Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyagi kérdés, ti mit tennétek...

Anyagi kérdés, ti mit tennétek? Elmennétek a ballagásra?

Figyelt kérdés

Sogoromék üres kézzel jöttek hozzánk babát látogatni.

Nekik két iskolás gyerekük van, akiknek minden évben névnap, születésnap, karácsony alkalmából 10-20 ezer Ft értékben adtunk ajándékot.

Nagyon rosszul esett, bevallom. Nekünk első és valószínűleg egyetlen baba.

Utána viszont az volt a pláne, hogy a nagyobbik lány általános iskolai ballagására meghívtak, és utaltak rá, hogy nem kell ajándék, hanem inkább adjuk oda készpénzben amit gondolunk, mert számítógépre gyűjt a gyerek.

Szívem szerint el se mennék.

Ti mit gondoltok?

2022. ápr. 25. 16:33
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
86%

"Egyáltalán nem természetes, hogy babanézőbe kötelező ajándékot vinni"

Nem "kötelező", de illik. Ha nem tudsz olyasmiről, hogy az adott családnál/rokonságban ez nem szokás, vagy nem kérnek direkt, hogy ne vigyél semmit, akkor illik valamit vinni. Egy kis játékot, csörgőt legalább, nem az anyagiakról szól az ilyesmi, hanem a gesztusról.

2022. ápr. 26. 13:30
 52/56 anonim ***** válasza:
91%
Elmennek,de csak viragot vinnek. Jo nagy taho banda, mit ne mondjak. Altalanos iskolai ballagasra amugy sem szokas viragnal tobbet adni. De azert az korrekt, hogy konkretan utaltak ra, hogy penzt adj. Es ha te nem akarsz? Szarrago banda...
2022. ápr. 26. 16:43
 53/56 anonim ***** válasza:
90%
Én a páromat kérdezném meg, hogy mit szeretne csinálni. Az ő testvére, gondolom ő tudja, hogy belefér ha nem adtok semmit/nem mentek el és esetlegesen ez miatt megsértődik.
2022. ápr. 26. 17:52
 54/56 anonim ***** válasza:
0%

Azért büntetni az ő gyereküket, mert ők bunkók voltak és nem vittek ajándékot a ti gyereketeknek...hááát

Nem tudom, de én azt vallom, hogy attól mert valaki bunkó velem, nem kell nekem is annak lennem vele (pláne nem a gyerekével, aki nem tehet semmiről és érteni sem fogja, hogy miért nem vagytok ott)

2022. ápr. 28. 10:36
 55/56 anonim ***** válasza:
0%
Sokan írják hogy nem szoktak pénzt adni általános iskolai ballagáskor. Egy rokonomnak is most ballag a gyereke és azt mondták 30 ezret szoktak adni általában.
2022. ápr. 28. 11:01
 56/56 anonim ***** válasza:
0%
Menjetek el, és egy csokor virág 5ezer ft,meg kb 5eper borítékba ennyi.
2022. ápr. 30. 10:28
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!