hirtelen.

Persze megint én vagyok a szemét (amúgy is mindig savaz az egész család, hogy mert én mindig csak a karrieremmel foglalkozom...) Igaz, szeretem a munkámat... és nem igazán hagyományos irodai munkarendben dolgozom...

Mondtam a férjemnek, hogy na nekem itt lett elegem a családjából, mert állandóan csak mi segítünk ennek a lánynak, de még ekkor is megkapjuk a magunkét. Mire a férjem azt válaszolta, hogy nyugodjak le, ne csináljam a fesztivált. És legközelebb megint be fogja vállalni a srácot...

Most ez tényleg ennyire gáz volt, amit csináltunk, hogy ennyire meg kelljen ránk haragudni, és elnézzem, hogy köszönés nélkül beviharzik 2 nap gyerekőrzés után, felkapja a gyereket és beszélni sem hajlandó?????

Eléggé kivagyok mert tényleg nem értem, és megint engem fognak mindenért hibáztatni...

Köszi, ha válaszoltok...

2023. júl. 27. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
43%
Ha így utálod ezt a nőt meg ilyen hülye, akkor nem értem, mit kell a gyerekét napokra elvállalni. És bizony én is ideges lennék, ha a gyerekemet egy nála kisebbel órákra egyedül hagynák. Hiába jössz a netflixszel, az nem bébiszitter. Az meg külön érdekes, hogy a férjeddel ennyire nem egyeztek erről. Van itt több probléma is. Az alapkérdésedre: persze, hogy ti vagytok a hibásak.
2023. júl. 28. 06:27
 22/67 A kérdező kommentje:

Utolsó, a férjem vállalta el.

Ha rajtam múlik, nem vállalom.

De én vagyok az önző, mert éppen munkám volt este, és pont amikor a férjemnek is dolga lett volna. De megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó 3 napig mindent lemondani és itthon ülni csak azért, mert épp itt van a gyerek.

2023. júl. 28. 06:57
 23/67 anonim ***** válasza:
58%

Engem és a tesómat is egyedül hagytak több órára mikor óvodába jártunk és utána iskolában is. Szegények voltunk, muszáj volt dolgozni. Mindent részletesen elmagyaraztak nekünk, listát hagytak hátra hogy mit szabad mit nem, mit kell tenni amikor... stb, és a főnökkel is le lett dumálva hogy ha a otthonról hívnak akkor nincs az a munka ami megállít abban hogy felvegyék. Egyedül mertek hagyni mert bíztak bennünk, bennem főleg azért mert tudták hogy én nagyon paranoiás gyerek voltam aki kb mindig retteget attól hogy elesik és beüti a fejét, magára gyújtja a házat, elvágja megégeti magát, és a tesómat is hamar lebeszéltem ha ilyenekre készült. Értem én hogy mindig van kivétel akinek akárhogy magyarázol annyit értett meg belőle hogy nem fogja senki leszidni ha baromságot csinál, de ezt a szülő jobb esetben már tudja hogy a gyereke mennyire felelősségtudó.

Egy 9 éves ha értelmes, akkor minden gond nélkül eltudja magát foglalni, lehet hogy egész idő alatt csak megebédel miközben megírja a háziját. Ezért fel se tudom fogni hogy egy 13 éves gyerek akire amúgy nem is figyelnek otthon, miért nem tud önnálló lenni.

Itt egyértelműen a rokon a hülye, az a másfél óra kb annyi mint az idő amit eltölt azzal hogy elmenjem és hazajöjjön a suliból. Abban egyetértek hogy talán szólni kellett volna amikor kiderült hogy lesz egy kis idő, hiszen megígértétek hogy figyeltek rá.

De a párod ha a te közlési stílusodat kritizálja akkor nyugodtan tegye meg ezt a rokonnal is mert ez nem normális, ilyet a gyerekek szoktak hogy hisztizve kivonulnak aztán nem szólnak hozzád...

2023. júl. 28. 06:59
 24/67 anonim ***** válasza:
22%
A ti dolgotok hogy veszélyeztetiek a saját gyereketek, de azért másét is az már meredek. Ő megkért titeket, gondolom nem azt gondolta hogy hagyjátok őket lesz ami lesz. na ezért nem kell olyan nőnek gyerek akinek a karrier fontosabb.
2023. júl. 28. 07:07
 25/67 anonim ***** válasza:
86%

Érdekes, hogy mindjárt ráért a fúria a gyerekével lenni, amint kiderült a helyzet.

Legközelebb szarnék egy nagyot a fejére. Oldja meg. Ha a férjednek nem tetszik, akkor pesztrálja ő a gyereket.

