Anyagi kérdés, ti mit tennétek? Elmennétek a ballagásra?
Sogoromék üres kézzel jöttek hozzánk babát látogatni.
Nekik két iskolás gyerekük van, akiknek minden évben névnap, születésnap, karácsony alkalmából 10-20 ezer Ft értékben adtunk ajándékot.
Nagyon rosszul esett, bevallom. Nekünk első és valószínűleg egyetlen baba.
Utána viszont az volt a pláne, hogy a nagyobbik lány általános iskolai ballagására meghívtak, és utaltak rá, hogy nem kell ajándék, hanem inkább adjuk oda készpénzben amit gondolunk, mert számítógépre gyűjt a gyerek.
Szívem szerint el se mennék.
Ti mit gondoltok?
Igen, finoman utaltak rá, hogy amit vinnénk a lánynak, annak az árát vigyük. Ez nem is volna baj, sok gyerek can aki ilyenkor már a pénznek örül, mert gyűjt valamire.
Magamtól is pénzt adtam volna ilyen eseményre.
De azután, hogy ők szó szerint üres kézzel jöttek el babát látogatni, nekem nem nagyon van kedvem vinni bármit is.
Viszont a lányokat meg kedvelem…..
Jó bunkók, azért ha mást nem, egy csörgőt meg valami apróságot szoktak vinni, igazán nem nagy összeg.
Én se mennék.
3-as, ő miért anyagias???
A szomszédba nem lett volna pofám üres kézzel átmenni babanézőbe. (Pedig "csak" szomszéd, a kapuban ha összefutunk, mosolyogva köszönünk.)
Nem hogy testvér újszülött gyerekének.
Kérdező, értem, hogy szereted a lányt.
Csak az a baj, hogy ha elmentek, odaadjátok a pénzt, akkor lényegében nekik az fog lejönni, hogy így minden a legnagyobb rendben van, és így helyes. Holott baromira nem:(
Túlgondolod.
Menjetek, de üres kézzel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!