Anyagi kérdés, ti mit tennétek? Elmennétek a ballagásra?
Sogoromék üres kézzel jöttek hozzánk babát látogatni.
Nekik két iskolás gyerekük van, akiknek minden évben névnap, születésnap, karácsony alkalmából 10-20 ezer Ft értékben adtunk ajándékot.
Nagyon rosszul esett, bevallom. Nekünk első és valószínűleg egyetlen baba.
Utána viszont az volt a pláne, hogy a nagyobbik lány általános iskolai ballagására meghívtak, és utaltak rá, hogy nem kell ajándék, hanem inkább adjuk oda készpénzben amit gondolunk, mert számítógépre gyűjt a gyerek.
Szívem szerint el se mennék.
Ti mit gondoltok?
Mondjuk én nem azért ajándékozom, hogy viszont várjam (gáz ha te viszont elvárod, illem ide vagy oda)
De sógorék se piskóták, mert ők is pofátlanul elvárják, és ki is kötik mit adjatok..
Férjem is azt mondta, hogy ezután ő kijelenti, hogy nincs pénzünk a gyerek mellett ballagásra menni. Pedig az ő testvéréről van szó, de őt is annyira felidegesítette.
Tavaly karácsonyra pl. a lányok közös ajándékot kaptak tőlünk, Bluetooth hangszórót, valami 40 000 Ft volt. Csak a nagyságrend érzékeltetése miatt.
De korábban volt óriási Lego készlet, szép nagy kialakítású világatlasz, stb.
"Mondjuk én nem azért ajándékozom, hogy viszont várjam (gáz ha te viszont elvárod, illem ide vagy oda)"
Jajjj, hagyjuk már ezt az álszent "én soha nem azért csinálom, hogy el is várjam" dumát. Megsúgom, ha nincs viszonozva, az igenis egyoldalúság és kihasználás. Én sem "várom el", de azért pár ilyen egyoldalú ajándékozás után már leesik a tantusz, és ennek megfelelően adok én is (szép szavakat, szép mosolyt, de 10-20 ezres tárgyi dolgokat már nem).
Max vinnék 300forintot.egy tábla csokit szántam neki..
De nem igazán baxnék el erre fél napot. Nem mennék. Ha beszólnak akkor megmondanám hogy ti se hoztatok az én gyerekemnek semmit. Innentől kezdve nincs egyoldalú ajándékozás, inkább költöm a pénzt a saját gyerekemre.
Nem mennek, de azert valaszolnek:
- En kb. ugyanolyan osszegben gondolkodom, mint amennyit ti forditottatok a babalatogatasra :)
Par ev mulva, majd azon kapod magad, hogy a gyereked megkerdezi, hogy o miert nem kap ajandekot toluk, ha mar ti vesztek az oveinek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!