Érezted már, hogy rossz családba születtél?
Figyelt kérdés
Én ezt érzem. Totál ufó vagyok, egy kakukktojás, mintha nem is egy nyelvet beszélnénk. Nem értenek meg. Szerintem rossz helyre születtem. Nem vagyunk kompatibilisek egymással. Hogy lehet ezt feldolgozni?tegnap 17:21
2/10 babyboom567 válasza:
Én is azt hittem évekig, nem is rózsás a helyzet.De mikor elkezdtem gyakorizni, és olvasom itt a történeteket,rá kell jönnöm, hogy hálás lehetek, hogy "csak" ennyire szar az én családom.
5/10 anonim válasza:
Elsőszülött fiúgyermek voltam, a család nagy jövővárományosa. Apám, anyám inkább visszahúzódó, elméleti emberek voltak, azaz apám diplomás, irodista, anyám nem diplomás, de szintén irodista. Én meg egy eléggé extrovertált srác, aki állandóan a gyakorlatias dolgokat szerettem, szerelni, fúrni, faragni, a reál tárgyakból voltam jó, a szüleim meg mindig irodalom, történelem, miért nem olvasok Jókait stb. Szóval gyerekként már nem volt egyszerű a dolgom. Aztán felnőttként sem. Pl egy ideig ilyen többgenerációs házban laktunk, apám is, húgom is olyanok voltak, hogy minden apró szarért kotkodáltak, mint a tojópipi a baromfiudvaron, én inkább kívülálló voltam és mindig megszóltak érte. És meglepődtek, amikor egyszer levezettem, hogy "ti nem veszitek észre, hogy állandóan csak ti konfrontálódtok, ti kezdtek bele minden hülyeség miatt konfliktusokba?" Én egy ilyen autonóm, ha nagyon mai szóval akarunk élni, "szigma" típusú pasas vagyok, azaz nem örökösen hataloméhes alfahím és nem is elnyomott béta, hanem autonóm szigma. Nem azért nem hatalmaskodom, mert szent vagyok, hanem mert nem érdekel. Arra odafigyeltem, hogy amit megbeszéltünk, el legyen végezve még annó a családban, de sosem szerettem, ha bevonnak az értelmetlen drámákba. Alig vol tközös témánk, mindig megkaptam, hogy harsány vagyok és kilógok a sorból, pedig nagyon messze vagyok a harsánytól. De hogy a személyiségjegyeim miatt kaptam az arcomba úgy, hogy sosem bántottam senkit ez nem volt jó, nem esett jól. Ma már magam vagyok, saját életem ura. Jobb ez így.
6/10 anonim válasza:
Ritka dolog az, ha valaki tökéletesen illeszkedik más családtagok életviteléhez, mentalitásához, életfelfogásához, bármiféle nézeteihez. A gyakori az, ha vannak eltérések, sőt nézetkülönbségek, de ez sem baj, ha megtanulják a családtagok, hogy miként lehet szeretni és tisztelni a másikat, aki más, mint mi.
8/10 Metionin válasza:
Igen, sajnos nálunk is ez a helyzet. A fizikai távolság segített, ha már az érzelmi távolságon nem tudtunk javítani. Szar lehet amúgy a szülőnek is az ilyen de ez nem mentség arra, hogy adott esetben gyökér módon viselkedjenek a gyerekükkel vagy egy csalódásként kezeljék.
9/10 anonim válasza:
Igen de leginkabb azt h nem jo korban es helyre szulettem...
Remelem a kovetkezo eletem normalisabb lesz
10/10 anonim válasza:
Igen, emiatt is próbálok szoros baráti kapcsolatokat kialakítani és olyan párom van, aki hála Istennek partner abban, hogy ne rángassam az összes családi cuccra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!