2023. júl. 28. 07:12
 26/67 A kérdező kommentje:

Utolsó, én kulcsos gyerek voltam (80-as évek) sőt teljesen egyedül jártam 10 éves koromtól a suliba ami fél óra villamosozásra volt otthontól. Szüleim dolgoztak mindketten, mobil nem volt. A szomszéd néni melegítette meg az ebédet, aztán pedig a menzán ettem, majd haza, és szépen megírtam a leckét délután 2-től kb fél 6-ig,mire anyukám hazaért a húgommal, aki napközis volt akkor. Sosem volt gond. Igaz, azóta változtak az idők. De.

A lányomat nem egyből hagytuk egyedül, többször kipróbáltuk. Mikor betöltötte a 9-et, azóta. Tudom, hogy lehet benne bízni, ha bármihez engedélyt szeretne, vagy kérdése van, felhív minket a vonalas telefonról. A max, amíg egyedül van, nem volt soha 2 óránál több, és természetesen soha nem hagytam úgy otthon, hogy előtte nem evett, uzsonna ne lett volna neki kikészítve....

Nagyon nyugodt gyerek, teljesen jól eljátszik egyedül, vagy olvas, esetleg ilyenkor meg van neki engedve a konzol vagy a Netflix (egyébként naponta 20 perce van rá, több nem). Szóval maximálisan megbízom benne, persze tudja, mit csinálhat és mit nem.

Az unokatesóját babakora óta ismeri, szóval végülis ez sem lett volna probléma.

Az igaz mondjuk, hogy az anyja kb mindent megvesz neki és irtóra elkényezteti (pedig nem gazdagok, már egyszer Szoc lakásból is kilakoltatták őket, mert nem fizette a lakbért, akkor is a család dobta össze neki a több ezer eurót, hogy ne az ő nyakukon éljen). De a gyereknek mindent, plusz magániskola, ami nem olcsó.... A miénk államiba jár...

2023. júl. 28. 07:18
 27/67 anonim ***** válasza:
93%

Eleve nem értem, hogy minek vállalta be a férjed a felvigyázást, ha NEKI programja volt aznap estére, tehát pontosan tudta, hogy nem lesz felügyelet alatt 0/24-ben a kiskirály. Ő volt a hunyó, azt meg nem tűrném, hogy ezek után még ő csitítson, rendezze a lökött nővérével, ahogy akarja. Azt sem értem, hogy mi a gond azzal, hogy a könyök másfél órára le volt ültetve a netflix elé, és egyedül volt hagyva.Mit kellett volna csinálni, valakinek nézni, ahogy nézik a tv-t? 12,5 éves, mit kell azon még felügyelni minden másodpercben?

Nézd a jó oldalát, legközelebb hozzátok biztos nem viszi, vagy ha mégis, szólni kell neki, hogy rád ne számoljon, és a férjeddel rendezze le, hogy tud-e 100%.os figyelmet szentelni az idő 100%-ában a kis spiclinek (nem is értem, mi a f...szt telefonálgat az anyjának tv nézés közben, hogy egyedül van). Az, hogy a mai kölykök totál élteképtelenek, és kb 18 éves korukig babahordozóban kellene itt sokak szerint tárolni őket, mert képtelenek a kornak megfelelően megnevelni (érdekes módon 20-30 éves se volt az akkori kornak megfelelően full biztonságos a világ, de be voltak megfelelően idomítva kölykök, hogy mit szabad és mit nem), az meg legyen azok dolga, akik ilyen tácsi p.icsákat nevelnek, akiket 12 évesen is tutjgatni kell, bocs, de ez a véleményem. A tietek önálló, megbízható, ő meg fizessen rá babysittert, ha nem lehet másfél órára egyedül hagyni!

2023. júl. 28. 07:23
 28/67 anonim ***** válasza:
45%
Engem is idegesít a stílusod, nemcsak a ferjedet. Össze-vissza szidod rokont, semmi köze a sztorinak ehhez, hogy ő kinek szült, meg mit csinált 10 éve. Ha utálod miért vigyázol a fiára? Ha a ferjed vállalta el miért nem vigyáz rá ő? Szerintem otthon lehet őket hagyni, de akkor szólni kell előtte, neked, vagy a ferjednek. És nem a fiút leb.aszni, azért mert "beárult" titeket. Másik, hogy te írod, hogy rossz gyerek. Akkor nem biztos, hogy egyedül lehet hagyni.
2023. júl. 28. 08:13
 29/67 anonim ***** válasza:
91%

"Mire a férjem azt válaszolta, hogy nyugodjak le, ne csináljam a fesztivált. És legközelebb megint be fogja vállalni a srácot..."

Erre azonnal azt kellett volna mondani: "Rendben, de rám egy másodperc erejéig se számíts." itt a férjeddel kell elsősorban lemeccselni. Legközelebb, ha ezt megcsinálja, én a helyedben fognám a saját gyereket, egy hétre panzióba mennék, ő meg oldja meg.

2023. júl. 28. 09:48
 30/67 anonim ***** válasza:
78%
Jaj hagyjuk már... Szokásos kamu történet ami csak bonyolódik és menet közben alakul..😂
2023. júl. 28. 09:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!