Anyagi kérdés, ti mit tennétek? Elmennétek a ballagásra?
Sogoromék üres kézzel jöttek hozzánk babát látogatni.
Nekik két iskolás gyerekük van, akiknek minden évben névnap, születésnap, karácsony alkalmából 10-20 ezer Ft értékben adtunk ajándékot.
Nagyon rosszul esett, bevallom. Nekünk első és valószínűleg egyetlen baba.
Utána viszont az volt a pláne, hogy a nagyobbik lány általános iskolai ballagására meghívtak, és utaltak rá, hogy nem kell ajándék, hanem inkább adjuk oda készpénzben amit gondolunk, mert számítógépre gyűjt a gyerek.
Szívem szerint el se mennék.
Ti mit gondoltok?
"Egyáltalán nem természetes, hogy babanézőbe kötelező ajándékot vinni"
Nem "kötelező", de illik. Ha nem tudsz olyasmiről, hogy az adott családnál/rokonságban ez nem szokás, vagy nem kérnek direkt, hogy ne vigyél semmit, akkor illik valamit vinni. Egy kis játékot, csörgőt legalább, nem az anyagiakról szól az ilyesmi, hanem a gesztusról.
Azért büntetni az ő gyereküket, mert ők bunkók voltak és nem vittek ajándékot a ti gyereketeknek...hááát
Nem tudom, de én azt vallom, hogy attól mert valaki bunkó velem, nem kell nekem is annak lennem vele (pláne nem a gyerekével, aki nem tehet semmiről és érteni sem fogja, hogy miért nem vagytok ott)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!