Most ezért tényleg mi vagyunk a hibásak?
Kicsit hosszabb lesz, előre is elnézést kérek érte ...
Szóval a férjemmel van egy kislányunk, aki most 9 és fél éves.
Ha néha úgy alakul, egy ideje másfél-2 órára egyedül hagyjuk (mondjuk pl egyikünk dolgozik, másik el kell menjen bevásárolni) de sosem többre, mindent kikészítünk neki, amire szüksége lehet (tehát tűzhelyet, ilyesmit nem kell meggyújtania) és a telefonszámunkat is tudja fejből, hogy fel tudjon hívni, ha szükséges. Ezt kb fél éve csináljuk, nagy ritkán amikor nincs más megoldás, de eddig sosem volt probléma.
Férjem családja sajnos nem segít semmit, az enyémek még messze vannak (több ezer km).
Férjemnek van jó sok féltestvére (aki nem is igazán vérszerinti féltestvér, mert sem az anya, sem az apa nem ugyanaz). Ebből az egyik egyedül neveli a fiát, aki most 12 és fél éves.
Mi ezen a héten nagyjából itthon vagyunk, ìgy megkért, hogy három napra vállaljuk már el a gyereket. Érdekes, a vérszerinti testvérei közül senki sem ér rá... De ez már általános, megszoktuk.
Csakhogy ma este úgy alakult, hogy váratlanul egyszerre kellett elmennünk a férjemmel (illetve nem pont egyszerre, de volt egy kb másfél órás átfedés a két távollét között, amíg egyikünk sem lett volna itthon.).
Elkészítettük a gyerekeknek a kaját előre, betettünk egy filmet, hogy addig nézzék (mire vége lett volna, egyikünk haza is ér...)
Erre a kissrác (mondom, majdnem 13 éves) felhívja az anyját, hogy mi egyedül hagyjuk őt.
Erre az anyja mint a fúria, hogy mi mekkora szemetek vagyunk, hogy erre nem vagyunk képesek, hogy vigyázzunk a gyerekére, stb stb. A férjem erre lemondja a programját, az anyja felrohan a gyerekért, de annyira nem képes, hogy bejöjjön legalább köszönni, felkapja a gyereket és elrohant. A kislányom meg sír mert nem érti, hova lett az unokatestvére és miért ment el ilyen hirtelen.
Persze megint én vagyok a szemét (amúgy is mindig savaz az egész család, hogy mert én mindig csak a karrieremmel foglalkozom...) Igaz, szeretem a munkámat... és nem igazán hagyományos irodai munkarendben dolgozom...
Mondtam a férjemnek, hogy na nekem itt lett elegem a családjából, mert állandóan csak mi segítünk ennek a lánynak, de még ekkor is megkapjuk a magunkét. Mire a férjem azt válaszolta, hogy nyugodjak le, ne csináljam a fesztivált. És legközelebb megint be fogja vállalni a srácot...
Most ez tényleg ennyire gáz volt, amit csináltunk, hogy ennyire meg kelljen ránk haragudni, és elnézzem, hogy köszönés nélkül beviharzik 2 nap gyerekőrzés után, felkapja a gyereket és beszélni sem hajlandó?????
Eléggé kivagyok mert tényleg nem értem, és megint engem fognak mindenért hibáztatni...
Köszi, ha válaszoltok...
Néuzd, ha egyedül akarták volna hagyni a gyereket, akkor nem kellett volna hozzátok küldeni.
9 évest meg órákra egyedül hagyni felelőtlenség. Bármi történhet.
9 éves gyereket nem hagyunk egyedül, és kész. Tudom, mindenki azt mondja, hogy: "Engem már 4 évesen is magamra hagytak 6 órára, és mire hazaértek a szüleim, megfőztem, kimostam, feltakarítottam, a jószágot elláttam, felépítettem egy kisebb kastélyt a hátsó kertben..."
