Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyagi kérdés, ti mit tennétek...

Anyagi kérdés, ti mit tennétek? Elmennétek a ballagásra?

Figyelt kérdés

Sogoromék üres kézzel jöttek hozzánk babát látogatni.

Nekik két iskolás gyerekük van, akiknek minden évben névnap, születésnap, karácsony alkalmából 10-20 ezer Ft értékben adtunk ajándékot.

Nagyon rosszul esett, bevallom. Nekünk első és valószínűleg egyetlen baba.

Utána viszont az volt a pláne, hogy a nagyobbik lány általános iskolai ballagására meghívtak, és utaltak rá, hogy nem kell ajándék, hanem inkább adjuk oda készpénzben amit gondolunk, mert számítógépre gyűjt a gyerek.

Szívem szerint el se mennék.

Ti mit gondoltok?

2022. ápr. 25. 16:33
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
90%

40-essel étek egyet. Még a szingli 20 éves unokahúgom is tudta, amikor a kolléganőjéhez ment babanézőbe, elment a KIK-be és vett egy rugdalózót meg egy csörgőt.

Hozzám sem jött senki üres kézzel, két kombidresszt, de volt, aki egy doboz babateát hozott, és jólesett a figyelmesség nagyon.

2022. ápr. 25. 21:09
 42/56 anonim ***** válasza:
93%

Hat én azért láttam már olyat akiből kineznem, mert vendégségbe is üres kézzel ment állandóan. Meg az se zavarta, hogy fordított esetben a házigazda szinte akkor is hozott valamit, ha csak beugrott.

Ettől függetlenül ha más nem, az eszébe juthatott volna, hogy basszus legutóbb is 40ezres ajándékot kaptunk tőlük, én is viszek már valamit…

Szóval innnetol következő karácsonyra kapnának valamit olcsó pepco-s dolgot, aztán a többi majd elválik. Balaggasra meg egy csokor kos virág azt kesz.

2022. ápr. 25. 21:13
 43/56 anonim ***** válasza:
89%

38# "Én is belegondoltam abba, amit a 34-és irt, hogy mivan ha tényleg ennyire barlangban él a sógornő, hogy nem tudta hogy babanézőbe nem csak opcionális alapon szoktak ajándékot vinni?"

Két gyereket szült, volt keresztelő is ami feltételez egy világlátást, továbbá az ő gyerekeinek minden alkalomra ment az ajándék. Szó szerint barlangban kell laknia aki ilyet nem pofátlanságból csinál, hanem csak mert nem tudja. Mert ez nem is az illik kategória, ez olyan szívből jövő természetes szeretetet kifejező gesztus, hogy a baba látogatásakor kap valamilyen ajándékot vagy ő, vagy esetleg az anyuka, ahogy kiadja a lépés.

2022. ápr. 25. 21:21
 44/56 anonim ***** válasza:
94%
Elmennék, kedves lennék a ballagó lánnyal, kapna egy szép látványos csokrot. A szüleit félrevonnám és nekik levegővételt sem hagyva elmondanám, hogy ezután a saját gyerekünkre költjük azt a keretet, amit eddig az ő gyerekeikre tudtunk. De mivel ők sem hoztak semmit babanézőbe, úgy gondolom, ők is a sajátjukra költenek inkább, mint a miénkre, és csak megerősítettek a döntésben. Így egálban leszünk, és gratulálok a kislánynak, sok sikert a gyűjtéshez. Ezután mennék a másik rokonokhoz beszélgetni. Megemésztik, én tisztáztam, le van zárva.
2022. ápr. 25. 21:34
 45/56 anonim ***** válasza:
16%
Az sem feltétlen ajándék amit úgymond visszavárnak hogy majd kapunk helyette valamit.
2022. ápr. 25. 22:59
 46/56 anonim ***** válasza:
100%
Azért a gesztust illik viszonozni… és ez nem csak az anyagi dolgokra vonatkozik.
2022. ápr. 25. 23:04
 47/56 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk én nem azért ajándékozom, hogy viszont várjam (gáz ha te viszont elvárod, illem ide vagy oda)"

Figyelj. Vegyük egy kicsit másképp és ne anyagi szempontból nézzük a dolgokat.

Tegyük fel van egy haverod, amikor szüksége van valamilyen segítségre (nem anyagi), de mindig ugrasz neki. De ha EGYETLEN EGYSZER neked van szükséged segítségre (szintén nem anyagi), legyen az egy lelki támasz, vagy csak meghallgassa a problémáidat és segítsen lelkileg. De ő pont nem ér rá. Csak akkor talál meg amikor neki kell valami.

Ezek után is ugyanezt mondod?

2022. ápr. 25. 23:25
 48/56 anonim ***** válasza:
85%

Én elmennék, vinnék egy csokor virágot, meg egy csokit és kész, nem a lányt büntetném a szülei tahósága miatt, de a pénzcsap innentől kezdve el van zárva. Ha valaki szóvá merné tenni, hogy nincs ajándék, akkor közölném, hogy ez még mindig több, mint amivel ők tették tiszteletüket, amikor a gyereketeket köszöntötték. Persze, mit lehet elvárni egy babalátogatáskor, de basszus: kultúrember ha vendégségbe megy, nem megy üres kézzel még a szomszédhoz sem, nemhogy egy új családtag üdvözlésére, pláne úgy, hogy az ő gyerekeiknek azért jólesik alkalmanként a magas értékű ajándék. Ha nem állnak úgy, mint ti, akkor meg illik hárítani, hogy máskor ne költsetek ennyit, mert normális ember kellemetlenül érzi magát, ha sokkal többet kap, mint amennyit valamilyen formában viszonozni tud. Gondolom, ti is vittetek a babáiknak is ajándékot, úgyhogy az nem kifogás, hogy "csak egy kisbaba", annak még nem kell.

Nem kell ezen felkapni a vizet, szépen el kell mondani, amit a 21:34-es: mostantól, amit az ő gyerekeikre költöttetek, azt inkább a sajátotokra fordítjátok, ahogy ők is teszik.

Az meg aki azzal érvel, hogy nem a viszonzásért kell ajándékot adni. DE igen! Az illem úgy diktálja, hogy elvárni nem illik, de viszonozni igen, ha kapok valamit, így megvan a költcsönösség. Ha meg nem is illendőségi kérdést csinálunk belőle: bakker, örömöt akarok én is szerezni, mert nekem is öröm, amikor ő a gyerekeimre szórja a pénzét, és azok örülnek.

Elhiszem, hogy csalódottak vagytok, de nézd a jó oldalát: most le lehet zárni, és rendgeteget fogtok spórolni.

2022. ápr. 26. 07:26
 49/56 Katona Dius ***** válasza:
89%
Hát nem tudom. Egy plüss játék nem olyan nagy összeg és évek múlva is tudja használni. 30eves vagyok,de még mindig megvan az amit apám haverjatol kaptam 2 hetes koromban. Tehát nem olyan játek ami pár hét alatt tönkre megy. És nem is olyan nagy összeg. Egy plüsst simán vehettek volna.
2022. ápr. 26. 07:42
 50/56 anonim ***** válasza:
82%

45, akkor te számolatlanul költenéd a pénzed rokon gyerekekre, és teljesen természetesnek veszed, hogy a tied nem kap semmit.

Vagy mindig a kapó fél vagy netán?

2022. ápr. 26. 08:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!