Megszámolni sem tudom, hány hírt olvastam újságokban, amikor magára hagyott gyerekek - 5-től 12 évesig mindenféle korosztályból - magára gyújtotta a házat (ki volt készítve neki az étel, nem kellett volna a tűzhelyet használnia, csak játszott), vegyszert ivott (színes a flakon, akkor biztosan finom, ami benne van), konnektorba nyúlkált (unatkozott) stb.
"De az én gyerekem nem olyan..." Hát, ezt hitték a gyerek nélkül maradt szülők is.
De ha például megbotlik, elesik, beüti a fejét, nem tud mentőt hívni, és 30 percen múlik az élete, amikor csak másfél óra múlva értek haza? Vagy keres valamit a polcon és magára borítja? Tévézik/filmezik/mobilozik, durván stroboszkópos dolgot néz, rohama lesz, elvágódik és beüti a fejét? Figyelmetlen, legurul a lépcsőn, összetöri magát és órákig sír, és sokkos állapotban találtok rá, mire hazaértek? Vagy bármi hasonló?
Ilyet egyszerűen nem csinálunk, és pont.
Amúgy elég taplónak tűnik az a féltestvér-nemtestvér akárki, meg a férjednek úgy az egész "családja", nem is értem, miért nem szakítottátok meg velük 100%-osan a kapcsolatot, szimpla élősködőknek tűnnek a leírásod alapján… de nem csodálom, hogy köszönés nélkül fogta a gyerekét és elvitte.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Szépen sorban:
1. Nem beszéltünk arról, hogy nem hagyjuk egyedül, sőt tudja, ha úgy alakul akkor a miénk is egyedül szokott maradni. Bár az igaz, hogy a férjemnek ezt lehet, előtte ki kellett volna hangsúlyozni.
2. Nekem munkaügy volt, a férjemnek a sportjához egy fontos dolog, amit így lemondott, de most 6 hónapot várnia kell, hogy megint legyen lehetősége rá (vizsga)
3. 18.30 és 20.00 között lettek volna egyedül, úgy, hogy már kajáltak, és csak filmet néztek a Netflixen (amit mi választottunk ki velük).
4. Azt én is megmondtam a kissrácnak, mielőtt elmentem, hogy mekkora egy szarkavaró, a férjem szerint itt túllőttem a célon, mert csak becsületes volt a gyerek.
Amúgy nincs rejtett betegség, de igazából anyuka se neveli a gyerekét csak nő, mint a gomba. Én nem is igazán szeretem ha nálunk van, mert -bár most már lenyugodott- de régen irtó rossz gyerek volt. Anyuka az első randin teherbe esett a gyerekkel, persze az apával azóta már nincsenek együtt. Aztán még volt 2 abortusza 2 különböző pasitól.
Amikor ideköltöztünk, ő is kitalálta, hogy költözik (előtte jó messze éltünk mindannyian, de a férjem és ő is idevalósiak). Amíg nem érkeztek meg a cuccaink (konténer) a család adott kölcsön kocsit. Ő képes volt elvinni az autót, mert a tengerpartra akart menni, velem meg közölte, hogy a munkaügyi központhoz menjek busszal (törött bordával, kb 3 óra buszozás).... Szóval ilyen ...
Én inkább azért nem hagytam volna őket magukra, mert a lányomat féltettem volna a majdnem 13 évestől.
Amúgy meg, ha a férjed szerint a nőnek van igaza, akkor ő miért egyezett bele, hogy egyedül legyenek? Azt írtad, "Elkészítettük a gyerekeknek a kaját előre, betettünk egy filmet,......." Tehát ő is tudta, ő is így szervezte, akkor miért is te vagy egyedül a hibás?
Miért nem maradt ő otthon a gyerekekkel? Legközelebb, ha ő bevállalja a fiút, akkor közöld, hogy te csak 50ezer Ft-os órabérért vállalod a bébiszitterkedést.
Azt nem mondta a férjem, hogy a nőnek van igaza ...
Csak azt, hogy nem érti miért kell haraggal reagálnom a dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!